Testarea și implementarea localizării

Testați aplicația localizată

Faceți teste pe cele mai folosite mărci și modele de dispozitive de pe piețele vizate. Verificați cu atenție interfața de utilizare, pentru a detecta eventualele problemele privind formatul sau prezentarea. Cereți-le unor vorbitori nativi să examineze aplicația.

Faceți un test beta

Înainte de lansare, planificați o lansare beta în cele mai importante țări pentru a primi feedback real de la utilizatori internaționali.

Pregătiți-vă pentru marketingul internațional

Pregătiți-vă să difuzați o campanie universală pentru aplicații și să adaptați încă de la lansare strategia de marketing pentru o anumită țară. Folosiți generatorul de insigne Google Play pentru a crea insigne localizate pentru site-uri sau materiale de marketing. Creați imagini noi de folosit în materialele promoționale pentru dispozitive, folosind capturi de ecran ale noii aplicații localizate.

Oferiți asistență utilizatorilor internaționali după lansare

Urmăriți evaluările, recenziile și statisticile privind descărcările pentru a identifica problemele care ar putea influența utilizatorii. Luați în considerare crearea unor grupuri de utilizatori sau forumuri specifice unei limbi, dacă este posibil.

Răsfoiți și răspundeți la recenziile utilizatorilor

Aflați părerea utilizatorilor despre aplicație, răspundeți la recenzii și remediați imediat orice problemă neidentificată în timpul testărilor.

Faceți experimente cu înregistrările din Magazinul Google Play

Atunci când crește numărul de vizite ale utilizatorilor din noile piețe în înregistrarea din Magazinul Play, faceți experimente pentru a afla ce texte și imagini sunt mai eficiente. Puteți face maximum cinci experimente simultan.

Sfat

Dacă doriți un ghid mai detaliat referitor la extinderea pe alte piețe, care să conțină date și statistici privind piețele cele mai importante, descărcați Going Global Playbook (Manualul pentru extinderea la nivel global).