Vânzările TAP prind avânt pe piețe internaționale noi cu Google Ads

Aflați cum s-a extins compania aeriană portugheză la nivel global cu ajutorul Google

Obiective

  • Să crească gradul de cunoaștere a mărcii, iar TAP să își câștige locul între companiile aeriene internaționale
  • Să-și extindă rețeaua și să transporte pasageri din țările principale ale UE către piețe noi din SUA
  • Să adopte un model de achiziție mai rentabil

Abordare

  • A colaborat cu Google ca să creeze o nouă strategie de marketing pentru a promova rute noi, să dezvolte indicatori cheie ai performanței (ICP), să treacă la un model de cost pe vânzare și să consolideze piețele principale
  • A folosit Google Ads pentru a direcționa publicitatea la nivel mondial către vorbitorii de limba engleză
  • A îmbunătățit direcționarea anunțurilor prin testare și cuantificare frecvente

Rezultate

  • Creștere de 350 % a vânzărilor din America de Nord de la an la an
  • Creștere de 540 % a vizitelor pe site ale utilizatorilor din America de Nord
  • A crescut cota de piață globală online și a sporit numărul rezervărilor directe pe site
  • Și-a extins acoperirea la 78 de destinații din 30 de țări

Lansată în 1945, compania aeriană portugheză TAP, cu sediul în Lisabona, a oferit inițial servicii pe teritoriul Portugaliei. Când a decis să își extindă cota de piață globală și să-și câștige locul între companiile aeriene internaționale, TAP a cerut ajutorul Google pentru a dezvolta o strategie ca să crească pe piețele principale și să se adreseze unor clienți noi. Astfel, TAP și-a sporit considerabil numărul de clienți și a reușit să își extindă operațiunile internaționale, cu două noi rute principale spre aeroportul din Boston și aeroportul JFK.

La început, compania aeriană TAP a solicitat serviciile Google pentru examinarea eficienței operaționale și financiare și crearea unui program de marketing global. Google a ajutat compania să treacă de la modelul de cost pe achiziție (CPA) la modelul de cost pe vânzare. Astfel, creșterea cotei de piață globală online și sporirea numărului de rezervări directe ale companiei pe site-ul TAP, flytap.com, au devenit mai eficiente și mai profitabile.

Carlos Paneiro, vicepreședinte de vânzări al TAP (în America de Nord și America Centrală) spune că „modelul de cost pe vânzare este singura modalitate prin care putem să valorificăm la maximum potențialul de venit al pieței, să urmărim corect vânzările și costurile de absorbție și să îmbunătățim eficiența operațională și financiară”.

Compania aeriană TAP a folosit Google Ads pentru a-și crește vizibilitatea pe cele 30 de piețe internaționale pe care își desfășoară activitatea. Astfel, TAP poate afla care sunt piețele cele mai profitabile și își poate adapta corespunzător campaniile online.

Strategia Google Ads optimizată a determinat o creștere a vânzărilor de 340 % de la an la an de la lansarea campaniei, iar campaniile Google Ads generează 35 % din vânzările digitale ale TAP. Mai mult, compania aeriană a înregistrat o creștere de 540 % a numărului de vizite pe site ale utilizatorilor din America de Nord.

Justyna Valente, director de marketing digital al TAP, declară: „Google Ads este esențial pentru a ne asigura că utilizatorii găsesc ofertele noastre și fac rezervări, crescând astfel numărul vânzărilor directe.”

Noul parteneriat al companiei TAP cu aeroportul din Boston și aeroportul JFK a fost o oportunitate pentru extinderea operațiunilor companiei și pentru transportul de pasageri din țările principale ale UE către piețe noi din SUA. Echipa Google a făcut recomandări privind strategia de marketing pentru lansarea acestor rute noi și a contribuit la definirea indicatorilor cheie ai performanței potriviți. Astfel, când au fost lansate noile rute spre SUA, TAP a avut posibilitatea să lanseze și să optimizeze campanii noi pe baza statisticilor create cu ajutorul datelor.

Carlos explică: „Datorită acoperirii masive a serviciilor Google, ne-am putut analiza complet rezultatele și avem mai multe opțiuni privind platformele și direcționarea. Google are soluții tehnice ideale pentru compania noastră”.

Carlos dorește să continue colaborarea cu Google și afirmă: „Google ne-a ajutat să implementăm strategia potrivită pentru a avea succes pe o piață foarte competitivă, cu clienți care sunt buni cunoscători ai tehnologiilor digitale. TAP va continua să-și îmbunătățească poziționarea în mediul digital și este nerăbdătoare să continue parteneriatul cu Google, pentru a folosi cele mai noi instrumente ca să optimizeze campaniile de marketing și să vândă mai multe locuri în avioanele TAP!”.

„Google are soluții tehnice ideale pentru compania noastră.” Carlos Paneiro, vicepreședinte de vânzări pentru America de Nord și America Centrală, TAP