1-800-GOT-JUNK? s-a dezvoltat pe piețele din trei țări cu ajutorul companiei Google

Obiective

 • Să își extindă acoperirea la nivel internațional
 • Să înțeleagă mai bine nevoile clienților și să își îmbunătățească serviciile
 • Să îmbunătățească modul de colaborare și cele mai bune practici în cadrul companiei
 • Să își dubleze veniturile în patru ani și să ajungă la 200 de milioane USD în 2016

Abordare

 • A analizat comportamentul clienților pentru a crea o strategie online și a se extinde direct
 • Au implementat G Suite pentru a pune în legătură angajații din teren și a îmbunătăți comunicarea
 • A folosit rezervările online și recenziile clienților pentru a crește acoperirea

Rezultate

 • Are operațiuni în 200 de locații din Canada, SUA și Australia
 • Tranzacțiile online reprezintă 40 % din venit
 • Creștere economică de 25 % de la an la an
 • A obținut un venit de 250 de milioane USD în 2015, depășind obiectivul de a-și dubla venitul până în 2016

Înființată în 1989, compania canadiană 1-800-GOT-JUNK? este cea mai mare companie din lume specializată în servicii profesionale de eliminare a vechiturilor, desfășurându-și activitatea în 200 de locații din Canada, America de Nord și Australia. Marketingul online a avut un rol esențial în acest succes, deoarece venitul online a determinat o creștere cu 25 % de la an la an și reprezintă 40 % din venitul total.

1-800-GOT-JUNK? elimină în mod responsabil articole nedorite atât din gospodărie, cât și de la companii, asigurându-se că totul este reciclat, donat sau gestionat în siguranță.

Dezvoltarea și extinderea la nivel internațional a fost un obiectiv pentru 1-800-GOT-JUNK? încă de la începutul afacerii. Datorită faptului că oamenii din toată lumea au nevoie de ajutor pentru a elimina articolele nedorite, fondatorul și directorul executiv Brian Scudamore a știut de la bun început că acela era un model de afaceri care putea fi reprodus pe alte piețe.

Astăzi își desfășoară activitatea în America de Nord și în Australia, dar și în țara de origine, Canada. Venitul lor de 250 milioane USD l-a depășit pe cel vizat, iar prezența online a avut un rol esențial în acest succes.

Strategia de marketing online în continuă dezvoltare implementată de 1-800-GOT-JUNK? a ajutat această extindere la nivel național și internațional, ajutând compania să găsească segmente de public noi și să comunice cu acestea într-un fel relevant. „Am consultat profilul clienților noștri și ne-am dat seama cum și unde să ne adresăm acestora online”, spune Andy Parkins, vicepreședinte al departamentului de tehnologia afacerilor pentru 1-800-GOT-JUNK?

În plus, i-a ajutat să își servească mai bine clienții. În trecut, era o provocare să reacționeze la timp la comportamentul online al clienților și să lanseze noi pagini web adaptate necesităților acestora. Acum, strategia online aplicată de 1-800-GOT-JUNK? îi ajută să înțeleagă mai bine datele despre clienți și, astfel, să implementeze rapid schimbările la nivelul tuturor proprietăților web, oferindu-le clienților cele mai utile informații.

Datorită internetului, 1-800-GOT-JUNK? și-au putut promova abilitățile de servicii de asistență pentru clienți prin intermediul recenziilor online, care contribuie la creșterea numărului de clienți.

De aceea, 1-800-GOT-JUNK? consideră marketingul online drept o soluție esențială și nu doar un simplu supliment: „avansul și ritmul afacerii noastre online este foarte important pentru a avea succes. Depășim multe provocări în timp ce ne dezvoltăm strategia online”, spune Parkins.

Pe măsură ce compania continuă să se extindă, instrumentele online ajută la rândul lor 1-800-GOT-JUNK? să își gestioneze forța de muncă internațională în creștere și să îmbunătățească modul de colaborare și cele mai bune practici la nivel intern. „G Suite a adus împreună echipele din teren, astfel încât acestea se bazează pe aceleași informații de încredere, în același timp”, spune Parkins.

1-800-GOT-JUNK? folosește instrumentul pentru conferințe video Google Hangouts, inclus în G Suite, pentru a pune în legătură angajații din birouri cu echipele din teren. Acest lucru a contribuit la extinderea companiei. „Cu toții participă timp de câteva minute dimineața pentru a face schimb de informații actualizate și a-și începe ziua”, spune Parkins. „E remarcabil modul în care sistemul Google oferă echipelor noastre inspirația de a găsi modalități simple de a îmbunătăți comunicarea și productivitatea, care se transformă în inițiative importante la nivel de companie. Oamenii reacționează mai bine și cu toții se simt mai legați”.

Acum, 1-800-GOT-JUNK? își oferă serviciile în Canada, SUA și Australia și și-au depășit cu peste 50 de milioane USD obiectivul de a ajunge la 200 de milioane USD în 2016.

Ca și până acum, dezvoltarea online joacă un rol esențial în acest succes. Rezervările pe web reprezintă astăzi aproximativ 40 % din venitul companiei. În plus, acestea reprezintă zona cu cea mai mare dezvoltare a companiei, determinând o creștere cu 25 % de la an la an.

Astăzi, compania este pregătită pentru faza a doua a strategiei sale de dezvoltare. „Prezența online a fost esențială pentru dezvoltarea noastră susținută și succesul continuu”, spune Parkins. „Internetul ne oferă oportunități exponențiale. Am trecut de la statutul de furnizor de servicii local la cel de furnizor de servicii global și ne adresăm clienților prin intermediul strategiei noastre online”.

„Prezența online a fost esențială pentru dezvoltarea noastră susținută și succesul continuu. Am trecut de la statutul de furnizor de servicii local la cel de furnizor de servicii global și ne adresăm clienților prin intermediul strategiei noastre online”. Andy Parkins, vicepreședinte al departamentului de tehnologia afacerilor, 1-800-GOT-JUNK?