NordVPN atinge noi culmi

Aflați cum și-a atins compania obiectivele datorită asistenței pentru localizare oferite de Google

Obiective

  • Adaptarea rapidă și eficientă la piețele noi cu ajutorul unui serviciu de localizare calitativ, de încredere

Abordare

  • A creat o structură de implementare sincronizată
  • A început cu un buget mic și cu câteva limbi
  • A localizat mai întâi cele mai performante pagini de destinație
  • A acordat prioritate țărilor cu cele mai mari venituri, apoi s-a adaptat la țări mai mici

Rezultate

  • A tradus rapid site-ul, care era localizat în opt limbi, în alte nouă limbi
  • O creștere medie a ratei de conversie de 20 % pe toate piețele
  • O scădere medie de 35 % a costului pe achiziție

NordVPN a fost înființată în 2012 de patru prieteni din copilărie, iar acum deservește peste un milion de utilizatori din întreaga lume. Compania este unul dintre cei mai fiabili furnizori de soluții VPN și de securitate pe internet din lume. Printre piețele sale principale se numără Australia, SUA, Regatul Unit, Canada, Germania, Franța, Italia, Portugalia și Scandinavia. Piața pe care o vizează este formată în mare parte din utilizatori de soluții de securitate pe internet B2C, adică utilizatori ai comerțului electronic, ai rețelelor Wi-Fi, ai serviciilor de streaming și turiști.

Cea mai mare provocare cu care se confrunta NordVPN în desfășurarea activității pe piețele noi a fost să obțină traduceri localizate rapid și corect. Compania colabora de obicei cu freelanceri, majoritatea fiind vorbitori nativi din țările vizate. Dar această soluție era una lentă și limita numărul de pagini de destinație gestionate.

Prin urmare, în noiembrie 2017, NordVPN a apelat la serviciile de localizare Google.

Odată ce a apelat la aceste servicii, compania a crescut numărul de limbi pentru site-urile sale de la opt la 17, lucrând de trei ori mai rapid decât în trecut, fără a fi nevoie să implice angajați interni în acest proces. În plus, și-a localizat aplicațiile, anterior disponibile doar în limba engleză, în alte trei limbi: chineză, germană și spaniolă.

Mai mult, Google a contribuit la crearea unei noi strategii pentru a stabili mai eficient prioritățile. Folosind valorile oferite de Google, NordVPN a analizat performanța pe piață a conținutului în limba engleză pentru fiecare țară și a acordat prioritate localizării conținutului celor mai performante pagini de destinație de pe piețele locale. Specialiștii în localizare de la Google au evidențiat faptul că utilizatorii NordVPN preferă un stil informal al conținutului și au dat companiei posibilitatea să folosească un conținut cu o culoare locală și relevant pentru toți vizitatorii, indiferent de limbă sau de valorile culturale.

Cu ajutorul serviciilor de localizare Google, NordVPN a înregistrat o creștere medie a ratei de conversie de 20 % pe toate piețele. Pentru anumite regiuni și limbi, precum araba și turca, a obținut o creștere a ratei de conversie de până la 50 %.

Proiectul a avut un impact pozitiv asupra întregii companii, cu rezultate excelente pentru paginile de destinație promovate în campaniile Google Ads. După ce a comparat rezultatele anterioare și ulterioare proiectului, NordVPN a observat o îmbunătățire a rezultatelor Google Ads în campaniile din rețeaua de căutare și din rețeaua de display. În plus, a remarcat o creștere a ratei de conversie Google Ads și o scădere medie de 35 % a costului pe achiziție, adică o rentabilitate totală impresionantă a cheltuielilor publicitare.

„Serviciul de localizare Google este fiabil, deoarece traducerile sunt verificate pentru a li se asigura calitatea. Face minuni!” Marty P. Kamden, director de marketing