BAUNAT înregistrează creșteri ale vânzărilor internaționale după ce se extinde la nivel global cu Google

Aflați cum au ajutat serviciile Google Ads și Google Analytics comerciantul de diamante din Belgia să-și atingă obiectivele

Obiective

  • Găsirea celor mai bune piețe globale pentru vânzarea diamantelor
  • Construirea unei baze de clienți internaționale

Abordare

  • A folosit serviciul Market Finder pentru a găsi noi oportunități în alte țări
  • A recurs la serviciile Google Ads și Analytics pentru a se adresa unor segmente de public relevante la nivel internațional cu oferte la bijuterii

Rezultate

  • Exportul a 85 % din bijuterii către clienți din peste 45 de țări
  • Europa de Vest, China și Hong Kong au devenit cele mai mari piețe
  • Prezența în șase țări de pe glob

BAUNAT, comerciant de diamante din Belgia, își vinde colecția de bijuterii premium online și, de la înființarea sa în 2008, s-a extins de la nivel național la nivel mondial. Acum are clienți din peste 45 de țări datorită serviciilor Google Ads și Google Analytics, cu care a găsit cele mai bune piețe de pe glob pentru diamantele sale.

BAUNAT, cu sediul în Antwerp, Belgia, a fost înființată în 2008 cu doar doi angajați care vindeau propria colecție de bijuterii premium cu diamante, făcute manual.

Încă de la început, angajații BAUNAT au constatat că reclamele la bijuterii prin serviciul Google Ads i-au ajutat să-și dezvolte rapid baza de clienți. Însă compania dorea să se adreseze unui segment de public mai mare, internațional, pentru a vinde cât mai multe diamante.

Baunat a apelat la Google ca să creeze o bază de clienți internațională, folosind Global Market Finder, care face acum parte din Market Finder, pentru a identifica cele mai importante țări din lume în care să se extindă. În acest scop, BAUNAT a folosit Google Ads și Google Analytics ca să găsească publicul adecvat pe fiecare piață vizată, căruia să i se adreseze cu anumite modele de diamante, astfel încât să obțină cele mai bune prețuri.

Variabilele oferite de instrumente au fost foarte utile pentru BAUNAT. Cu serviciul Google Ads, companiile pot viza clienți potențiali în funcție de tipul site-ului, de tipul segmentului de public sau de remarketing, iar cu Google Analytics pot optimiza modul de urmărire a activității utilizatorilor pentru site-urile lor, alegând anumite date pe care vor să le analizeze. Astfel, BAUNAT a avut posibilitatea să aleagă abordarea cea mai potrivită pentru fiecare țară ca să genereze vânzări. „Google își îmbunătățește produsele în fiecare an, astfel încât companiile să își poată spori vânzările”, spune cofondatorul Steven Boelens.

Aceasta este o strategie care a dat roade pentru BAUNAT. În numai șase ani s-a extins, iar acum își exportă 85 % din bijuterii în peste 45 de țări, iar Europa de Vest, China și Hong Kong reprezintă cele mai mari piețe ale sale. Prin intermediul site-ului își realizează 60 % din vânzări acum, iar restul prin sălile de expoziție din Antwerp, Paris, Geneva, Amsterdam, Mumbai și Hong Kong.

Și compania continuă să se extindă: planurile de viitor includ deschiderea unor noi locații în Germania și China până la sfârșitul lui 2017, urmate de Tokyo și New York la sfârșitul lui 2018.

„Google este extrem de valoros pentru noi. Ne aduce rezultate. Datorită serviciilor Google, o companie cu doi angajați s-a extins la nivel internațional în numai șase ani.” Steven Boelens, cofondator, BAUNAT