Soluțiile de gestionare a forței de muncă de la Synerion cuceresc noi piețe cu ajutorul Google Ads

Cum a reușit Synerion să capteze atenția pe noile piețe cu ajutorul companiei Google

Obiective

 • Să înțeleagă mai bine piețele vizate și să îmbunătățească relevanța campaniilor
 • Să mărească gradul de recunoaștere a mărcii în afara țării de origine
 • Să-și extindă teritoriul în America de Nord
 • Să dezvolte afacerea pe plan internațional

Abordare

 • A analizat comportamentul de pe piețele vizate
 • A folosit Google Ads pentru campanii directe și statistici privind publicul
 • A adaptat versiunile internaționale ale site-ului pentru a se potrivi noilor segmente de public
 • A lucrat cu Search Engine People, un partener Google, pentru o dezvoltare internațională mai rapidă

Rezultate

 • S-a lansat în SUA
 • A sporit vânzările cu 30 % într-un singur an
 • Este în grafic cu planul de dublare a veniturilor din America de Nord în 3 – 5 ani
 • Cele mai mari vânzări din afara Canadei au avut loc în SUA, Israel, Africa de Sud și Australia

La nivel mondial, compania canadiană pentru managementul afacerilor, Synerion, a înregistrat peste 7.000 de instalări ale principalelor sale două produse: Agile Workforce și Enterprise Workforce. Cea mai mare dificultate întâmpinată de Synerion a fost captarea atenției pe noile piețe. Compania a folosit Google Ads pentru a rezolva această problemă și s-a extins cu succes în America de Nord.

Cu sediul în Mississauga, Canada și cu agenți de vânzări aflați pe tot teritoriul Americii de Nord, Synerion vinde software de administrare a forței de muncă și soluții tehnologice pentru a urmări programul și participarea angajaților, a automatiza procesele legate de resurse umane și a gestiona absențele pentru companii de toate mărimile.

Synerion știa că avea oportunități să-și vândă principalele două produse (Agile Workforce și Enterprise Workforce) la nivel internațional, grație nevoii universale a companiilor de a organiza munca angajaților. Însă o dificultate importantă cu care se confrunta era descoperirea pe noile piețe din afara țării de origine. „Avem încredere în calitatea și diversitatea ofertei noastre”, spune Paolo Gilfillan, director de vânzări și marketing pentru Synerion America de Nord. „Cea mai mare dificultate este să fim descoperiți.”

Synerion avea deja o strategie de marketing online solidă pentru Canada, care includea SEO, blogging, canale de rețele sociale și campanii Google Ads. Cu toate acestea, când compania a vrut să înceapă vânzările la nivel internațional în 2011, Gilfillan a constatat că trebuia să ajusteze această strategie pentru a o face să funcționeze pe piețele internaționale. Synerion se concentra mai mult pe marketing intern, dar, odată descoperite, informațiile oferite noilor segmente de public trebuiau să fie relevante pe piața locală.

De aceea, înainte să pătrundă în SUA, compania a analizat tiparele de căutare online din diferite regiuni. „Potrivirea cuvintelor cheie indică foarte bine interesul pieței locale”, explică Gilfillan. „Cuvintele căutate pot fi complet diferite în funcție de piață.” După ce a analizat comportamentul fiecărei piețe, Synerion a început să difuzeze campanii Google Ads separate în Canada și în diferite regiuni din America de Nord. Fiecare campanie a oferit o imagine valoroasă asupra strategiilor care au funcționat pentru diferite segmente de public, permițând companiei Synerion să ajusteze campaniile după caz.

Compania a făcut ajustări și pentru versiunile internaționale ale site-ului, pentru a completa în continuare statisticile adunate prin intermediul Google Ads. „Marketingul online a fost întotdeauna o prioritate pentru noi și a devenit prioritatea numărul unu în ce privește dezvoltarea în străinătate”, spune Gilfillan.

Pentru o dezvoltare internațională mai rapidă, Gilfillan s-a folosit de ajutorul unui Google Partner, Search Engine People, pentru cercetare și dezvoltarea campaniilor online. „Poate fi o greșeală ca firmele să angajeze pe «cineva» cunoscut pentru marketingul digital, deoarece «se pricepe la chestiile astea». Există o mulțime de agenții digitale profesioniste pe care, totuși, întreprinderile mici și le pot permite”, spune Gilfillan. „Căutați agenții care se axează pe obiectivele dvs. și pe rentabilitatea investițiilor, mai degrabă decât pe costurile media.”

Această strategie a dat rezultate pentru Synerion, vânzările din afara Canadei fiind cele mai ridicate în SUA, Israel, Africa de Sud și Australia și crescând cu 30 % în doar un an. „Rentabilitatea investițiilor este incredibilă”, spune Gilfillan. „Vom continua să creștem investițiile în domeniul digital.” Acest succes stabilește ritmul pentru viitoarele obiective ale companiei, care așteaptă să-și dubleze veniturile din America de Nord în următorii 3 – 5 ani.

Gilfillan consideră că progresele recente ale companiei pe piețele internaționale se datorează marketingului digital. „Marketingul digital vă oferă cunoștințele și statisticile de care aveți nevoie, într-un mod rentabil, care vă permite să vă adaptați rapid la o piață și să obțineți venituri”, spune el. „După mine, marketingul e pe primul loc, iar vânzările vin abia apoi.”

„Marketingul digital vă oferă statisticile de care aveți nevoie, într-un mod rentabil, care vă permite să vă adaptați rapid la o piață și să obțineți venituri.” Paolo Gilfillan, director de vânzări și marketing, Synerion America de Nord