Matchesfashion.com oferă cumpărături de lux la nivel global cu Google Ads

Cum a reușit comerciantul de produse de lux să câștige clienți din 190 de piețe internaționale cu ajutorul instrumentelor Google

Obiective

  • Să extindă Matchesfashion.com în mediul online
  • Să le transmită experiența cumpărăturilor de lux oferită de Matchesfashion.com cumpărătorilor globali
  • Să se extindă pe piețe internaționale

Abordare

  • A folosit Consumer Barometer pentru a-și planifica extinderea internațională
  • A adaptat campaniile Google Ads în funcție de țară și de oraș
  • A folosit anunțurile cu înregistrare de produs pentru a reda experiența de lux oferită de site
  • A optimizat campaniile cu Google Analytics

Rezultate

  • Și-a extins cu succes activitatea la nivel global
  • Acum își desfășoară activitatea pe 190 de piețe din întreaga lume
  • 70 % din comenzi provin din afara Regatului Unit

Comerciantul de îmbrăcăminte și accesorii de marcă Matchesfashion.com oferă o experiență de cumpărături de lux, cu articole create de peste 400 de designeri, de la Gucci la Valentino. După 20 de ani de activitate exclusiv offline, compania s-a extins pe 190 de piețe internaționale folosind Google Ads și Consumer Barometer.

Având peste 25 de ani de experiență în industria modei de lux, Matchesfashion.com își desfășoară activitatea online prin intermediul magazinelor și al spațiului pentru cumpărături private din Londra, precum și în cadrul evenimentelor internaționale. „Matchesfashion.com este o experiență de lux pentru un client inițiat în tainele modei”, explică Ruth Chapman, cofondator și director executiv al Matchesfashion.com.

Matchesfashion.com, care a fost la început un magazin fizic de succes din Wimbledon, avea o vechime de 20 de ani când a decis să se extindă la nivel global prin lansarea în mediul online. Deoarece era esențial să găsească publicul internațional potrivit pentru ofertele sale de lux, compania a apelat la Google pentru a identifica piețele pe care să le vizeze.

Mai întâi, compania a folosit instrumentele Google gratuite, printre care și Consumer Barometer, pentru a face analize pe baza cărora să stabilească priorități privind piețele pe care să difuzeze campanii Google Ads personalizate. Apoi, după ce a găsit locațiile și segmentele de public potrivite pe care să le vizeze, Matchesfashion.com a folosit anunțurile cu afișare de produse pentru a ilustra eficient calitatea produselor de lux disponibile pe site-ul companiei.

Aceste anunțuri au avut succes, deoarece plasarea imaginilor de înaltă definiție ale articolelor lângă marca și mesajul companiei Matchesfashion.com i-a transformat pe vizitatorii care doar au „consultat produsele” în clienți plătitori.

Adaptarea campaniilor la nivel de țară a jucat un rol important în obținerea rezultatelor companiei, iar toate campaniile au fost optimizate cu Google Analytics. Ulric Jerome, partener și director de operațiuni, explică: „Folosim zilnic Google Analytics. Analizăm comportamentul clienților, dispozitivul pe care îl folosesc ca să se conecteze, țara din care se conectează, așadar acesta a devenit un instrument de cuantificare folosit zilnic de angajații noștri”.

El adaugă: „Fiecare țară are propria abordare digitală, și singura cale spre succes este să asiguri adaptarea strategiei digitale la țările pe care vrei să te axezi. Mai întâi înțelegi tendințele, apoi apelezi la platforma Google Ads ca să obții expunerea dorită în țara sau în orașul potrivit”.

Strategia a dat rapid roade după implementare și a determinat o creștere rapidă a vânzărilor internaționale. De fapt, Matchesfashion.com deservește acum clienți de pe 190 de piețe prin intermediul site-ului său, iar majoritatea comenzilor provin din străinătate. Ulric declară: „Acum, afacerea noastră este una internațională. Peste 70 % dintre comenzi provin din afara Regatului Unit”.

Chapman prezintă pe scurt povestea succesului online al companiei: „Acum operăm în aproape toate țările de pe glob: facem livrări și în cele mai mici insule din Pacific, livrăm oriunde”.

„Folosim zilnic Google Analytics. Analizăm comportamentul clienților, dispozitivul pe care îl folosesc ca să se conecteze, țara din care se conectează. Acum, afacerea noastră este una internațională”. Ulric Jerome, partener și director de operațiuni, Matchesfashion.com