Favret Mosaici și-a crescut numărul vizitelor pe site cu 45 % printr-o strategie globală privind SEO și rețelele sociale

Aflați cum Google a ajutat compania creatoare de mozaicuri italiene să își sporească gradul de cunoaștere a mărcii

Obiective

  • Creșterea gradului de cunoaștere a mărcii în Italia și la nivel global
  • Creșterea numărului de vizite pe site
  • Dezvoltarea campaniilor publicitare online

Abordare

  • A folosit inițiativa Google „Eccellenze in Digitale”
  • A reproiectat site-ul adăugând conținut nou
  • A dezvoltat o strategie SEO și activitate de marketing în rețelele de socializare

Rezultate

  • Creșterea cu 45 % a numărului de vizite pe site
  • Creșterea cu 20 % a numărului de contacte internaționale

Compania Favret Mosaici, creatoare de mozaicuri italiene tradiționale, era renumită în țara de origine, dar a vrut să crească gradul de cunoaștere a mărcii la nivel național și internațional. Profitând de inițiativa Google „Eccellenze in Digitale”, compania și-a reproiectat site-ul și și-a dezvoltat strategia SEO globală și de marketing în rețelele de socializare pentru a capta atenția publicului. Drept urmare, numărul vizitelor pe site s-a îmbunătățit și numărul contactelor internaționale a crescut cu 20 %.

Favret Mosaici, înființată în Pietrasanta, Italia, în anul 1933, produce în continuare mozaic prin metode tradiționale, cu marmură naturală și email venețian, în propriul atelier.

Timp de mai mulți ani, a fost o companie tradițională de succes, iar în 2007 și-a lansat primul site. De curând, compania a folosit tot mai mult mediul digital pentru a-și promova mozaicurile în Italia și la scară internațională.

În acest scop, Favret Mosaici a apelat la inițiativa Google „Eccellenze in Digitale”, un curs de pregătire online gratuit care poate fi adaptat cerințelor individuale. Programul digital cu 23 de teme disponibile a pus la dispoziția companiei o serie de tutoriale video cu diferite subiecte, de la crearea unui site eficient și ușor de folosit, la utilizarea optimizării SEO, dezvoltarea strategiilor pentru rețelele sociale și extinderea pe plan internațional.

„Instrumentele digitale sunt excelente pentru promovarea unui produs de nișă cum este mozaicul, datorită costurilor relativ mici și posibilității de a acoperi un public larg”, spune proprietarul companiei, Paolo Favret.

Cu ajutorul lecțiilor oferite de program, Favret Mosaici a reproiectat mai întâi site-ul, îmbunătățind conținutul astfel încât să consolideze identitatea digitală a companiei. A folosit și tutorialele pentru a crea campanii publicitare online și pentru a dezvolta strategia SEO globală și de marketing în rețelele de socializare, ca să identifice și să vizeze segmente noi de public interesate de mozaic.

Această muncă a dat roade. Îmbunătățirea conținutului de pe site a dus la o creștere de 45 % a numărului de vizite, în mare parte datorită prezenței reînnoite pe rețelele sociale, și Favret Mosaici și-a extins considerabil și lista de contacte internaționale.

„Datorită inițiativei Eccellenze in Digitale, ne-am dezvoltat considerabil strategia SEO și activitatea de marketing în rețelele de socializare, sporind numărul contactelor noastre internaționale cu 20 %.” Paolo Favret, proprietar, Mosaici Favret