FC-Moto își mărește acoperirea internațională de cinci ori cu ajutorul anunțurilor dinamice afișate în Rețeaua de căutare

Povestea de succes a comerciantului german de echipamente pentru motociclete care s-a extins de la 5 la 25 de țări

Obiective

  • Să sporească acoperirea internațională
  • Să vândă pe piețe a căror limbă FC-Moto nu o vorbește
  • Să automatizeze activitatea acolo unde este posibil, pentru a determina o dezvoltare semnificativă

Abordare

  • A folosit anunțuri dinamice afișate în Rețeaua de căutare
  • A introdus direcționarea automată
  • A implementat licitarea automatizată
  • A folosit Instrumentul de optimizare a conversiilor

Rezultate

  • S-a extins de la cinci piețe la 25
  • A sporit numărul de conversii cu 20 %
  • Între noile piețe se numără China, Grecia, Japonia, Malaysia, Polonia, Republica Cehă și Turcia

Distribuitorul german de echipamente pentru motociclete, FC-Moto, a intrat în mediul online în 1999. De atunci, principalul său scop a devenit extinderea comercială la nivel internațional. Pentru a-și îndeplini obiectivul, FC-Moto a folosit anunțuri dinamice afișate în Rețeaua de căutare. Astfel, compania și-a extins acoperirea de la 5 țări la 25 de piețe din întreaga lume.

Pentru a atinge nivelul dorit de acoperire la scară largă, compania avea nevoie de o metodă eficientă din punctul de vedere al costurilor pentru a-și promova produsele în țările vorbitoare de limbi străine.

„Nu avem o echipă sau o agenție de marketing dedicată”, explică directorul executiv al FC-Moto, Farshid Chalatbari. „Așadar, am căutat o soluție inteligentă care să ne ajute să ne extindem acțiunile de marketing online la scară largă, folosind cât mai mult automatizarea.”

După ce FC-Moto a identificat piețele în care să se extindă, anunțurile dinamice afișate în Rețeaua de căutare i-au oferit soluția pentru a-și atinge obiectivul. „Mai întâi, am identificat piețele de export cele mai potrivite, în funcție de parametri precum populația, dezvoltarea socială, riscul valutar, popularitatea motocicletelor și distanța, pentru a calcula costurile de livrare”, spune Farshid. „Întrucât nu avem asistență lingvistică internă pentru aceste limbi, anunțurile dinamice afișate în Rețeaua de căutare au fost soluția perfectă pentru noi. Echipa noastră responsabilă cu gestionarea contului ne-a ajutat să creăm anunțuri dinamice afișate în Rețeaua de căutare pentru încă 20 de țări. Deoarece am folosit licitarea automatizată, Instrumentul de optimizare a conversiilor, formatele de anunțuri dinamice și direcționarea automată, am putut să ne extindem exporturile la scară largă.”

Acum, FC-Moto vinde pentru clienți din 25 de țări, între care China, Coreea de Sud, Estonia, Grecia, Indonezia, Israel, Japonia, Letonia, Lituania, Malaysia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Republica Cehă, Turcia și Ungaria.

Comerciantul cheltuiește aproximativ 15 % din bugetul său de marketing pe anunțurile dinamice afișate în Rețeaua de căutare. Rezultatul a fost o creștere cu până la 20 % a numărului lunar de conversii.

În opinia lui Farshid, instrumentele sunt simplu de folosit, iar statisticile de pe piață pe care le oferă sunt foarte utile.

„Anunțurile dinamice afișate în Rețeaua de căutare ne-au ajutat să ne afirmăm pe piețe în care nu ne-am promovat anterior. Aventura noastră cu exporturile abia a început și suntem nerăbdători să ne dezvoltăm și mai mult cu ajutorul Google.” Farshid Chalatbari, director executiv FC-Moto