A logisztika megtervezése az Egyesült Államok felé

Az Ingram Micro Commercial and Lifecycle Services közreműködésével

1 Áttekintés

A kihívás

Az Amerikai Egyesült Államok a világ legnagyobb gazdasága és a harmadik legnagyobb népességű ország. Nem kétséges, hogy érdemes számba venni, ha új piacra szeretne betörni. A digitális vásárlásra való globális áttérés vezetőjeként és növekvő e-kereskedelemmel az összes ágazatban jelentős potenciált jelent a lehetőségeket kereső vállalkozások számára. Még ha az USA nem is központi eleme növekedési stratégiájának, érdemes a nagyobb gazdasági színtér részeként kezelni, mert jelentős hatást fejt ki a globális kereskedelmi ügyletekre.

A cél

Az útmutatóban bemutatjuk, hogyan hozhatja ki a legtöbbet az USA-ban kínálkozó lehetőségekből, általános képet nyújtunk az ország helyéről a globális erőegyensúlyban, és arra is rávilágítunk, hogy ez milyen hatással van a vállalkozásokra.

2 Vállalkozás kiterjesztése az Amerikai Egyesült Államokra

Miután egy évtizedig állt az e-kereskedelem élén, az USA jelenleg a világ második legnagyobb e-kereskedelmi piacának ad otthont. Az USA-beli e-kereskedelmi értékesítés mértéke 2018-ban becslések szerint 461 milliárd dollár volt, ami az országban lebonyolított kiskereskedelem 9%-át tette ki. Több mint 190 millió amerikai fogyasztó vásárolt online, és 79,6% volt a digitális vásárlók aránya a lakosságon belül. Az e-kereskedelem az óriásokkal, az Amazonnal és az eBay-jel az élen az összes ágazatban növekszik. Az amerikai fogyasztók általában a ruházat és kiegészítők, valamint az egészség és szépségápolás kategóriában vásárolnak külföldről.

Az USA-nak van a világ legnagyobb és leghatékonyabb logisztikai infrastruktúrája, amely jelenleg is további fejlesztések alatt áll, hogy a jövőben is képes legyen kiszolgálni a növekvő e-kereskedelmi forgalmat. A Long Beach nyugati partján fekvő tengeri kikötőktől Omaha és Memphis szárazföldi közlekedési csomópontokon és Laredo határátkelőhelyen át a chicagói O'Hare repülőtérig számos fontos helyszín mutatja, hogy az USA valóban nagy fontosságú csomópont az amerikai kontinensen és azon túl is.

Az infrastruktúra mellett nagy előnye az Egyesült Államoknak, hogy technológia vezérelte logisztikai környezetet kínál. A logisztikai szolgáltatók egyre integráltabbá válnak, és egyre nagyobb teret hódít az ágazatban az automatizálás. Olyan új technológiákkal fejlesztik a szolgáltatásokat, mint amilyen például a raktári robotika.

alt text

3 Az Egyesült Államokban folytatott üzleti tevékenység előnyei és további tudnivalók

 • A főbb kereskedők több mint 40%-a kínál valamilyen módot az üzletben való átvételre az e-kereskedelmi megrendeléseknél, és a fogyasztók több mint 45%-a előszeretettel használja az üzletben való átvétel lehetőségét. Az e-kereskedelem infrastruktúrája és csatornái gyorsan fejlődnek, mivel egyre több ügyfél használja ezeket.

 • A kiberhétfő az év legnagyobb online vásárlási napja. A következő öt évben kétszámjegyű növekedést jósolnak erre az alkalomra.

 • A legnagyobb értékű importtermékek az USA-ban a mezőgazdasági termékek (4,9%), az ipari fogyóeszközök (32,9%, amelyből a nyersolaj 8,2%-ot tesz ki), a beruházási javak, például számítógépek, telekommunikációs berendezések, gépjárműalkatrészek, irodai gépek és elektromos meghajtású gépek (30,4%), valamint a fogyasztási cikkek, például gépjárművek, ruházat, gyógyszerek, bútor és játékok (31,8%).

