Tracktest.eu câștigă noi clienți globali cu Google Ads

Obiective

  • Intrarea tracktest.eu pe piețele internaționale
  • Sporirea gradului de cunoaștere a mărcii în rândul publicului vizat, format din companii și persoane fizice
  • Promovarea tracktest.eu către noi segmente de public globale

Abordare

  • A folosit serviciul Google Global Market Finder pentru a stabili noi piețe vizate
  • A folosit Google Ads pentru a direcționa anunțurile spre segmente de public relevante
  • A urmărit și a analizat rezultatele campaniilor cu Google Ads

Rezultate

  • Extinderea în Germania, Brazilia și Indonezia
  • Acum în 50 de țări din lume
  • 20 % din interogările pe Google Ads generează vânzări

Tracktest.eu, care oferă teste online de evaluare a cunoștințelor limbii engleze, este folosită de companii și de persoane fizice pentru îmbunătățirea competențelor lingvistice. Pentru a se extinde dincolo de țara de origine, Slovacia, și a concura cu jucători globali renumiți, precum TOEFL, Tracktest.eu a folosit Google Ads pentru a intra pe noi piețe internaționale.

Compania Tracktest.eu, înființată în 2013 și având numai patru angajați, a obținut majoritatea oportunităților de afaceri în țara de origine, Slovacia, prin recomandări verbale. Fiind determinată să se extindă și în alte țări, Tracktest.eu avea nevoie de o metodă profitabilă de a-și promova instrumentul online de evaluare a cunoștințelor de limba engleză către noi clienți globali.

Tracktest.eu a ales Google Ads pentru a-și dezvolta afacerea. Compania a folosit Global Market Finder, care face acum parte din Market Finder, pentru a identifica țările potrivite pe care să le vizeze, comparând oportunitățile pe baza căutărilor de cuvinte cheie relevante, apoi folosind Google Ads pentru a crește gradul de cunoaștere al publicului vizat al companiei din țările respective. „Google Ads s-a dovedit instrumentul ideal atunci când am decis să ne extindem în străinătate”, spune Braňo Pokrivčák, coproprietar și director executiv. „Google Market Finder ne-a permis să evaluăm cu precizie țările pe care să le vizăm. Cu Google Ads putem să ne extindem la nivel global și să analizăm totul în detaliu.”

De fapt, datorită capacității serviciilor Global Market Finder și Google Ads de a ajuta companiile să găsească și să vizeze noi segmente de public, în doar câteva luni, Tracktest.eu a generat cele mai multe rezultate de căutare în cadrul promovării la nivelul segmentului său de afaceri. Braňo este încântat de efect: „20 % din interogările pe Google Ads generează vânzări, ceea ce înseamnă un mare atu.”

Drept urmare, serviciul Google Ads a avut un rol esențial în influențarea pozitivă și modelarea extinderii internaționale a Tracktest.eu de când a fost inclus în strategia de marketing a companiei. Până acum, a ajutat Tracktest.eu să se adreseze clienților globali din Germania, Brazilia și Indonezia și, astfel, numărul total de țări în care compania are clienți a ajuns momentan la 50.

Braňo explică: „Serviciul Google Global Market Finder ne ajută să stabilim piețele vizate, apoi Google Ads ne arată locurile în care serviciile noastre au generat cel mai mare interes. Avem clienți plătitori în 50 de țări și anul viitor intenționăm să dublăm această cifră.”

Braňo este foarte impresionat de raportul preț/performanță obținut de Google Ads și de faptul că rezultatele apar imediat și sunt cuantificabile, toate acestea ajutând Tracktest.eu să se mențină în top, după părerea lui.

„20 % din interogările pe Google Ads generează rezultate comerciale, ceea ce înseamnă un mare atu.” Braňo Pokrivčák, coproprietar și director executiv, Tracktest.eu