Kabam își lansează jocul Marvel pe piața din regiunea Asia-Pacific cu ajutorul companiei Google

Aflați strategia de extindere a companiei Kabam pentru lansarea jocului Marvel: Contest of Champions

Obiective

 • Să lanseze renumitul joc Marvel Contest of Champions în Asia-Pacific, axându-se pe Japonia, Hong Kong și Taiwan
 • Să se adreseze publicului amator de jocuri prin intermediul campaniilor localizate

Abordare

 • A obținut analize comparative în industrie și statistici culturale foarte valoroase
 • A creat servicii de asistență localizată pentru campanii
 • A folosit campaniile direcționate în Rețeaua de căutare
 • A stabilit priorități pentru canalele publicitare și produsele Google în funcție de rezultatele fiecărei piețe

Rezultate

 • YouTube a fost principalul factor determinant pentru descărcările jocului Marvel Contest of Champions în ceea ce privește volumul și calitatea utilizatorilor
 • Jocul a ajuns printre primele 10 în topurile descărcărilor din categoria sa pe dispozitivele iOS și Android de pe piețele vizate
 • Campaniile în Rețeaua de căutare au avut o rentabilitate a cheltuielilor publicitare de peste 700 % până în prezent
 • Valorile costului pe instalare au fost printre cele mai mici înregistrate în campaniile companiei
 • Utilizatorii de calitate înaltă din Rețeaua de căutare au făcut acest canal cea mai rentabilă investiție a companiei

Kabam, lider mondial în domeniul jocurilor mobile, a folosit Căutarea Google și YouTube pentru a lansa Marvel Contest of Champions pe piața din Asia-Pacific și a obținut astfel venituri de milioane de dolari în mai puțin de un an și o poziție printre primele 10 în topul descărcărilor de pe piață.

De la înființarea sa în 2006, Kabam a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori de jocuri mobile din lume. Marvel Contest of Champions a devenit cel mai popular joc al companiei, cu peste 100 de milioane de descărcări.

Când Kabam și-a propus să extindă Marvel Contest of Champions în Japonia, Hong Kong și Taiwan, știa cât de important este să valorifice informațiile esențiale despre aceste piețe din regiunea Asia-Pacific pentru a-și actualiza strategia de extindere și pentru a localiza campaniile astfel încât să se adreseze publicului vizat.

Apelăm la toți (super) eroii

Kabam a cerut ajutorul echipei internaționale Google pentru a-și lansa cel mai popular joc. Echipa a creat campanii localizate pentru lansare și a oferit statistici culturale și analize comparative în industrie foarte valoroase pentru fiecare țară vizată de Kabam. În plus, a dezvoltat o strategie de intrare pe piață axată pe YouTube, datorită acoperirii extinse a platformei în regiunea Asia-Pacific. Echipa a folosit și campaniile în Rețeaua de căutare pentru a implica utilizatorii interesați de universul benzilor desenate Marvel.

Strategia de extindere folosită de echipa Google a făcut posibilă distribuirea rapidă și eficientă a jocului pe toate piețele. YouTube s-a dovedit principalul factor determinant pentru descărcările jocului Marvel Contest of Champions în ceea ce privește volumul și utilizatorii de calitate înaltă. Drept urmare, jocul a ajuns printre primele 10 în topurile descărcărilor din categoria sa pe dispozitivele iOS și Android de pe piețele vizate.

Axarea pe punctele forte

Cu ajutorul echipei internaționale Google, Kabam a analizat rezultatele activităților sale de marketing. S-a axat pe stabilirea priorităților pentru canalele publicitare și produsele Google în funcție de rezultatele sale pe fiecare piață ca să crească valoarea clientului pentru noii utilizatori.

„Nu cunoșteam potențialul activităților noastre de marketing până când nu l-am explorat și testat. Acum știm care este atuul și potențialul fiecărui produs, și astfel ne putem planifica lansările într-un mod mai creativ și mai eficient”, spune directorul de marketing al departamentului de achiziții ale utilizatorilor Kabam referitor la analiza rezultatelor în marketing făcută de Google.

Campaniile Kabam în rețeaua de căutare Google au avut rezultate extraordinare, iar profitul acestui canal a crescut de la 0 la 3 milioane de dolari în mai puțin de un an. Valorile costului pe instalare au fost printre cele mai mici înregistrate în campaniile Kabam, iar calitatea ridicată a utilizatorilor din Rețeaua de căutare a făcut acest canal cea mai rentabilă investiție a companiei.

Datorită rezultatelor lansării în regiunea Asia-Pacific, Kabam intenționează să continue extinderea marketingului pe YouTube în paralel cu campaniile din Rețeaua de căutare și pătrunderea în țări noi.

„Nu am fi putut să ne adaptăm atât de rapid și eficient fără serviciile Google.” Directorul de marketing al departamentului de achiziții ale utilizatorilor, Kabam