Gelato oferă servicii de printare digitală unui public internațional folosind Google Ads

Aflați cum Google a ajutat compania de printare în cloud să se extindă pe piețele internaționale

Obiective

  • Acces la milioane de clienți globali
  • Creșterea eficienței și a durabilității industriei printării în valoare de 800 de miliarde de dolari
  • Crearea unui mediu cloud de printare inteligent și global

Abordare

  • A folosit Google Ads pentru a intra pe piețe noi
  • A folosit Google Marketing Platform pentru a simplifica gestionarea activității mobile în creștere

Rezultate

  • Lansarea pe piețe noi de la sediul din Oslo
  • Crearea unei prezențe în peste 50 de țări
  • 50 % din trafic provine acum de pe dispozitive mobile

Fiind o companie premiată de printare în cloud, Gelato folosește un mediu cloud inteligent de printare digitală pentru a-și oferi serviciile firmelor de toate dimensiunile, de la sediul său din Oslo. Compania și-a creat o prezență globală în peste 50 de țări folosind Google Ads ca forță de vânzare.

Gelato, înființată în 2007 în Norvegia, și-a creat o prezență globală cu ajutorul unei echipe de marketing online formate din numai trei oameni.

Într-un domeniu competitiv în valoare de 800 de miliarde de dolari, Gelato s-a extins pe plan internațional folosind Google Ads ca forță de vânzare și desfășurându-și activitatea printr-un mediu cloud de printare, fără să aibă nevoie de propriile imprimante.

Mai mult, Gelato se numără printre primele companii din Europa care și-au mutat întreaga activitate în cloud. În acest scop, compania folosește o platformă software ca să facă legătura între clienții serviciilor de printare și imprimantele și distribuitorii din zonă, așadar serviciul este accesibil pentru un public global. Investițiile masive în experiența utilizatorului mobil înseamnă că clienții Gelato pot să gestioneze și să monitorizeze tot ciclul de printare folosind telefonul sau tableta.

Pentru a se adresa unui public global și a-și continua extinderea, Gelato se bazează pe marketingul digital realizat prin Google Ads ca punct central al strategiei sale. Datorită acoperirii globale, datelor îmbogățite și direcționării detaliate din Google Ads, compania își poate maximiza expunerea în fața clienților din cadrul pieței pentru servicii de imprimare, menținând în același timp o rentabilitate a investiției pozitivă.

Datorită acestei abordări, combinate cu flexibilitatea și agilitatea tehnologiilor proprii, marca a făcut progrese impresionante. Printre acestea se numără lansarea și consolidarea afacerii în Australia, o piață complet nouă, fără a avea o prezență fizică.

Întrucât specialiștii în marketing orientați spre profit caută să obțină valoare maximă din bugetul lor publicitar, toată activitatea de marketing global a companiei Gelato este gestionată de echipa de trei persoane din Oslo. Prin valorificarea capacității serviciului Google Marketing Platform de a gestiona mai multe campanii cu sute de mesaje adaptate pentru zeci de dispozitive, acest grup restrâns a obținut rate de conversie consecvente, de top în domeniu, și o rentabilitate a investiției de invidiat.

Gelato, care a împlinit în 2017 zece ani de la înființare, a înregistrat constant o creștere anuală de două cifre. Henrik Müller-Hansen, director executiv și fondator, este de părere că produsele și serviciile Google vor fi esențiale pentru menținerea acestei performanțe pe durata procesului de export al mediului cloud de printare digitală către alte piețe noi. „Când vine vorba despre extinderea și dezvoltarea companiei Gelato, Google Ads este forța noastră de vânzare”, spune el.

„Când vine vorba despre extinderea și dezvoltarea companiei Gelato, Google Ads este forța noastră de vânzare.” Henrik Müller-Hansen, director executiv, Gelato