The Heat Company își crește veniturile din export cu Google Ads

Aflați cum compania austriacă s-a extins pe piețele internaționale

Obiective

  • Extinderea acoperirii la nivel global
  • Creșterea vânzărilor internaționale

Abordare

  • A folosit serviciile Google Ads și Google Analytics pentru a se adresa unor piețe și segmente de public noi
  • Și-a revizuit modelul de afaceri pentru a transfera accentul de pe clienții din domeniul comerțului angro pe utilizatorii finali

Rezultate

  • Creșterea rapidă a vânzărilor
  • Acum exportă produse la nivel internațional pe piețe precum Australia, Canada și SUA
  • 85 % din venit provine din exporturi

Compania austriacă The Heat Company, înființată în 1994, produce și comercializează îmbrăcăminte termică pentru exterior. Cu ajutorul serviciilor Google Ads și Google Analytics folosite pentru a se adresa unui public mai larg, și-a crescut vânzările internaționale, iar acum 85 % din venitul său provine din exporturi.

Încă de la lansare, The Heat Company, cu sediul în Altenmarkt, Austria, s-a axat pe vânzările interne, realizate exclusiv prin comerț angro. Însă în 2007 a decis să-și valorifice potențialul ca magazin online și să-și extindă acoperirea pe piața globală.

A ales Google Ads și Google Analytics pentru a identifica cele mai bune piețe și segmente de public internaționale pe care să le vizeze. Diferențiatorul companiei era faptul că produsele sale – printre care mănuși, branțuri, plasturi de încălzire a mâinilor și picioarelor sau a gâtului și corpului – sunt confecționate din materiale naturale, fără substanțe chimice.

Publicitatea internațională a dat roade prin creșterea rapidă a vânzărilor. „Google Ads ne-a dat posibilitatea să ne adresăm unor clienți la care inițial nici nu am visat”, spune Herwig Holzer, directorul The Heat Company. „În fiecare an vine iarna în anumite părți ale lumii și mereu există oameni cărora le este frig, așadar putem viza în mod expres piețele respective.” Compania a înregistrat rapid vânzări în regiuni îndepărtate precum Argentina, SUA, Canada, Australia, Mongolia, precum și în și toată Europa. Astfel, a devenit necesară revizuirea modelului de afaceri al firmei The Heat Company prin schimbarea orientării dinspre comerțul angro spre consumatorii individuali.

Vizarea acestor clienți internaționali a avut un impact semnificativ asupra venitului, din care 85 % provine acum din exporturi către întreaga lume. „Google Ads este extraordinar”, spune Holzer. „Chiar ne face mai eficienți. De multe ori, gestionarea costurilor publicitare este dificilă, mai ales pentru întreprinderi mici sau mijlocii, iar cu acest serviciu știu cât cheltui și ce profit am la sfârșitul zilei.”

Acum, compania se axează mai mult pe clienții finali și face eforturi pentru a explora și piețele noi din întreaga lume.

„Acum ne axăm mai mult pe clientul final, iar acest lucru nu poate decât să îmbunătățească produsele și serviciile pe care le oferim. „Datorită produselor Google, avem șansa să ne extindem acoperirea și să ne consolidăm prezența în toată lumea.” Herwig Holzer, director, The Heat Company