Yousician atrage muzicieni aspiranți din întreaga lume cu ajutorul Google

Cum au ajutat serviciile YouTube și TrueView compania Yousician să transmită bucuria muzicii unui public internațional

Obiective

  • Să se adreseze unui public global de vorbitori de engleză interesați să învețe un instrument
  • Să folosească videoclipuri pentru a explica Yousician, pentru a crește gradul de conștientizare a mărcii și pentru a spori numărul de instalări
  • Să extindă baza de utilizatori internaționali Yousician

Abordare

  • A folosit YouTube pentru a direcționa publicitatea la nivel mondial către vorbitorii de limbă engleză folosind campanii TrueView pentru promovarea aplicațiilor
  • A lucrat cu Google pentru a găsi cele mai bune metode de direcționare
  • A îmbunătățit direcționarea anunțurilor prin testare și măsurare frecventă

Rezultate

  • A atras clienți din peste 50 de țări cu ajutorul publicității YouTube
  • A organizat campanii pentru un public global
  • A înregistrat cu 136 % mai multe instalări ale aplicațiilor în șase luni, cu o investiție cu doar 55 % mai mare
  • A atins un număr de 40 de milioane de descărcări în doi ani

Compania finlandeză Yousician urmărește să găsească oameni din întreaga lume care doresc să cânte la un instrument muzical și să-i motiveze să exerseze prin intermediul platformei lor inovatoare de educație muzicală și al aplicațiilor mobile. Yousician face ca deprinderea unui instrument muzical să fie o experiență complet interactivă prin intermediul instrumentelor mobile și video. Prin urmare, compania folosește YouTube și Google TrueView pentru promovarea aplicațiilor, atrăgând până acum clienți din peste 50 de țări.

Yousician și-a lansat cel mai important produs pe Windows în 2014 și a continuat cu aplicațiile mobile pentru Android și Apple. Colaborând cu Google pentru strategia de marketing mobil, Yousician a ajuns la peste 40 de milioane de descărcări în ambele magazine de aplicații în doar doi ani, iar instalările la nivel global au crescut cu 136% în primele șase luni.

Campaniile TrueView pentru promovarea aplicațiilor au jucat un rol cheie în atingerea acestui succes. „Scopul nostru este să găsim oameni motivați să învețe să cânte la un instrument muzical și să ne asigurăm că rămân motivați să exerseze și să devină muzicieni mai buni”, spune Miika Kenttämies, Manager de achiziții utilizatori. „Campaniile de promovare a aplicațiilor sunt un mod grozav de a găsi aceste persoane când sunt cel mai implicate, adică atunci când navighează pe dispozitivele mobile.”

Yousician este cel mai bine apreciat în acțiune, așa că firma folosește intens campaniile TrueView pentru promovarea aplicațiilor de pe YouTube. „E mult mai greu să explici cum funcționează Yousician printr-un banner static decât printr-un videoclip”, explică Miika. „Videoclipurile sunt o modalitate foarte bună de-a arăta ce face Yousician în doar câteva secunde, iar YouTube este locul ideal pentru asta.”

Cu o versiune gratuită a aplicației ce poate fi descărcată pe ambele platforme mobile, principala valoare Yousician pentru măsurarea succesului este adoptarea abonamentelor sale premium. Direcționarea anunțurilor este îmbunătățită prin testarea și măsurarea frecventă a campaniilor și prin rotația constantă a diferitelor versiuni creative ale anunțurilor, pentru a testa diferite mesaje de marketing mobil.

Desigur, anunțurile trebuie să fie direcționate către publicul potrivit. Cu TrueView, Yousician nu numai că poate plasa anunțurile în locurile cele mai relevante pentru publicul său format din vorbitori de engleză din toată lumea, ci se poate asigura că aceste anunțuri sunt vizionate numai de persoanele care doresc să le vadă.

Datele de campanie oferite de YouTube au jucat un rol esențial și în expansiunea internațională Yousician, validându-i tacticile de marketing și îmbunătățind nivelul de înțelegere a comportamentului utilizatorilor. Acest lucru a permis companiei să transforme ceea ce este în esență un produs de nișă într-o piață globală. „Este esențial pentru un dezvoltator de aplicații să știe care e publicul său”, spune Miika. „Nu contează doar să difuzezi un anunț, ci să-l difuzezi pentru persoanele potrivite.”

Abordarea celor de la Yousician pare să dea roade: creșterea cu 136 % a instalărilor de aplicații în primele șase luni a fost realizată cu o creștere a costurilor de doar 55 %, atrăgând clienți din peste 50 de țări. CEO-ul Chris Thur este sincer în ce privește rolul YouTube în dezvoltarea Yousician: „YouTube dă rezultate foarte bune pentru noi. Oferă o experiență interesantă pentru spectatori și o modalitate foarte bună pentru noi de a ne spune povestea unor oameni interesați să învețe să cânte la un instrument.”

„Este esențial pentru un dezvoltator de aplicații să știe care e publicul său. Nu contează doar să difuzezi un anunț, ci să-l difuzezi pentru persoanele potrivite.” Miika Kenttämies, manager de achiziție utilizatori, Yousician