Tracktest.eu câștigă noi clienți globali cu Google Ads

Cum au ajutat instrumentele Google compania să atragă clienți din 50 de țări

Obiective

  • Intrarea Tracktest.eu pe piețele internaționale
  • Sporirea gradului de cunoaștere a mărcii în rândul publicului vizat, format din companii și persoane fizice
  • Promovarea Tracktest.eu către noi segmente de public globale

Abordare

  • A folosit Market Finder de la Google pentru a stabili piețele vizate
  • A folosit Google Ads pentru a direcționa anunțurile spre segmente de public relevante
  • A urmărit și a analizat rezultatele campaniilor cu Google Ads

Rezultate

  • Extinderea în Germania, Brazilia și Indonezia
  • Acum în 50 de țări din lume
  • 20 % din interacțiunile generate de pe Google Ads aduc clienți

Tracktest.eu oferă teste online de evaluare a cunoștințelor limbii engleze companiilor și persoanelor care doresc să-și îmbunătățească competențele lingvistice. Pentru a se extinde dincolo de țara de origine, Slovacia, și a concura cu jucători globali renumiți, precum TOEFL, Tracktest.eu a folosit Google Ads și a pătruns pe noi piețe internaționale.

Înființată în 2013 de numai patru angajați, Tracktest.eu a reușit să se impună pe piața din Slovacia, prin recomandări personale. Dorind să se extindă și în alte țări, Tracktest.eu avea nevoie de o metodă rentabilă de a-și promova instrumentul online de evaluare a cunoștințelor de limba engleză către noi clienți globali.

Tracktest.eu a ales Google Ads pentru a-și dezvolta afacerea. Compania a folosit Global Market Finder, care face acum parte din Market Finder, pentru a identifica țările potrivite pe care să le vizeze, comparând oportunitățile pe baza căutărilor de cuvinte cheie relevante, apoi folosind Google Ads pentru a crește gradul de cunoaștere a companiei în rândul publicului din țările respective. „Google Ads s-a dovedit instrumentul ideal atunci când am decis să ne extindem în străinătate”, spune Braňo Pokrivčák, coproprietar și director executiv. „Market Finder ne-a permis să evaluăm cu precizie țările pe care să le vizăm. Cu Google Ads putem să ne extindem la nivel global și să analizăm totul în detaliu.”

Datorită capacității serviciilor Global Market Finder și Google Ads de a ajuta companiile să găsească și să vizeze noi segmente de public, în doar câteva luni, Tracktest.eu a afișat cele mai multe anunțuri din domeniul său de activitate în rezultatele de căutare. Braňo este încântat de efect: „20 % din interacțiunile generate de Google Ads ne aduc clienți. E un rezultat excelent.”

Drept urmare, serviciul Google Ads a avut un rol esențial în influențarea pozitivă și modelarea extinderii internaționale a Tracktest.eu de când a fost inclus în strategia de marketing a companiei. Până acum, a ajutat Tracktest.eu să se adreseze clienților din Germania, Brazilia și Indonezia, numărul total de țări în care compania are clienți ajungând astfel la 50.

Braňo explică: „Serviciul Google Global Market Finder ne ajută să stabilim piețele vizate, apoi Google Ads ne arată locurile în care serviciile noastre au generat cel mai mare interes. Avem clienți plătitori în 50 de țări și anul viitor intenționăm să dublăm această cifră.”

Braňo este foarte impresionat de raportul preț/performanță obținut de Google Ads și de faptul că rezultatele apar imediat și sunt cuantificabile, toate acestea ajutând Tracktest.eu să se mențină în top, după părerea lui.

„20 % din interacțiunile generate de Google Ads ne aduc clienți. E un rezultat excelent.” Braňo Pokrivčák, coproprietar și director executiv, Tracktest.eu