Cuantificarea este cheia succesului internațional

Pe măsură ce intrați pe noi piețe internaționale, Google Analytics vă ajută să profitați la maximum de bugetul dvs. și vă oferă cea mai bună oportunitate de succes. Este instrumentul ideal care vă ajută să găsiți, să cunoașteți și să aflați cum să vă adresați noului public internațional.

Puterea serviciului Google Analytics

Market Finder vă va ajuta să aflați care ar putea fi cele mai profitabile piețe internaționale noi. Acum imaginați-vă momentul în care site-ul dvs. devine funcțional în altă parte a lumii. Cine îl accesează? Utilizatorii respectivi l-au găsit prin intermediul unei campanii, al unui cuvânt cheie sau al unei recomandări de domeniu? Ce produse au examinat pe site? Cât timp au petrecut pe site? Cât au cheltuit? Au renunțat la un moment dat în timpul achiziției? V-ați întrebat de ce?

Răspunsul la toate aceste întrebări este Google Analytics. Oriunde vă desfășurați activitățile comerciale, Google Analytics vă ajută să identificați elementele eficiente și pe cele ineficiente, precum și măsurile pe care trebuie să le luați în ambele privințe. Acesta este cel mai popular instrument de analiză web din lume, folosit pe aproximativ 28 de milioane de site-uri active 1.

Relevanța este totul

Este esențial să veniți în întâmpinarea așteptărilor utilizatorilor dvs. Iar aici vă ajută Google Analytics.

Puteți să setați rapoartele programate să vă fie trimise prin e-mail la anumite intervale.

De exemplu:

  • rapoartele privind Publicul vă informează cu privire la utilizatorii dvs.: vârsta, sexul, interesele, țara de origine, limba pe care o vorbesc, frecvența cu care vă accesează site-ul și dispozitivul pe care îl folosesc, fie mobil sau computer;

  • rapoartele privind achizițiile vă informează asupra elementelor care i-au direcționat pe utilizatori spre site-ul dvs.: o campanie de marketing, un alt site sau un cuvânt cheie dintr-un motor de căutare;

  • rapoartele privind comportamentul vă informează asupra conținutului de pe site-ul dvs., mai ales asupra celor mai vizitate pagini și a celor mai populare pagini principale de intrare și de ieșire.

Dacă vă extindeți pe piețe noi, puteți să găsiți și să vă cunoașteți noul segment de public internațional, apoi să identificați cei mai valoroși vizitatori care vă aduc cele mai multe conversii și să vă concentrați asupra lor.

Cu ajutorul acestor informații, puteți să creați și să oferiți:

  • o experiență online relevantă a utilizatorului;
  • mesaje și campanii personalizate pentru a atrage majoritatea vizitatorilor;
  • conținut bazat pe țara de origine a vizitatorilor sau pe termenul de căutare pe care l-au folosit ca să vă găsească;
  • conținut bazat pe ceea ce știți deja că au căutat;
  • conținut relevant în funcție de limba, imaginile și textul folosite în locația lor geografică.

Google Analytics vă ajută să aflați care sunt elementele eficiente și elementele ineficiente și vă arată exact unde și cum să investiți timp și bani pentru a atrage și a converti clienți noi. Astfel vă puteți valorifica bugetul la maximum și aveți cea mai bună oportunitate de succes internațional.

Surse: