האתגר
אם רוצים למכור אפליקציה במספר שווקים, וכפועל יוצא מזה במספר מטבעות, כמה מסובך יהיה לארגן את נושא התשלומים באפליקציה?
המטרה
להציג לרוכשים את עלות האפליקציה ואת החיובים במטבע מקומי, אבל לקבל את התשלום במטבע שמתאים לכם.
מדריך להגדרת תשלומים על אפליקציות ומוצרים באפליקציות במטבעות שונים
אם רוצים למכור אפליקציה במספר שווקים, וכפועל יוצא מזה במספר מטבעות, כמה מסובך יהיה לארגן את נושא התשלומים באפליקציה?
להציג לרוכשים את עלות האפליקציה ואת החיובים במטבע מקומי, אבל לקבל את התשלום במטבע שמתאים לכם.
אם אתם נמצאים במקום שבו יש אפשרות לבצע רישום של מוכרים, מאוד פשוט למכור אפליקציות במטבעות שונים דרך Google Play.
ככה זה עובד: המחיר של האפליקציה יוצג ללקוחות Google Play במטבע מקומי והם ישלמו עליה במטבע מקומי. אבל אנחנו נעביר לכם את התשלום במטבע שהגדרתם ב-Play Console.
ב-Play Console אפשר להגדיר אם הורדת האפליקציה תעלה כסף או שאפשר יהיה להוריד אותה בחינם, לבחור באילו מדינות האפליקציה תהיה זמינה ולהסכים להפצה של האפליקציה במכשירי Android נוספים ובתוכנות אחרות שמתאימות ל-Android.
!!! טיפ אפשר לשנות את הגדרת התשלום על האפליקציה מ__בתשלום__ ל__חינמית__. אבל מרגע שהאפליקציה מוגדרת כ__חינמית__, אם רוצים להגדיר עליה חיוב קבוע, צריך ליצור אפליקציה חדשה עם שם חבילה חדש ולהגדיר לה מחיר.
רוצים לאפשר זמנית הורדה של האפליקציה בחינם או להגדיר לה מחיר מבצע לזמן מוגבל? כך עושים את זה:
כשמוכרים אפליקציות ומוצרים מתוך האפליקציות ב-Google Play, מקבלים 70% מהסכומים המשולמים. אנחנו גובים עמלת עסקאות של 30%.
כך מגדירים מחירים לאפליקציה:
מגדירים פרופיל תשלומים. צריך להיכנס ל-Play Console כדי לציין שיעורי מס
מעיינים ברשימת המטבעות וטווחי המחירים המותרים לפי מדינה
בדף תמחור והפצה ב-Play Console, מזינים מחיר
נשתמש במחיר שתזינו כבסיס לחישוב המחירים בשווקים שונים. המחיר יומר למטבע מקומי, נוסיף לו מס (במדינות נבחרות)) ונחיל עליו דפוסי תמחור מקומיים מקובלים ואת שערי החליפין התקפים בתאריך שבו הגדרתם אותו. אתם יכולים לעדכן את המחיר ידנית כדי להבטיח שהמחיר המקומי יומר לפי שער החליפין העדכני ביותר.
המחיר שתזינו הוא המחיר שיוצג למשתמשים בכל המדינות שבהן אין תמיכה בהצגת המחיר במטבע מקומי.
רוצים להגדיר מחירים לפריטים מתוך האפליקציה? כך מגדירים חיוב על רכישות באפליקציות.
בדף תמחור והפצה בוחרים מדינות או מסמנים את התיבה שמוצגת לצד האפשרות בחירת כל המדינות
בעמודה מחיר מעיינים במחירים התקפים בכל מדינה
מחירים מקומיים נקבעים לפי שער החליפין של אותו יום בשילוב עם דפוסי תמחור ספציפיים למדינה. במדינות שבהן אין תמיכה בהצגת מחיר במטבע מקומי, יוצג במקומו המחיר שהזנתם במטבע שהוגדר כברירת מחדל.
