Cu ajutorul serviciilor Google, Zervant și-a crescut baza de utilizatori internaționali cu 200 % într-un an

Aflați cum a contribuit combinația de instrumente Google la succesul companiei Zervant

Obiective

  • Să se extindă la nivel internațional
  • Să-și extindă rapid baza de utilizatori globali

Abordare

  • A folosit Google Ads pentru căutare, display, remarketing, anunțuri dinamice afișate în rețeaua de căutare și promoții sponsorizate în Gmail
  • A folosit Google Analytics, Consumer Barometer și Google Trends pentru a obține statistici despre diferite piețe și pentru a-și optimiza direcționarea

Rezultate

  • S-a extins rapid de la una la șapte piețe
  • Baza de utilizatori s-a triplat în 12 luni
  • 70 % din traficul total de pe site provine din rețeaua de căutare

Furnizorul de servicii software de facturare Zervant ajută firmele mici să creeze și să transmită facturi online în orice format. Cu sediul în Finlanda, compania se axează pe dezvoltarea bazei de utilizatori internaționali. Iată cum a ajutat Google compania Zervant să-și atingă obiectivele privind extinderea internațională.

Strategia principală a companiei Zervant, înființată într-o țară cu o populație de numai 5,5 milioane de oameni, a fost încă de la început extinderea internațională. Compania s-a extins foarte rapid pe șapte piețe, axându-se pe atragerea clienților internaționali.

„Finlanda este mică. Dacă îți desfășori activitatea pe o piață mică, trebuie să te extinzi la nivel global”, explică Mattias Hansson, director executiv. „Am selectat anumite țări, începând cu Suedia, apoi ne-am îndreptat spre Europa Centrală, unde putem deservi mai multe piețe cu același produs.”

Google Ads a fost foarte valoros pentru extinderea globală rapidă. Zervant folosește Google Ads pentru căutare, display, remarketing, anunțuri dinamice afișate în rețeaua de căutare și promoții sponsorizate în Gmail. „Rezultatele spun totul”, afirmă directorul de marketing Matias Vahtola. „Am reușit să triplăm numărul de utilizatori într-un an, de la 30.000 la peste 100.000, și în mare parte acesta este meritul Căutării Google. Ne-am dat seama că serviciul este ideal pentru a obține creșterea pe care ne-o dorim. Putem să vedem imediat rezultatele și să analizăm totul.”

Google Ads s-a dovedit cel mai eficient canal pentru optimizarea marketingului companiei. Drept urmare, Zervant investește acum aproximativ 70 % din bugetul de marketing în Google Ads, circa 80 % din acesta fiind direcționat spre piețele internaționale. „Având în vedere situația pieței, este important să ne extindem foarte rapid, dublând sau triplând numărul de piețe pe care ne desfășurăm activitatea”, spune Hansson. „Am încercat mai multe canale, dar mediul online este singurul care dă rezultate pentru segmentul nostru.”

Piețele diferite necesită abordări diferite, așadar Zervant folosește Google Analytics pentru a face promovare în funcție de piață. Google Analytics oferă companiei statistici valoroase în funcție de acțiunile utilizatorilor pe site, iar Consumer Barometer și Google Trends îi dau posibilitatea să analizeze comportamentul și interesul consumatorilor. Și, cu ajutorul testelor A/B, Zervant poate identifica cele mai bune abordări pentru a genera trafic. „Știm care sunt sursele ce generează trafic de calitate înaltă și cele care nu fac acest lucru”, spune Vahtola. „Cu ajutorul datelor ne putem axa pe sursele bune.”

Desigur, atingerea obiectivelor ambițioase de creștere ale Zervant nu ar fi posibilă fără o analiză detaliată a rezultatelor, iar Google asigură vizibilitatea necesară. „Măsurăm totul, de la clicurile pe anunț la conversie și valoarea totală a clienților”, spune Vahtola. „Avem o vizibilitate foarte bună pe Google. Aproximativ 70 % din trafic provine din căutări, atât organice, cât și plătite, și este simplu să aflăm ce venituri generează.”

„Platforma Google Ads este utilă dacă vinzi servicii sau bunuri”, adaugă Vahtola. „Toate companiile ar trebui să o testeze ca să vadă ce rezultate pot obține.”

„Am reușit să triplăm numărul de utilizatori într-un an, de la 30.000 la peste 100.000, și în mare parte acesta este meritul Căutării Google.” Matias Vahtola, CMO, Zervant