A felhasználói viselkedés mérése és kiértékelése

Útmutató: a marketingstratégia fejlesztése a felhasználói viselkedés adatainak kihasználásával

1 Áttekintés

A kihívás

Miután közzétetted a webhelyed egy új piacon, fontos átlátni, kik látogatják a webhelyet, hogyan jutnak el oda, és milyen tevékenységet végeznek.

A cél

Hozzon megalapozott döntéseket az új exportpiacon folytatott marketingstratégiájával kapcsolatban. Javítsa a felhasználói élményt a webhelylátogatások és a felhasználói viselkedés mérése révén, és tanulmányozza a felhasználók Önnel folytatott interakcióiról szóló statisztikákat.

A Google Analytics bemutatása

A felhasználói viselkedés megismerése nagyon hasznos, különösen egy új exportpiacon, ahol nehezebb előrejelezni az interakciókat, és ahol a marketingstratégia kidolgozása esetleg még a korai szakaszban tart. A Google Analytics segítségével nyomon követheti az alkalmazást használó felhasználók és a felhasználói munkamenetek számát, illetve a felhasználók által látogatott képernyőket és weboldalakat, ami révén tökéletesítheti webhelyét és marketingstratégiáját, hogy az pontosabban visszatükrözze az új piac felhasználóinak igényeit és érdeklődési köreit.

2 Első lépések

A Google Analytics használatával még részletesebben átláthatja, hogy a felhasználók hogyan használják alkalmazása egyes képernyőit vagy webhelye bizonyos oldalait.

A Google Analytics az alábbiak révén segít átlátni az új piacot:

  • nyomon követ minden egyes interakciót (például videólejátszón), a letöltéseket és az űrlapok beküldését;
  • méri a felhasználók által végrehajtott fontos műveletek számát, illetve elemzi az e-kereskedelmi tranzakciókat és vásárlásokat.

Mielőtt belevágnál, készíts tervet

Vitassa meg másokkal, hogy mit tervez mielőtt elkezdené használni a Google Analytics szolgáltatást. Beszélje meg az üzleti célkitűzéseket cége azon munkatársaival, akik használni fogják a Google Analytics adatait. Vonja be azokat, akik a mindennapi döntésekért felelősek, illetve a marketingszakembereket és a terméktervezőket is. Kérdezze meg tőlük, hogy melyek azok a kulcsfontosságú információk, amelyek segítenének átlátni a felhasználói viselkedést. Dokumentálja válaszaikat, és készítsen egy egyszerű mérési tervet a Google Analytics használatához.

A mérési tervnek az alábbiakat kell tartalmaznia:

  • az átfogó üzleti célkitűzések a nemzetközi piacra vonatkozóan;

  • olyan stratégiák és taktikák, amelyek segítenek elérni ezeket a célkitűzéseket;

  • kulcsfontosságúteljesítmény-jelzők (KPI-k), amelyekkel mérhető a stratégiák és taktikák sikere;

  • szegmentálás, beleértve a marketingtevékenység és a legértékesebb felhasználók szegmentálását, ami segít feltárni a siker kulcsait;

  • célszámok minden egyes kulcsfontosságúteljesítmény-jelzőhöz (KPI-hez), hogy lássa, eléri-e a vállalkozása a potenciális külföldi piacon kitűzött célokat.

A felhasználók mérése

A Google Analytics számos remek funkcióval rendelkezik a potenciális külföldi piacon lévő felhasználók viselkedésének mérésére. Először tekintsük át ezeket, mielőtt rátérnénk a nyers adatok leghatékonyabb felhasználására.

1. Célok kitűzése

Egyszerűen megfogalmazva a cél nem más, mint egy felhasználói tevékenység. A cél lehet egy befejezett vásárlási tranzakció, egy játék szintjének elvégzése vagy egy kapcsolatfelvételi űrlap kitöltése. A Google Analytics fontos információkkal látja el a kitűzött céllal kapcsolatban, bármi is legyen az. Ezáltal jobban átláthatja, hogy a felhasználók elvégzik-e a kívánt tevékenységeket, illetve kiértékelheti online exportpiaca hatékonyságát.

A célokat alkalmazhatja a felhasználók által látogatott bizonyos oldalakra vagy képernyőkre. Az így kapott adatok segítenek meghatározni az alábbiakat:

  • az egy munkamenet alatt megtekintett oldalak vagy képernyők számát;
  • milyen hosszan maradnak a felhasználók a webhelyen vagy az alkalmazásban;
  • milyen események aktiválódnak, miközben a felhasználók a webhelyen tartózkodnak.

