Compania indiană Freshworks se dezvoltă promițător pe piețele internaționale

Cum a ajutat Google compania Freshworks să devină o forță globală în materie de soluții software profesionale pentru cloud

Obiective

  • Pentru a lansa produse pe o piață dominată de concurenți renumiți
  • Pentru a deservi companii de toate dimensiunile
  • Pentru a crea o bază de clienți pe piețele mature din S.U.A. și Europa.

Abordare

  • Pentru a folosi publicitatea în Rețeaua de căutare Google
  • Pentru a oferi o experiență mai bună clienților care se înscriu
  • Pentru a filtra clienții potențiali în Analytics și Google Ads, cu scopul de a optimiza campaniile și de a îmbunătăți rentabilitatea investiției

Rezultate

  • Prezentă pe 60 de piețe la nivel global și în continuă creștere
  • O bază de clienți de peste 130.000 de persoane, în continuă creștere
  • 60 % din trafic este obținut prin intermediul produselor Google
  • O scădere de 20 % a costului pe achiziție anual

Freshworks creează soluții software pentru companii pe bază de cloud. Compania a fost fondată în anul 2010 în Chennai, India, cu numele de Freshdesk, și oferă o suită de produse, de la programe software pentru vânzări CRM, până la instrumente de recrutare și programe software de asistență pentru clienți. Compania s-a dezvoltat rapid și are peste 1.000 de angajați în cinci locații la nivel global, iar programele sale software sunt folosite deja de peste 130.000 de organizații din întreaga lume.

Cum a reușit proaspăt-înființata companie indiană Freshworks să facă față unor mari concurenți consacrați?

Freshworks a decis să își lanseze produsele pe o piață dominată de concurenți renumiți, iar obiectivul său ambițios a fost acela de a deservi companii de toate dimensiunile, inclusiv cele din segmentul SMB, adeseori greu de accesat.

De la lansarea sa, Freshworks a folosit publicitatea în Rețeaua de căutare Google pentru a crea o bază de clienți pe piețele mature din S.U.A. și Europa. Cu ajutorul unui model de vânzări interne unic la nivel global, care a scăzut costurile de vânzare ale companiei, Freshworks și-a putut mări bugetul de marketing digital și a putut îmbunătăți experiența de înscriere a clienților. Astfel, noua companie a putut să facă față direct celor mai mari concurenți ai săi.

Freshworks a colaborat cu Google pentru a filtra clienții potențiali în Analytics și Google Ads, cu scopul de a optimiza campaniile și de a îmbunătăți rentabilitatea investiției în Rețeaua de căutare, asigurând astfel o creștere a calității.

Deși modalitatea principală de marketing a companiei este Rețeaua de căutare, colaborarea acesteia cu Google i-a permis să se extindă și către alte produse Google. YouTube a avut un rol important în strategia sa de marcă în anul 2016, iar de atunci, compania a desfășurat experimente pe Google Marketing Platform și pe YouTube, pentru a completa campaniile Google Ads.

Astăzi, Freshworks este o forță globală în materie de soluții software profesionale pentru cloud, iar majoritatea veniturilor sale provin din America de Nord, urmate de cele din Europa. Compania are acum o bază de clienți de peste 130.000 de persoane, iar 60 % din traficul său este obținut prin intermediul produselor Google.

Valorile și statisticile de la Google au jucat un rol important pentru înțelegerea și menținea ratei de dezvoltare, dar și pentru gestionarea bugetului. Ramesh Ravishankar, directorul de marketing al companiei Freshworks, explică: „Instrumentele Google sunt cele mai sofisticate metode pentru măsurarea eficienței unui canal. Avem multe de spus atunci când discutăm despre rentabilitatea investiției în produsele Google”.

Freshworks va folosi o varietate de instrumente Google pentru a atrage în continuare clienți noi și pentru a spori gradul de cunoaștere a mărcii la nivel global. Cu un portofoliu de produse Freshworks în continuă creștere, compania intenționează să folosească serviciile de traducere oferite de Google pentru a se extinde pe noi piețe internaționale.

„Nu există nicio îndoială: contribuțiile aduse de Google au fost o parte importantă a dezvoltării noastre.” Girish Mathrubootham, fondator și director executiv al companiei Freshworks

„Produsele Google sunt un instrument excelent pentru extindere, dacă doriți să vă dezvoltați rapid compania.” Ramesh Ravishankar, director de marketing, Freshworks