Cum vă poate ajuta optimizarea brandingului să atrageți noi piețe globale

Dezvoltarea internetului a eliminat multe obstacole din calea extinderii pe plan mondial, oferind oportunități nelimitate pentru creștere globală.

Sunteți gata să vă extindeți la nivel global? Puneți accentul pe marcă, oriunde ați fi.

Marca este cel mai valoros lucru pe care îl dețineți

Imaginați-vă că organizația este o persoană, iar marca este personalitatea acesteia. Ea reprezintă promisiunea pe care ați făcut-o clienților în legătură cu activitatea, serviciile sau produsele dvs. Oamenii devin confuzi dacă cineva se comportă atipic. La fel se va întâmpla și cu principalii susținători ai mărcii dvs. dacă aceasta își pierde caracteristicile familiare și importante pentru ei, schimbând modul în care interacționează cu ea și, eventual, și motivele pentru care o fac.

Să începem cu începutul

Nu e nici greu, nici ușor: mențineți același aspect și aceeași atitudine a mărcii, indiferent cât de mult se dezvoltă.

Cum?

Pentru început, gândiți-vă la caracteristicile pozitive ale mărcii:

  • Care sunt aspectele remarcabile ale mărcii care au dus la extinderea globală?
  • Ce anume face marca să iasă în evidență?
  • Ce îi determină pe clienți să vă aleagă și să vă rămână fideli?
  • Ce mesaj le transmite faptul că vă aleg pe dvs.?
  • Care sunt asocierile emoționale și experiența lor în interacțiunea cu dvs.?
  • Care sunt valorile, viziunea și misiunea mărcii?

Cum vă extindeți pe plan internațional și mențineți în același timp controlul asupra acestor aspecte esențiale ale mărcii?

Folosiți modul în care v-ați dezvoltat marca și activitatea existentă ca model pentru creștere. Atunci când intrați pe piețe noi, puneți-vă întrebarea „Această acțiune sau comunicare susține experiența mărcii?”. Chiar dacă vă axați pe marketingul pentru performanță, acum este momentul să vă asigurați că fiecare punct de contact vă consolidează marca.

Nu există o soluție universală

Nu există un model universal pentru toate țările.

Familiarizați-vă cu aspectele culturale ale noii piețe: tendințele, aspectele importante pentru clienți și modul în care aceștia iau deciziile de achiziție. Cu Market Finder puteți să identificați piețe noi și să depășiți barierele lingvistice și de locație, și să obțineți informații despre cerințele legale și de reglementare.

Dacă vă desfășurați activitatea exclusiv online, nu uitați că modelul de vânzare fără contact fizic poate avea succes pe unele piețe, iar pe altele nu. Acceptați faptul că poate fi riscant să faceți presupuneri. De exemplu, deși Japonia poate fi percepută ca țară cu un grad înalt de digitalizare, este de fapt o țară în care relațiile personale au o valoare culturală ridicată, iar vânzarea prin intermediul partenerilor locali poate fi o cale mai rapidă spre succes.

Consolidați marca pe măsură ce vă extindeți

Odată ce ați găsit o piață potrivită, analizați fiecare aspect al mărcii, siglei, sloganului și al denumirilor produselor dvs. pentru formulări, simboluri sau culori care ar putea fi înțelese greșit sau ar putea fi jignitoare. Localizați toate elementele pentru a fi adecvate din punct de vedere cultural. Puteți adapta strategiile de branding pe care le-ați folosit pentru a atrage publicul inițial, astfel încât să dea rezultate pe noua piață?

În cazul în care colaborați cu terțe părți – agenții, distribuitori, francize, angrosiști – și acestea trebuie să înțeleagă marca și cum aceasta determină felul în care doriți să fie livrate produsele și să se asigure controlul calității și asistența pentru clienți.

Întrucât mediul online contribuie la crearea unor condiții egale la nivel mondial, dezvoltarea mărcii de la un magazin local la un gigant internațional este un obiectiv realist.

Găsiți piețe externe care vi se potrivesc și care caută ceea ce oferiți. Protejați, proiectați și consolidați marca, poziționându-vă astfel încât să rezonați cu noii clienți potențiali. Astfel, oriunde s-ar afla, marca dvs. va fi consecventă.