Sefamerve se extinde cu stil la nivel mondial, cu ajutorul companiei Google

Extinderea companiei Sefamerve din Turcia în peste 50 de țări din cinci regiuni

Obiective

  • Să înțeleagă mai bine nevoile clienților și să ofere mai multe produse potrivite
  • Să ofere o experiență a utilizatorului mai personalizată
  • Să îmbunătățească eficiența operațională

Abordare

  • A explorat și a analizat nevoile și comportamentele utilizatorilor de pe fiecare piață
  • A introdus metode de plată mai populare, fiabile și locale
  • A urmat recomandările Google pentru dezvoltare internațională

Rezultate

  • Creșterea numărului de conversii cu 40 %
  • Creșterea venitului cu 20 %
  • O scădere de 26 % a numărului de utilizatori care au abandonat coșul de cumpărături
  • O creștere a venitului de la an la an de 140 %

Comerciantul de accesorii vestimentare online din Turcia, Sefamerve, vinde îmbrăcăminte și accesorii create pentru femei musulmane. Compania a fost înființată în 2012 și acum își desfășoară activitatea în cinci regiuni, acoperind 52 de țări din Africa de Nord, Europa, Orientul Mijlociu, Regatul Unit și SUA.

Provocarea

Sefamerve dorea să înțeleagă mai bine ce tipuri de produse caută utilizatorii pe piețele sale principale. Pe baza acestor informații, putea să creeze apoi o gamă de produse bine segmentată și să le ofere clienților o experiență de cumpărături mai personalizată.

Pentru a-și atinge aceste obiective, compania avea nevoie și de asistență bine structurată pentru fiecare țară, cum ar fi serviciul de asistență pentru clienți și metodele de plată localizate.

Pe termen lung, Sefamerve și-a propus, de asemenea, să exploreze oportunitățile pentru o eficiență operațională îmbunătățită.

Abordarea

Echipa a făcut studii de cercetare privind consumatorii și a folosit rezultatele pentru a oferi produsele potrivite persoanelor potrivite. Cu ajutorul acestui proces a creat o experiență a utilizatorului mai segmentată și mai personalizată și strategii de localizare informate.

În ceea ce privește serviciul de asistență pentru clienți, Sefamerve a colaborat cu Google pentru a folosi cele mai noi sisteme de telecomunicații și tehnologii pentru centre de apelare și pentru a oferi servicii mai rentabile. Echipa a modernizat și lansat și o secțiune de întrebări frecvente mai detaliată pe site, pentru a spori calitatea serviciilor sale de asistență pentru clienți.

Plățile reprezentau un alt aspect important pentru companie. În acest sens, compania a lucrat cu Google pentru a introduce metode de plată mai sigure și mai fiabile. Astfel au creat o experiență de finalizare a achiziției mai personalizată și mai securizată.

Rezultatele

Google a ajutat compania Sefamerve să creeze o strategie pentru piața internațională, să atragă mai mulți cumpărători și să intre pe piețe mult mai rapid decât se aștepta.

La două luni după ce a introdus noile metode de plată, Sefamerve a înregistrat o creștere de 20 % a numărului de tranzacții online, 40 % dintre acestea fiind generate de clienți noi. Ratele de refuz al plăților au scăzut cu 18 %, iar compania a obținut o creștere a veniturilor de la an la an de 140 %.

Datorită colaborării cu Google, Sefamerve și-a îmbunătățit și scorul de eficiență operațională de la 28 % la 64 % în numai 12 săptămâni.

Pe viitor, compania intenționează să folosească un chatbot pe site și momentan cântărește opțiunile.

„Serviciile Google ne-au ajutat cu siguranță să ne clarificăm viziunea”, explică președintele și cofondatorul Sefamerve, Mehmet Metin Okur. „Am creat cu succes strategii noi pentru toate piețele internaționale și suntem nerăbdători să le dezvoltăm cu ajutorul companiei Google.”

„Acum avem o imagine mult mai clară asupra nevoilor specifice ale clienților de pe diferite piețe. Cu ajutorul Google am îndepărtat multe dintre obstacolele cu care ne confruntam de multă vreme.” Mehmet Metin Okur, cofondator și președinte, Sefamerve