 • Az USA 149 kikötővel rendelkezik. Dél-Louisiana, Houston, New York, New Jersey és Long Beach kikötői gyakran szerepelnek a lista élén, ha a raksúlyról vagy húsz lábbal egyenértékű egységekről van szó.

4 Fogyasztói trendek

Az új piacokra való terjeszkedés során elengedhetetlen a fogyasztói viselkedés figyelembevétele. Általában hogyan vásárolnak termékeket a célközönsége tagjai? Melyik szállítási módszert részesítik előnyben? A következő tényezők segítenek mérlegelni, hogy a fogyasztói trendek hogyan befolyásolják az Egyesült Államokban folytatott üzleti tevékenységet.

 • Az amerikaiak több mint 80%-a vásárol online, és a fogyasztók több mint 51%-a vásárol mobileszközön.

 • Az amerikaiak több mint 30%-a vásárol online heti rendszerességgel, és 80%-a vásárol online havonta legalább néhány alkalommal.

 • A vásárlók 23%-ára vannak hatással a közösségi médiában látott ajánlások és vélemények.

 • Az amerikaiak 23%-a hajlandó külön fizetni az aznapi kiszállításért. A vásárlók értékelik, ha többféle lehetőség közül választhatnak a kiszállítással kapcsolatban. Az amerikaiak 40%-a szakított már meg vásárlást amiatt, mert bizonyos lehetőségek nem álltak rendelkezésre a kiszállításnál.

 • Az amerikaiak értékelik, ha a kiszállítási folyamat átlátható, és naponta legalább egyszer ellenőrzik a megrendelésük állapotát.

 • Az online vásárlók elvárják a naprakész szállítási információt, beleértve az e-mailes azonosítószámot és az sms-értesítést.

 • Az átlagos online megrendelés összege a 80 dolláros tartományban van.

 • Rendkívül fontos az aznapi, a másnapi kiszállítás és a gyors kiszállítási lehetőségek megléte. A legtöbb amerikai ügyfél az ingyenes szállítást részesíti előnyben. Az amerikaiak 54%-a hagyta már el a kosarát a magas szállítási költség miatt. Ez a szám 10%-kal alacsonyabb, mint az előző évi adat, és mutatja, hogy az e-kereskedelemmel foglalkozó webhelyek reagáltak a fogyasztói igényekre, és felismerték a versenyképes szállítási költség jelentőségét.

5 Vállalkozás indítása az Amerikai Egyesült Államokban

Az amerikai piacra való belépés mérlegelésekor érdemes végiggondolni egy cég bejegyzésének előnyeit és hátrányait és a saját igényeknek megfelelő cégstruktúrát. Kérelmezz amerikai egyesült államokbeli munkáltatói azonosítószámot (EIN), és tudd meg, hogy szükséges lesz-e behozatali nyilatkozatot készítened a termékeidhez. Végül pedig keress egy raktárközpontot és szállítókat, akik lefedik szolgáltatásukkal az általad célzott régiókat az USA-ban.

A Market Finder részletesen bemutatja a Világbank Vállalkozási indexének adatait, amelyekből megtudhatja, mennyire könnyű az Egyesült Államokban vállalkozni. Az index 190 államot rangsorol aszerint, hogy mennyire könnyű a vállalkozásoknak céget létrehozniuk és működtetniük az adott országban. A pontszám tíz terület eredményeiből tevődik össze. Ezek közé tartozik az áramszolgáltatás, a hitelfelvétel és a határokon átnyúló kereskedelem lehetősége.

Mielőtt kereskedni kezdenénk az új piacon, célszerű tájékozódni az előttünk álló adminisztratív, szabályozási és logisztikai kihívásokról. A Market Finderrel sokkal egyszerűbb utat találni a jogi előírások útvesztőjében és megszervezni a logisztikát – ráadásul további támogatásokat és eszközöket is nyújt a szolgáltatás, többek között részletes útmutatókat és statisztikákat.

alt text

Az Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services logisztikai megoldásokat kínál, amelyek segítségével a vállalkozások összeköthetik a keresletet a kínálattal.

Megjegyzés

A webhelyen megjelenő anyagok csak tájékoztató jellegűek. Pénzügyi, adóügyi és jogi tanácsadásért fordulj szakértőhöz.