Cum să descrieți cel mai bine fișa postului

Fiecare cuvânt contează

Dificultatea

În cadrul extinderii activității în străinătate, angajarea este una dintre cele mai mari și mai interesante dificultăți cu care se confruntă o companie. Fiecare angajat nou influențează echipa, cultura și direcția companiei. De aceea merită să investiți timp, resurse și cercetare în procesul de angajare. Atunci când faceți angajări în străinătate, de multe ori fișa postului este primul lucru despre organizația dvs. pe care îl va vedea un angajat potențial. Fiecare cuvânt din postarea locului de muncă transmite ceva despre compania dvs. Cum faceți un candidat să își dorească să afle mai multe și totodată să se simtă informat?

Obiectivul dvs.

Asigurați-vă că fișa postului prezintă clar sfera și responsabilitățile postului și în același timp subliniază misiunea și scopul organizației. Acestea trebuie să fie simple, fără elemente de jargon și ușor de înțeles pentru candidații de pe piețele internaționale vizate.

Aflați mai multe

Indiferent de piața vizată, fișa postului trebuie să se bazeze pe patru aspecte: domeniul, postul, responsabilitățile și calificările profesionale. Studiile Google privind utilizatorii interni și externi au descoperit că cel mai bine este să începeți cu imaginea de ansamblu (prezentarea companiei), apoi să treceți la detalii (sarcinile persoanei care ocupă funcția respectivă).