Ismerd meg, hogyan használják a felhasználók a mobilfizetési lehetőségeket online vásárlásra

A mobilvásárlási élmény javítása a feltörekvő és a fejlett piacokon

1 Áttekintés

A kihívás

Mivel az online vásárlások 34%-a mobileszközön zajlik1, illetve a feltörekvő piacokon lévő ügyfelek elsődleges fizetési módként használják a mobilfizetést, fontos, hogy a mobilvásárlási élmény egyszerű legyen.

A cél

Készülj fel a mobilvásárlókra, akár hajnali 4 órakor, akár ebédidőben böngésznek. Ismerkedj meg az ügyfelek számára elérhető számos mobilfizetési móddal, és készítsd fel ezekre a mobilwebhelyed.

Mit jelent a mobilfizetés?

A mobilfizetés mobileszközön, például telefonon vagy táblagépen keresztül végzett fizetési mód. Előfordulhat, hogy az emberek előnyben részesítik a mobilfizetést a hitel- vagy bankkártyával, illetve készpénzzel vagy csekken keresztül történő közvetlen fizetéssel szemben. A mobilfizetés hasznos lehetőség az ügyfelek számára, mivel a segítségével rendkívül kényelmesen vásárolhatnak terméket vagy szolgáltatást.

Az olyan országokban, ahol a banki és a hitelkártyás tranzakciók száma alacsony, a mobilhasználat sokszor elterjedtebb, és a mobilfizetés lehetőséget nyújt az ügyfeleknek arra, hogy a hagyományostól eltérő módon vásároljanak.

Az okostelefon-használat globális mértékű növekedésével a mobilfizetések száma is emelkedett. Ez a tendencia a jövőben csak fokozódni fog. A Boston Consulting Group és a Google elektronikus fizetésekről szóló 2016-os közös Digital Payments 2020 jelentése szerint2:

  • 2020-ra a mobilos internethasználók száma várhatóan eléri a 3 milliárdot. Ez a világ felnőtt népességének körülbelül a 65%-át teszi ki.
  • 2020-ra az internetezés legfőképpen mobileszközökön keresztül zajlik majd (80%-ban), a mobilfelhasználók 58%-a pedig okostelefonon használja majd az internetet.

Hogyan fizetnek az emberek mobillal?

A mobilfizetésnek számos módja van:

__SMS-fizetés

Ez az európai és az ázsiai fogyasztók körében népszerű. Az ügyfél SMS-en keresztül küld fizetési megbízást. A felár az ügyfél telefonszámláján vagy az online pénztárcájában kerül felszámolásra. A kereskedő értesítést kap a fizetés sikeres befejezéséről.

QR-kód

A QR-kóddal fizető ügyfél felmutatja a kódot a mobilkészülékén, majd az értékesítési pont készüléke vagy egy másik mobilkészülék leolvassa azt.

Alkalmazáson belüli vásárlás

A felhasználók a mobilalkalmazásokon belül alkalmazáson belüli vásárlást hajthatnak végre. Az alkalmazáson belüli vásárlásokon keresztül hozzáférhetnek olyan különleges tartalmakhoz, mint például plusz élet vagy speciális karakterek. Ez a vásárlási folyamat általában az ügyfél számára zökkenőmentesen zajlik.

Webalapú vásárlás

A webalapú vásárlás weboldalak vagy olyan kiegészítő alkalmazások segítségével zajlik, amelyeket a felhasználó fizetések teljesítése céljából tölt le és telepít a mobiltelefonjára. Ez gyors és egyszerű módja a fizetésnek. A legjobb élmény érdekében célszerű, ha az ügyfél előzetesen regisztrál egy online fizetési szolgáltatásra, például PayPal vagy One Touch, amely így zökkenőmentes tranzakciót kínál.

2 A mobilfizetés megkönnyítése

Több olyan platform áll rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik, hogy a fizetési folyamat mind az ügyfél, mind a kereskedő számára a lehető legegyszerűbb legyen. A Google Pay és az Apple Pay az ügyfelek mobileszközén tárolja a bankszámla- és hitelkártyaadataikat, így zökkenőmentes vásárlást tesz lehetővé. Ezek a fizetési módok többféleképpen, akár készpénzzel is feltölthetők.

