Destination Canada inspiră milioane de oameni cu ajutorul campaniei YouTube

Modul în care specialiștii în marketing din domeniul turistic canadian au schimbat perspectiva turiștilor privind călătoriile în Canada.

Obiective

  • Încurajarea turiștilor germani să își petreacă următoarea vacanță în Canada
  • Transmiterea unei povești captivante despre Canada ca destinație

Abordare

  • Lansarea unei campanii YouTube emoționante în care sunt prezentate aventurile creatorilor YouTube din vacanța lor în Canada
  • Integrarea datelor privind traficul pe YouTube în Display & Video 360, astfel încât Destination Canada să poată desfășura activități de remarketing pentru utilizatori folosind TrueView

Rezultate

  • Videoclipurile creatorilor YouTube au înregistrat peste 17 milioane de vizionări
  • Canada a obținut o creștere de 11 % a numărului de turiști germani în prima jumătate a lui 2016 față de aceeași perioadă din 2015
  • Destination Canada a folosit abordarea prin intermediul unei campanii pentru a viza alte piețe
  • Campania a câștigat două premii M&M Global Awards pentru folosirea inteligentă a datelor și pentru cea mai bună strategie de dezvoltare pe plan internațional

Destination Canada a cerut agenției OMD International să schimbe perspectiva turiștilor germani privind călătoriile în Canada. O campanie YouTube emoționantă a obținut peste 17 milioane de vizionări și, în prima jumătate a anului 2016, Canada a înregistrat o creștere de 11 % a numărului de turiști germani. Campania s-a bazat pe aventurile a patru creatori YouTube în Canada și difuzarea pe mai multe dispozitive a fost asigurată prin intermediul Display & Video 360.

În capul listei de dorințe

Destination Canada, agenția națională de turism a Canadei, avea demult în vizor turiștii germani iubitori de aventură. Atunci când statisticile au indicat scăderea numărului de rezervări spre Canada, deși țara era în capul listei de dorințe a mai multor germani ca destinație de vacanță, agenția și-a propus să-și inspire publicul.

YouTube a surprins spiritul de aventură

„Piața de media locală este scumpă și am avut dificultăți legate de abordare”, spune Gloria Loree, director executiv de marketing global al Destination Canada. „Canada are o poveste frumoasă și aveam nevoie de o nouă modalitate prin care să o spunem.”

În 2015, Destination Canada a decis să lanseze un nou tip de campanie bazată pe experiențele a patru creatori YouTube renumiți din Germania, pe care i-a invitat să viziteze Canada, să cunoască frumusețea și cultura bogată a țării și să distribuie videoclipuri cu aventurile lor pe YouTube.

Videoclipurile au fost găzduite pe YouTube după ce au fost postate de creatori, oferindu-le spectatorilor din Germania o experiență vizuală bogată care să-i ajute să-și imagineze propriile aventuri în Canada.

Vizionări multe, rezervări și mai multe

Destination Canada a folosit Google Display & Video 360 pentru a viza turiștii interesați care își planificau următoarea aventură.

OMD a folosit datele privind traficul pentru a compila liste cu utilizatorii care au vizionat canalele creatorilor YouTube. Apoi, a integrat aceste date în suita Display & Video 360. Astfel, Destination Canada a putut desfășura activități de remarketing eficiente pentru utilizatori folosind TrueView.

Dacă un spectator vizionase videoclipul unui creator YouTube despre British Columbia, Destination Canada îi trimitea acelui spectator un pachet de servicii pentru călătorii relevant pentru British Columbia prin intermediul anunțurilor grafice online.

„Folosirea datelor din produse Google precum Display & Video 360 ne-a dat posibilitatea să ne adresăm consumatorilor folosind mesajul potrivit în locul potrivit și la momentul potrivit”, spune Brooke Steinberg, director de conturi digitale al OMD International. „Voiam să ne asigurăm că distribuim acest material extraordinar și că alegem succesiunea potrivită. Google ne-a ajutat să facem acest lucru fără probleme.”

Înregistrând peste 17 milioane de vizionări ale videoclipurilor creatorilor YouTube, campania a depășit toate așteptările și încă generează lunar mii de vizionări, chiar și după oprirea difuzării anunțurilor cu plată.

„Folosirea datelor din produse Google precum Display & Video 360 ne-a dat posibilitatea să ne adresăm consumatorilor folosind mesajul potrivit în locul potrivit și la momentul potrivit.” Brooke Steinberg, director de conturi digitale, OMD International