עדכון המחירים המקומיים כך שהמערכת תשתמש בשער החליפין של אותו יום ובדפוסי תמחור ספציפיים למדינה:
מסמנים את התיבות שמוצגות לצד שמות המדינות שאת המחירים בהן רוצים לעדכן
בוחרים באפשרות רענון שערי חליפין
כדי להגדיר מחיר מקומי באופן עצמאי:
לצד המדינה שאת המחיר בה רוצים לעדכן בוחרים באפשרות עריכה
מזינים את המחיר הרצוי
לוחצים על אישור
מידע נוסף זמין במאמר offer apps in multiple currencies (מכירת אפליקציות במטבעות שונים).
אפשר להשתמש בתבניות תמחור כדי להגדיר קבוצה של מחירים זהים למספר אפליקציות בתשלום ולמגוון מוצרים מתוך האפליקציה ולנהל את המחירים שתגדירו. כשמעדכנים תבנית תמחור, כל הפריטים שמקושרים אליה מקבלים את הנתונים הכי עדכניים מהתבנית.
!!! טיפ חשוב לוודא שיש לכם הרשאות עריכה לדף האפליקציה בחנות ולהגדרות התמחור וההפצה בכל אפליקציה שאתם רוצים לכלול בתבנית התמחור. ניסיתם להיכנס לתבנית תמחור שיצרתם וגיליתם שאין לכם גישה? כדאי לבדוק אם מישהו הוסיף לתבנית אפליקציה שאין לכם הרשאות גישה אליה.
אחרי שיוצרים תבנית תמחור, אפשר לעדכן אותה כך שמחירים מקומיים יחושבו לפי שער החליפין העדכני ולפי דפוסי התמחור הספציפיים למדינה.
הערה. אי אפשר לבטל את הקישור של פריטים במבצע. אם רוצים לבצע שינויים בתבנית שיש בה פריטים במבצע, צריך לבטל את המבצע או לחכות עד שהוא יסתיים.
אם האפליקציות שלכם כוללות תכונות שפותחו במיוחד עבור מכשירי Android שונים או שהן מתאימות לתוכנות נוספות, תוכלו להגדיר הפצה שלהן לשימוש במכשירים הרלוונטיים או עם התוכנות המתאימות.
בחלק העליון של הדף תמחור והפצה של האפליקציה הרלוונטית יוצגו לכם סמלים פעילים בהתאם לתוכנות ולמכשירים שבהם אתם מפיצים את האפליקציה. כדי להציג הוראות להפצה של האפליקציה במכשיר מסוים או בתוכנה ספציפית, לוחצים על אחד הסמלים.
לצד חלק מהמכשירים והתוכנות ייתכן שיוצגו לכם סמלי הסטטוס הבאים:
האפליקציה שלכם בבדיקה | |
יש בעיה באפליקציה או שהיא נדחתה |
אם יש באפליקציה שלכם תכונות שתואמות ל-Android Wear, אתם יכולים לבחור לצרף את האפליקציה לאוספים של אפליקציות שתואמות ל-Android Wear ב-Google Play.
לפני שבוחרים לצרף את האפליקציה לאוספים האלה, צריך להעלות צילום מסך של Wear. אחרי שתבחרו לצרף את האפליקציה שלכם לאוספים שתואמים לתוכנה ותפרסמו את האפליקציה, אנשי הצוות שלנו יבדקו אותה כדי לוודא שהיא תואמת להנחיות האיכות לאפליקציות Wear.
למידע נוסף על הפצת האפליקציות ל-Android Wear.
כדי להפיץ אפליקציה ל-Android TV, צריך להוסיף לה Intent להפעלת Leanback ולהעלות אליה תמונת באנר וצילומי מסך של TV.
הצוות שלנו בודק את נוחות השימוש באפליקציות בעזרת DPAD (אפליקציות) ו-Gamepad (משחקים בלבד) ובוחן קווים מנחים נוספים לבדיקת האיכות שלה.
