Manitobah Mukluks se extinde de la o piață internă mică la o piață internațională

Aflați cum a folosit producătorul canadian de încălțăminte aborigenă serviciul Google Ads pentru a se extinde la nivel global

Obiective

 • Exportul de produse la nivel global
 • Crearea unei prezențe online pentru comerț cu amănuntul, în ciuda restricțiilor bugetare
 • Creșterea gradului de cunoaștere a cizmelor mukluk
 • Construirea unei mărci globale

Abordare

 • A început cu un buget mic și a luat măsuri treptate pentru a trece în mediul online
 • A folosit Google Analytics, funcția de urmărire a conversiilor, rețelele sociale, Google Ads și instrumentele SEO pentru promovarea și dezvoltarea companiei
 • A adoptat o platformă online pentru informarea consumatorilor despre cizmele mukluk și pentru creșterea cererii

Rezultate

 • Realizarea de exporturi în peste 45 de țări prin intermediul magazinului online
 • Măsurarea simplă și eficientă a rentabilității directe a investiției
 • Peste o treime din numărul vizitelor pe site provin din afara Canadei
 • O cincime din veniturile generate online provin din afara Canadei

Manitobah Mukluks, producător canadian de încălțăminte aborigenă autentică, dorea să își extindă mica afacere cu cizme mukluk și mocasini tradiționali pentru a se adresa clienților internaționali. Începând cu un buget redus și limitat, producătorul a folosit Google Ads, SEO și instrumente Google accesibile pentru a construi o platformă de vânzări online. În prezent, Manitobah Mukluks exportă cizme mukluk și mocasini realizați manual în peste 45 de țări.

După 15 ani de vânzări pe plan intern, Josh Fine, director de marcă al Manitobah Mukluks, a decis să extindă mica afacere tradițională în mediul online, adresându-se unui public internațional.

În ciuda restricțiilor bugetare, care erau o preocupare majoră, și a unei prezențe online practic inexistente, Manitobah Mukluks și-a lansat magazinul online în 2012 și a început să folosească Google Ads.

Începând cu un buget mic și dezvoltându-și treptat prezența online, compania a folosit instrumente accesibile precum Google Analytics, rețelele sociale, Google Ads și optimizarea SEO pentru a-și promova și dezvolta produsele și viziunea.

Josh a folosit Google Ads pentru a viza clienții potențiali și a utilizat site-ul ca să informeze consumatorii despre cizmele mukluk și să aducă la viață metodele tradiționale de confecționare a acestor cizme și a mocasinilor.

„Au apărut atât de multe inovații pe platformele de comerț electronic pentru micile companii, încât am avut posibilitatea să creăm această experiență la o fracțiune din buget”, explică Josh. „Multe dintre funcțiile de marketing mai complexe realizate de cele mai mari companii de comerț electronic din lume pot fi acum realizate de companiile mai mici cu instrumente foarte simple, cum este Google Ads.”

Site-ul a oferit companiei Manitobah Mukluks posibilitatea de a-și împărtăși viziunea, de a crește gradul de cunoaștere a mărcii și de a se adresa unei rețele internaționale de oameni cu valori comune. Fine spune că site-ul a fost până acum cea mai bună decizie a companiei.

„Dacă ai un magazin online, ai la dispoziție multe instrumente rentabile pentru a-ți promova afacerea și a te dezvolta, inclusiv date statistice, urmărirea conversiilor, rețele sociale, Google Ads și instrumente SEO”, spune Josh.

În prezent, SUA este cel mai mare client internațional al mărcii din afara Canadei și are și segmentul de utilizatori online cu cea mai rapidă creștere.

„Fără internet, produsele noastre ar fi unele de nișă, locale. Însă am găsit o rețea internațională de oameni care împărtășesc viziunea noastră de a avea un impact asupra comunităților aborigene și de a păstra tradițiile.” Josh Fine, director de marcă, Manitobah Mukluks