Veniturile internaționale ale companiei Noom cresc cu 80 % cu ajutorul Google

Cum a accelerat localizarea în Google Play dezvoltarea la nivel mondial a aplicației pentru sănătate

Obiective

 • Să localizeze aplicația pentru a se adresa unor segmente de public noi
 • Să-și extindă baza de utilizatori globali
 • Să-și sporească veniturile internaționale

Abordare

 • A analizat piețele internaționale pentru a identifica modelul financiar potrivit pentru fiecare
 • A localizat bazele de date cu alimente și a folosit instructori locali pentru fiecare piață
 • A tradus aplicația în cinci limbi și pagina înregistrării în magazin în 11 limbi
 • A folosit notificări pentru a crește implicarea utilizatorilor

Rezultate

 • O creștere de 80 % a veniturilor internaționale de pe platforma Android în trei ani
 • O creștere de 480 % a veniturilor din Japonia în același interval de timp
 • A crescut implicarea utilizatorilor de până la patru ori
 • A intrat pe piețele din Japonia, Coreea, Germania și America Latină

Compania Noom oferă o gamă de aplicații create pentru a-i ajuta pe utilizatori să aibă o viață mai sănătoasă. După lansarea aplicației Noom Coach: Health & Weight în Google Play, noua companie din New York a folosit instrumentele de localizare Google pentru a adapta aplicația la piețe diferite și pentru a-și extinde baza de utilizatori la nivel mondial, crescându-și astfel veniturile cu 80 %.

Noom, o nouă companie de tehnologie pentru sănătate și stare de bine, oferă aplicații de urmărire a scăderii în greutate și a activității fizice și are peste 45 de milioane de utilizatori în întreaga lume.

Aplicația sa Noom Coach: Health & Weight îndrumă utilizatorii în cadrul programelor de schimbare a comportamentului pentru a-i încuraja să-și creeze obiceiuri mai sănătoase, ținând seama de afecțiunile lor, de exemplu, diabet.

Noom și-a lansat prima aplicație în SUA, pe Android, prin intermediul Google Play, și dorea să-și extindă baza de utilizatori în afara Americii de Nord. După o analiză a acoperirii serviciului, echipa și-a dat seama că își poate atinge obiectivul de extindere pe plan internațional.

Cu ajutorul Google Play, dezvoltatorii de aplicații pot să adauge traduceri și elemente grafice localizate în pagina înregistrării în magazin a aplicației, precum și traduceri pentru fișiere APK, produse în aplicație și campanii Google Ads. Așadar, având ca obiectiv intrarea pe piețele din Coreea, Japonia, Germania și America Latină, Noom a decis să folosească Google Play ca să își localizeze aplicația pentru a interacționa mai bine cu utilizatorii din anumite regiuni.

Noom a făcut o analiză aprofundată pentru a stabili modelul financiar potrivit pentru fiecare piață internațională pe care dorea să se extindă. Aceasta a presupus și evaluarea concurenței de pe fiecare piață și a comportamentului local privind cheltuielile în domeniul sănătății și al stării de bine. Compania și-a tradus aplicația în cinci limbi și pagina înregistrării în magazinul Google Play în 11 limbi, și a desfășurat experimente privind prețurile ca să decidă care este cea mai potrivită variantă pentru fiecare țară: abonamente, achiziții în aplicație sau o aplicație premium.

Aplicația Noom include rețete și planuri pentru mese, prin urmare a fost necesară și localizarea bazelor de date cu alimente pentru fiecare piață. Datorită unei combinații între editori locali specializați în domeniul alimentar, baze de date existente cu alimente și sugestii ale utilizatorilor, aplicația conține acum feluri de mâncare locale și mărci populare de produse alimentare ambalate pentru piețele vizate.

Asistența este un alt element important al aplicației Noom, astfel că utilizatorilor li s-a alocat un instructor personal. Pentru a intra pe piețele internaționale, compania a angajat instructori locali pe fiecare dintre ele, eliminând barierele lingvistice, și a redus timpii de răspuns punând la dispoziție instructori din același fus orar. În plus, a implementat mai multe tipuri de notificări. Datorită acestui lucru și instructorilor locali, a crescut implicarea utilizatorilor de trei – patru ori.

Pe lângă sporirea implicării utilizatorilor, Noom a înregistrat o creștere de 80 % a veniturilor internaționale pe platforma Android în ultimii trei ani, după ce a implementat localizarea în Google Play.

Numai în Japonia veniturile sale au crescut cu peste 480 % în același interval de timp. „Abordarea globală și instrumentele de localizare eficiente ale platformei Android au simplificat luarea deciziei privind extinderea internațională”, spune Artem Petakov, cofondator și președinte Noom. „Localizarea pentru piețele noi a fost un factor de creștere important pentru Noom.”

Extinderea companiei nu s-a încheiat încă. Pentru a identifica oportunitățile viitoare, echipa analizează acum alte țări cu un grad ridicat de utilizare a platformei Android și intenționează să folosească aceleași metode de localizare pentru o creștere mai mare la nivel internațional.

„Abordarea globală și instrumentele de localizare eficiente ale platformei Android au simplificat luarea deciziei privind extinderea internațională. Localizarea pentru piețele noi a fost un factor de creștere important pentru Noom.” Artem Petakov, cofondator și președinte, Noom