כדי להפיץ אפליקציה ל-Android Auto, צריך לאשר את התנאים וההגבלות של Android Auto. התנאים מפורטים בדף תמחור והפצה. אחרי שתאשרו את התנאים וההגבלות, תוכלו להעלות את האפליקציות שלכם שתואמות ל-Android Auto.
האפליקציה תיבדק כדי לוודא שהיא עומדת בהנחיות לגבי הסחת דעתו של הנהג. האפליקציה והעדכונים שלה יפורסמו ב-Play Store רק אחרי שהיא תאושר.
כדי לבטל את ההפצה של אפליקציה ל-Android Auto, מסירים את המניפסט של Auto מה-APK ושולחים עדכון.
פיתחתם אפליקציית מציאות מדומה עצמאית? אתם יכולים להביע הסכמה לצרף אותה ל-Daydream. אם האפליקציה שלכם תעמוד בתנאי הצירוף ל-Daydream, משתמשי Daydream יוכלו למצוא אותה יותר בקלות ב-Google Play והיא תוצג ב-Play Store VR.
לפני שמביעים הסכמה לצירוף, צריך:
חובה להצהיר אם קהל היעד העיקרי של האפליקציה שלכם הוא ילדים מתחת לגיל 13, בהתאם להגדרה ב-COPPA
כך מצהירים שקהל היעד העיקרי של האפליקציה הוא ילדים:
הערה. חובה לצרף אפליקציות שמיועדות בעיקר לילדים לתוכנית לכל המשפחה
חובה לצרף אפליקציות שמיועדות בעיקר לילדים לתוכנית 'לכל המשפחה'.
אם האפליקציה שלכם לא מיועדת בעיקר לילדים, אבל קהל היעד שלכם הוא ילדים ומשפחות, אתם יכולים להביע הסכמה לצירוף לתוכנית 'לכל המשפחה'. צוות Google Play שומר לעצמו את הזכות לא לאשר תכנים שנראים לו לא מתאימים למשפחות מכל סיבה שהיא.
כדי שאפשר יהיה לצרף את האפליקציה לתוכנית, היא צריכה לעמוד במספר תנאים:
אם מוצגות באפליקציות שלכם מודעות, הן צריכות להיות תואמות למדיניות ולהנחיות האיכות שמפורטות במרכז המדיניות למפתחים
הספרייה המשפחתית היא שירות של Google שמאפשר שיתוף של עד שישה בני משפחה באפליקציות שנרכשות ב-Google Play.
כברירת מחדל, אפשר לצרף את כל האפליקציות בתשלום שנרכשו אחרי 2 ביולי 20161 לספרייה משפחתית.
כדי לספק חוויית שימוש טובה, מומלץ לאפשר למשתמשים לשתף גם רכישות שבוצעו לפני התאריך הזה.
כך מסכימים לשיתוף של רכישות שבוצעו לפני התאריך המדובר (רלוונטי לאפליקציות בתשלום בלבד):
בדף האפליקציה בחנות יצוין אם אפשר לצרף את האפליקציה שלכם לספרייה משפחתית גם אם היא נרכשה לפני 2 ביולי 2016.
ברגע שמאפשרים לשתף בספרייה משפחתית רכישות שבוצעו לפני התאריך שצוין ושולחים עדכון של האפליקציה ב-Play Console אי אפשר לבטל את ההסכמה. הבחירה הזו לא הפיכה.
לא צריך לצרף את האפליקציה לתוכנית לכל המשפחה כדי שאפשר יהיה לכלול אותה בספרייה משפחתית.
מפתחים מארה"ב וקנדה שרוצים להפיץ אפליקציות בתשלום ב-Google Play לארגונים, יכולים לפתוח את האפליקציה לרכישות בכמויות גדולות ולהפצה במכשירים שמופעל בהם Google Play לארגונים.
