SPOT-A-SHOP se extinde pe plan global datorită site-ului mobil și marketingului în motoarele de căutare

Cum a reușit compania finlandeză proaspăt înființată să obțină o creștere de 500 % a clicurilor pe site cu ajutorul Google

Obiective

  • Să se extindă pe două noi piețe internaționale într-un an
  • Să devină un jucător cheie pe piața vânzărilor online cu amănuntul
  • Să obțină o creștere semnificativă (de 10 ori) în primii doi ani de activitate

Abordare

  • Au introdus marketingul în motoarele de căutare prin intermediul Google Ads
  • Au setat un cost-pe-achiziție (CPA) vizat
  • Au optimizat campaniile pentru a susține dezvoltarea la nivel internațional
  • Au creat un site adaptabil pentru dispozitive mobile pentru a atrage mai mulți clienți

Rezultate

  • Au mărit numărul de clicuri cu 500 % la un cost pe clic (CPC) cu 30 % mai mic în Finlanda
  • S-a extins pe două noi piețe într-un an de la lansare

Site-ul finlandez de vânzare cu amănuntul SPOT-A-SHOP este o destinație unică pentru cele mai bune reduceri de prețuri din domeniul modei și al hainelor sportive de pe internet. Fiind o companie proaspăt înființată care dorește să se extindă și în alte țări, SPOT-A-SHOP a creat un site adaptabil pentru dispozitive mobile și a implementat marketingul în motoarele de căutare with Google Ads. Rezultatul a fost o creștere de 500 % a numărului de clicuri și extinderea pe două piețe internaționale în primul an.

SPOT-A-SHOP își propune să ajute clienții să găsească cele mai bune oferte online din domeniul modei și articolelor sportive. Fiind o companie nou înființată în Finlanda, care este o țară mică, exportul internațional a ocupat un loc important pe agenda SPOT-A-SHOP încă de când au lansat afacerea la nivel național în 2015.

„Am știut imediat că dimensiunea pieței era prea mică pentru afacerea noastră”, explică directorul executiv Jesse Jyläs. „Conceptul a fost creat în ideea de a se adapta pentru mai multe țări într-o perioadă scurtă de timp.”

Pentru a atinge acest obiectiv, echipa a pregătit un plan amănunțit de extindere la nivel internațional. „Cu ajutorul Google și al analizelor interne, am reușit să luăm o decizie corectă în privința piețelor pe care să intrăm”, spune Jyläs. „Am consultat studii diverse care ne-au oferit statistici referitoare la comportamentul consumatorilor, la tendințele macro în materie de modă, la potențialul pieței și concurență, pentru a stabili oportunitățile pe diverse piețe”.

Etapa următoare a fost să atragă clienți pe aceste piețe internaționale, astfel că SPOT-A-SHOP a decis să folosească marketingul în motoarele de căutare. A setat un cost-pe-achiziție vizat accesibil și a folosit Google Ads pentru a genera trafic relevant în momentul potrivit în care clienții caută un produs de cumpărat. „Cu ajutorul Rețelei de căutare, am atras mulți clienți noi fără să depășim costul-pe-achiziție (CPA) vizat. În plus, ne-a ajutat să ne adaptăm rapid afacerea pentru piețele noi”, spune Jyläs.

Gestionarea costurilor în acest mod a reprezentat un factor esențial pentru succesul de până acum al tinerei companii. „Am reușit să scădem sumele CPA, astfel încât să rămână la un nivel acceptabil pentru noi. Prin urmare, am putut să ne dezvoltăm compania rapid și eficient. Am putut să ne mărim cheltuielile de marketing pe toate canalele Google, deoarece am reușit să ne încadrăm în limita sumei CPA vizate. Pentru că suntem o companie tânără, acest lucru este foarte important și ne ajută să ne dezvoltăm.” Jyläs adaugă: „Am rămas plăcut surprinși de numărul resurselor oferite de Google, în ceea ce privește instrumentele și sfaturile despre exporturi”.

Dispozitivele mobile au jucat și ele un rol esențial în extinderea internațională a SPOT-A-SHOP. Site-ul este optimizat pentru dispozitive mobile, iar campaniile mobile reprezintă o parte importantă a strategiei sale de marketing (45 % dintre vizitele pe SPOT-A-SHOP provin de pe smartphone-uri).

„Am creat de la bun început un site adaptabil, întrucât dispozitivele mobile sunt un factor foarte important pentru noi”, mai spune Jyläs. „Ne-am dat seama cât de importantă este viteza paginii pe dispozitivele mobile, mai ales pe piața modei. SPOT-A-SHOP le oferă clienților o modalitate simplă de a găsi produse la ofertă din multitudinea de articole de pe pagina noastră web și vrem să ne asigurăm că aceștia beneficiază rapid de ea”.

Strategia a dat rezultate: în primul an de la lansare, marketingul în motoarele de căutare a ajutat SPOT-A-SHOP să își atingă obiectivul de a se extinde pe două piețe noi, să crească numărul de clicuri cu 500 % și chiar să scadă cu 30 % costul pe clic în țara de origine, Finlanda.

„Prin intermediul SPOT-A-SHOP, clienții pot găsi cele mai bune oferte din modă de la diverse magazine web internaționale”, spune Jyläs. „Observăm că utilizatorii chiar apreciază diversitatea uriașă de produse la reducere disponibile prin intermediul paginii noastre web”.

„Am rămas plăcut surprinși de numărul resurselor disponibile de la Google în ceea ce privește instrumentele și sfaturile despre exporturi”. Jesse Jyläs, director executiv, SPOT-A-SHOP