Google Pay

A Google Pay világszerte több százezer érintés nélküli fizetési ponttal működik, és a segítségével az emberek a telefonjukról fizethetnek.

A Google Pay telepítése egyszerű, ezért nagyon vonzó az ügyfelek számára. Nincs más dolguk, mint letölteni a Google Pay alkalmazást a Google Play áruházból, majd kiválasztani a kívánt fizetési módot a rendelkezésre álló bank- és hitelkártyák, hűségkártyák vagy ajándékkártyák közül.

A Google Pay alkalmazáson belüli fizetésre is alkalmas. Ez azt jelenti, hogy a fogyasztóknak nem kell minden alkalommal megadniuk az adataikat, amikor alkalmazáson belüli fizetést szeretnének végrehajtani.

A Google Pay beépített biztonsági rendszerrel van ellátva. A rendszer minden tranzakciót nyomon követ, a felhasználóhoz virtuális bankszámlaszámot rendel hozzá a hitelkártyaadatok védelmére, és ha a felhasználó elveszíti a telefonját, a számla az Android Eszközkezelőn keresztül zárolható.

Apple Pay

Az Apple Pay egy mobilfizetési szolgáltatás és digitális pénztárca, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók iPhone, Apple Watch, iPad vagy Mac készülékeken keresztül fizessenek, és használható a meglévő érintéses terminálokkal. Az Apple Pay alkalmazáson belüli és webes fizetésre is alkalmas. A rendszer fizetéskor egy eszközazonosító számot és egyedi tranzakciós kódot generál, így a kártyaszám sosem kerül tárolásra az eszközön, és a kereskedő sem férhet hozzá.

3 A webhely finomhangolása

Mivel folyamatosan nő a telefonon keresztül vásárló fogyasztók száma, fontos, hogy a webhely úgy legyen kialakítva, hogy a mobilvásárlások lebonyolítása simán menjen. Íme néhány tipp, amely segítségével biztosíthatja, hogy a vásárlók ne hagyják el a webhelyet a vásárlás befejezése előtt:

Tegye lehetővé, hogy vendégként vásároljanak

Biztosítson lehetőséget a vendégként való vásárlásra, hogy a potenciális ügyfeleknek ne kelljen feltétlenül regisztrálni vagy bejelentkezni a vásárláshoz a vállalkozás mobilwebhelyén vagy alkalmazásában. Ez segít abban, hogy a vásárlás egyszerű és gyors legyen.

Tegye biztonságossá a fizetést

Az emberek megnyugtatást várnak a kiskereskedőktől, hogy a személyes adataik biztonságban lesznek. Kövesd a bevált módszereket, és használj például HTTPS protokollt a webhelyen.

Kínáljon többféle lehetőséget az elektronikus pénztárcával való fizetésre

Az ügyfelek szívesen veszik, ha fizetési lehetőségként elektronikus pénztárcák is rendelkezésre állnak. A fizetési lehetőséget kínáló alkalmazások és mobilwebhelyek, mint például a Google Pay, a PayPal és az Apple Pay, leegyszerűsítik a fizetési folyamatot, és beépített biztonsági rendszerrel rendelkeznek.

A vásárlás után adjon részletes összefoglalót

Adjon részletes, könnyen szerkeszthető összefoglalót a tranzakcióról, amelyben minden olyan információ szerepel, amelyre az ügyfélnek a rendelés igazolásához szüksége lehet.

Összefoglaló

Az ügyfelek manapság elvárják, hogy a mobilfizetés zökkenőmentes és szinte azonnali legyen. Ezeknek az elvárásoknak köszönhetően folyamatosan változik a vásárlás és az értékesítés módja. A legfontosabb trendek folyamatos követésével biztosíthatja, hogy a vásárlók elégedettek legyenek, és növekedjen az értékesítés volumene.

4 Források


  1. Google Analytics, összesített kiskereskedői adatok, USA, 2016. március 

  2. BCG-Google Digital Payments 2020