רוצים להפיץ את האפליקציה ב-'Google Play לארגונים'? כדי שזה יקרה, קודם כל צריך לקרוא את התנאים וההגבלות ולאשר אותם.
!!! טיפ אין צורך להביע הסכמה להפצה של אפליקציות חינמיות ב-'Google Play לארגונים'. אפליקציות חינמיות זמינות אוטומטית במכשירים שהתכונה הזאת מופעלת בהם.
אם פיתחתם אפליקציה לימודית ואתם רוצים להגיע ליותר מורים ותלמידים, אתם יכולים לבחור לצרף אותה לקטע אפליקציות מומלצות לאנשי חינוך ב-Google Play for Education.
למידע נוסף על Google Play for Education.
צריך להצהיר אם מוצגות באפליקציה שלכם מודעות או לא (למשל מודעות שמוצגות דרך רשתות מודעות חיצוניות, מודעות לרשת המדיה, מודעות מותאמות או מודעות באנר). כדי לעשות את זה, נכנסים לדף תמחור והפצה של האפליקציה. אם יש באפליקציה שלכם מודעות, בדף שלה בחנות תוצג התוויות עם מודעות.
!!! טיפ התווית עם מודעות מתייחסת רק למודעות ולא לתכנים מסחריים אחרים כמו שילוב של מוצרים בתשלום או מבצעים שמאפשרים למשתמשים לרכוש מוצרים מתוך האפליקציה או שדרוגים. אם משולבים באפליקציה שלכם מוצרים בתשלום, חשוב שתקפידו לפעול בהתאם לחוקים המקומיים בנושא בכל שוק.
אנחנו לא דורשים בלעדיות ממפתחים שמפיצים את האפליקציות שלהם ב-Google Play. אתם יכולים לבחור להפיץ את האפליקציה גם בערוצים אחרים. חשוב לזכור שהגרסה שמפיצים בחנות שלנו צריכה להיות תואמת למדיניות של Google Play.
משתמשים ב-Google Play for Work או בדומיין של Google Apps? כך מפיצים אפליקציות בארגון
זה התאריך שבו עדכון הסכם ההפצה למפתחים נכנס לתוקף ↩
התשלום יועבר לחשבון הבנק שלכם במטבע שבחרתם בפרופיל התשלומים. אי אפשר לבחור באיזה מטבע מקבלים תשלום או לקבל תשלום במטבע שונה מזה שמשויך לחשבון Google שלכם או לחשבון הבנק המקומי שלכם.
בדף ההזמנות בחשבון, יוצג לכם המטבע שבו הקונה שילם. אם המטבע בהזמנה לא זהה למטבע שמוגדר בפרופיל התשלומים שלכם, Google תמיר את הסכום למטבע שמצוין בפרופיל התשלומים. תשלומים על הזמנות ששולמו במטבע מקומי יועברו לפי תזמון התשלומים הרגיל.
Google ממירה מטבעות לפי שער החליפין שהיה תקף בזמן שההזמנה בוצעה. שער החליפין יוצג בפרטי ההזמנה של כל אפליקציה.
החזרים כספיים מונפקים במטבע שבו שולמה ההזמנה, כלומר שינויים בשערי החליפין לא ישפיעו על סכום ההחזר. במקרים שבהם פרופיל התשלומים שלכם יחויב בגין החזר כספי בעקבות ביטול עסקה, נשתמש בשער החליפין הנכון ליום שבו בוצעה ההזמנה.
לקבלת מידע נוסף, מומלץ לקרוא על החזרים כספיים וביטולים.
כש-Google תוסיף תמיכה במטבע קנייה חדש במדינה שהאפליקציה שלכם כבר מופצת בה, המחיר לאפליקציה שלכם במטבע החדש יחושב באופן אוטומטי, על סמך המחיר שהגדרתם כברירת מחדל, שער החליפין העדכני ודפוסי תמחור מקומיים רלוונטיים.
המחירים של האפליקציה במטבעות שונים מוצגים בדף תמחור והפצה.