Minden célhoz pénzbeli érték rendelhető, így láthatja, hogy egy elért cél mennyit ér az exportpiacon.

2. Az e-kereskedelem fejlesztése

Minden új exportpiacon számos ismeretlen tényezővel találkozhat. Ha szorosan nyomon követi az exportpiac vásárlási mintáit, megalapozott döntéseket hozhat arról, hogy hogyan alkalmazkodjon a felhasználók igényeihez. A továbbfejlesztett elektronikus kereskedelem nyomon követése révén részletesen megismerheti a felhasználó a teljes online vásárlási folyamat során mutatott viselkedését a kattintások számától a termékmegtekintésekig, valamint a fizetési folyamat minden lépését.

3. Nyomon követés

Ha részletesebb adatokat szeretne látni felhasználói interakcióiról, a Google Analytics rugalmas eseménykövető eszközével nyomon követheti a szükséges adatokat. A letöltések, a mobilhirdetésekre leadott kattintások, a Flash-elemek és a videólejátszások a többi weboldal-tevékenységtől függetlenül mind nyomon követhetők.

Van mobilalkalmazása? Ha igen, akkor az eseménykövetés révén megtudhatja, hogyan osztják meg a felhasználók a tartalmakat, illetve hogyan használják a keresési funkciót. Webhely esetén az eseménykövetéssel nyomon követheti a fájlletöltéseket és a tartalommegosztásokat.

4. Mérések testreszabása

A vállalkozása egyedi. Mivel csak Ön tudja igazán, hogy mit szeretne mérni, a Google Analytics egyéni dimenzióinak és mutatóinak segítségével személyre szabhatja a méréseket. Így könnyedén választ kaphat az új piacon lévő felhasználók viselkedésével kapcsolatos kérdéseidre.

3 Tartson lépést a felhasználókkal

Már megvannak az adatok, de nem tudja, hogy hogyan használja őket? A Google Analytics segít összefüggő történetté alakítani az exportpiaccal kapcsolatos adatokat, hogy jobban megérthesse a felhasználói viselkedést.

Mint mindenkinek, aki újonnan lép be egy piacra, Önnek is biztosítania kell, hogy a kezdeti sikerek fenntarthatók legyenek. Ennek érdekében érdemes nyomon követni a felhasználói érdeklődés szintjét: ha a számadatok következetesek, és megfelelnek a kezdeti terjeszkedési terveknek, az remek jel, de ha az elvárások alá esnek, érdemes átértékelni a marketingtevékenységet és ellenőrizni, hogy a megfelelő közönséget célozza-e. Az Aktív felhasználók jelentéssel minimum egy, de legfeljebb 30 napon át követheti nyomon a felhasználói tevékenységet.

A csoportos tevékenység tanulmányozása

Akár felhasználók egy egész csoportjának a viselkedését is megismerheti egyszerre. Tegyük fel, hogy bevezetett egy új játékot, és már az első naptól szeretné mérni az azzal kapcsolatos felhasználói tevékenységet, azt viszont nem szeretné látni, hogy a webhely többi látogatója mit csinál. A kohorsz elemzés éppen ebben segít. Elkülönítve elemzi azon felhasználói csoportokat, akik napi, heti vagy havi szinten osztoznak bizonyos viselkedési jellemzőkben.

A kohorsz elemzés lehetővé teszi a csoportok viselkedésének vizsgálatát. Így láthatja például, hogy a felhasználók egy adott csoportja mikor és hogyan válik inaktívvá. Ez fontos és értékes információval szolgál; például megtudhatja, mikor érdemes új felhasználókat szerezni, hogy pótolja az elhagyók okozta kiesést.

A felhasználói tevékenység fenntartása

Ha webhelyének már vannak felhasználói, minden lépésüket nyomon követheti, hogy megtudja, mely tartalmak tartják őket a webhelyen. A Viselkedési folyamat jelentés megjeleníti a felhasználók által képernyőről képernyőre, oldalról oldalra bejárt utat, és kiválóan szemlélteti, hogy melyek azok a területek, amelyek elveszik a felhasználók kedvét, és melyek azok, amelyek igazán beválnak az új felhasználóknak, és így megállják a helyüket az új exportpiacon.

A vállalkozásához illő piac kiválasztása

Minden piac felhasználói másként viselkednek. Ők is pont olyan egyediek, mint vállalkozása. A Google Analytics használatával biztosíthatja, hogy olyan piacot válasszon, amelyen szívesen vállalkozik, és amely szintén szívesen fogadja a vállalkozását.