Nagyszerű videókampányok készítése – 3/3. rész

A videókampányok jövője: a YouTube-statisztikák hatékonyabb kihasználása

1 Áttekintés

Mivel folyamatosan változik az internethasználat módja, a Google proaktív módon dolgozik azon, hogy a YouTube minél hatékonyabb legyen a mobilokon és a különböző eszközökön történő videómegtekintések által uralt világban.

2 A videókampányok jövője

A YouTube-statisztikák és -jelentések következő generációja

Új, felhőalapú mérési megoldásunk a legkorszerűbb eszköz arra, hogy YouTube-hirdetői statisztikákat hozzon létre, valamint megfelelő szintű adatvédelmet és biztonságot garantáljon a Google és a YouTube rendszerében.

Az új megoldás révén a hirdetők még részletesebb, minden eszközre kiterjedő YouTube-statisztikákat tekinthetnek meg a kampányaikra vonatkozóan, és így hatékonyabban felmérhetik a kampányok a legértékesebb ügyfelekre kifejtett hatását. Egy autógyártó cég például mély betekintést nyerhet abba, hogy a különböző eszközökön megtekintett YouTube-hirdetések hogyan befolyásoltak egy konkrét közönséget (például azokat, akik korábban már vásároltak sportterepjárót).

Hatékonyabb közönségelérés

A mobil térnyerése

Mivel manapság már a YouTube-megtekintések 75%-a mobilon történik, fontos, hogy minél relevánsabb, hasznosabb hirdetéseket jelenítsen meg a különböző képernyőkön, és mindezt fejlettebb kampánymérési módszerekkel és a YouTube-közönség hatékonyabb elérésével támogassa meg.

YouTube-megtekintők célzása a Google keresési előzményeik alapján

Egy másik jövőbe mutató ötletünk, hogy lehetővé tegyük a hirdetők számára, hogy a Google keresési előzmények alapján is megcélozhassák a YouTube-megtekintőket.

Így a hirdetők olyan embereket célozhatnak meg a hirdetésekkel, akik már rákerestek egy bizonyos termékre vagy szolgáltatásra. Ha például ruházati kiskereskedése van, elérheti azokat a potenciális ügyfeleket, akik télikabátot kerestek a Google-on, és a legmegfelelőbb pillanatban szólíthatja meg őket a saját téli ruházati kampányoddal.

A legértékesebb felhasználók elérése a YouTube-on az Ügyfélegyezésen keresztül

Egy másik érdekes funkció lehetővé teszi, hogy a hirdetők az ügyféladatok felhasználásával elérjék a legértékesebb ügyfeleiket a YouTube-on, méghozzá az Ügyfélegyezésen keresztül. A fent említett ruházati kiskereskedés például elérheti azokat az ügyfeleket, akik feliratkoztak az akciós bolti ajánlatok fogadására.

Hasznos linkek