ManoMano se extinde făcând vânzări pe piețe noi din Europa

Bricolaj accesibil clienților globali cu ajutorul Google

Obiective

 • Urmărirea tendințelor sezoniere
 • Înțelegerea momentelor și a motivelor pentru care clienții vizitează site-ul companiei
 • Crearea de noi oportunități de achiziție
 • Extinderea în Germania, Italia, Spania și Regatul Unit

Abordare

 • A monitorizat și a estimat modelele de achiziție ale consumatorilor de pe piețele internaționale
 • A înțeles tendințele și caracteristicile clienților de pe fiecare piață
 • A luat în considerare aspectele culturale care influențează modelele de achiziție a produselor de bricolaj
 • A optimizat campaniile Google Ads
 • A interacționat cu clienții în timpul sezoanelor de vânzări și în momente importante ale vieții
 • A localizat campanii pentru fiecare țară nouă

Rezultate

 • Dublarea vânzărilor în perioada 2015 – 2016
 • ManoMano a înregistrat 11 milioane de vizite pe site în octombrie
 • Compania are două milioane de clienți
 • A obținut o cifră de afaceri de 90 de milioane de euro

Încă de la înființarea sa din 2013, misiunea companiei pariziene ManoMano.com a fost să facă bricolajul accesibil tuturor. În 2015, compania și-a îndeplinit misiunea odată cu extinderea în Spania, Italia, Germania și Regatul Unit cu ajutorul serviciilor Google, și a avut o cifră de afaceri de 90 de milioane de euro în 2016.

ManoMano și-a dorit să facă bricolajul accesibil tuturor, astfel că oferă peste 1,6 milioane de produse de la peste 1.200 de furnizori.

Compania a observat că piața de bricolaj are un caracter sezonier pronunțat și este în continuă schimbare. Astfel, era important să afle când există șanse mai mari ca clienții să acceseze site-ul companiei urmărind tendințele consumatorilor. ManoMano știa că pentru a se dezvolta trebuie să identifice alte momente de achiziție importante și să comunice cu clienții potențiali în acele momente.

Așadar, când a decis să-și extindă gama de produse de bricolaj cu articole de uz casnic, produse electrice, unelte și mobilă în Spania și Italia în 2015, a cerut ajutorul Google pentru extinderea afacerii pe piețele internaționale. Compania dorea ca Google să contribuie la identificarea tendințelor principale de achiziție ale consumatorilor, menținând în același timp abordarea flexibilă, orientată spre date a companiei privind vânzările online.

Întrucât ManoMano este orientată spre date, serviciul Google Analytics avea să fie esențial pentru dezvoltarea companiei, prin monitorizarea și estimarea modelelor de achiziție ale consumatorilor de pe piețele internaționale.

Google a oferit statistici și date importante, necesare extinderii în Spania și Italia. Aceste statistici au evidențiat modul de atragere a consumatorilor, nu doar în sezoanele de achiziție bazate pe tendințe, ci și în momentele importante din viața lor, cum ar fi cumpărarea primei case.

ManoMano a mai cerut companiei Google să îi optimizeze campaniile Google Ads și să contribuie la localizarea site-ului și a campaniilor sale digitale pentru fiecare piață de export nouă.

După extinderea în Spania și Italia, în 2016, ManoMano a cerut ajutorul Google pentru acoperirea unor piețe noi: Regatul Unit și Germania.

Maxime de Baillon, director de achiziții și date, a remarcat că „pe măsură ce ne lansăm în țări noi, datorită datelor foarte valoroase de la Google, devine tot mai simplu să ne atingem obiectivele de marketing”.

ManoMano a colaborat cu Google și pentru a organiza #ManoMakersDay, un eveniment în care creatori YouTube din Europa s-au întâlnit față în față și au vorbit despre pasiunea lor pentru bricolaj. Cu ajutorul campaniilor Google Ads, gradul de cunoaștere a mărcii a sporit și traficul pe site a avut o creștere importantă.

Între 2015 și 2016, vânzările s-au dublat și rata lor de creștere continuă. În prezent, ManoMano are 2 milioane de clienți pe piețele din Europa și site-uri localizate în Belgia, Franța, Germania, Italia, Spania și Regatul Unit. În octombrie a înregistrat peste 11 milioane de vizite pe site și continuă să se dezvolte.

„Google a fost de mare ajutor. Platforma ne-a oferit statistici și date clare pentru fiecare piață și a fost foarte utilă în ceea ce privește localizarea.” Maxime de Baillon, Head of Acquisition & Data