Hogyan válasszon a keresési és a Display-hirdetések között?

Keresési és Display-hirdetési kampányok összehasonlítása

A kihívás

A Google Ads két fő hálózattal rendelkezik: Keresési és Display Hálózattal, amelyek együtt több mint kétmillió webhelyet fednek le, elérve az internetet használók több mint 90%-át.1 Alapvetően a Display hirdetési kampányok küldés alapján működnek, a keresési hirdetési kampányok pedig lekérés alapján. A kihívás abban áll, hogy megértsük, mikor melyiket érdemes használni.

A cél

Megérteni a keresési vagy a Display-hirdetések fogják jobban támogatni a nemzetközi kampány céljait.

Az alapok

A Google Ads hálózata arra lett kifejlesztve, hogy segítségével megtaláld a megfelelő közönséget a világ több millió weboldalán. Lehetővé teszi, hogy jó stratégiát alkalmazva a potenciális ügyfeleknek jeleníthesd meg az üzenetedet a legmegfelelőbb helyen és időben a keresési-, a Display-, vagy mindkét hálózatot használva. A keresési hirdetéseket látó felhasználók már keresik a termékedet, míg a Display-hirdetéseket látó felhasználókat a böngészés, e-mailezés vagy videó megtekintése után célozzuk meg. Az a kérdés, hogy melyik felel meg legjobban az igényeidnek. Az alábbi útmutató segíteni fog a döntésben.

Google Ads keresési hirdetési kampányok

A keresési hirdetések akkor érik el az embereket, amikor bizonyos termékeket vagy szolgáltatásokat keresnek. Keresési kampányt akkor használj, ha:

A terméked vagy szolgáltatásod nagy kulcsszókeresési mennyiséggel rendelkezik.

A keresési mennyiség az egy kulcsszóra leadott keresések száma meghatározott időn belül. Ha ez a szám magas, akkor az emberek már keresik, amit kínálsz, így az ismertség növelése nem prioritás. A keresési mennyiség megállapításához használd a Kulcsszótervezőt.

A kiinduló költségkeret korlátozott

Ha új piacot tesztelsz, és nem akarsz nagy mennyiségű pénzt rááldozni az elején, a keresési hálózati kampány segíteni fog a közvetlen konverziók működtetésében, a költségek alacsony szinten tartásában és a mérés egyszerűbbé tételében. Amikor az eredmények alapján indokolttá válik a nagyobb ráfordítás, kezdd el a Display-kampányt a márkaismertség növelésére, amely nagyobb keresési mennyiséget fog eredményezni a márkád számára.

További információ a keresési hirdetési kampány létrehozásáról

Google Ads Display hirdetési kampányok

A Display a digitális univerzum egészében alkalmazható hirdetésformátumokkal segít a vásárlási ciklus korábbi szakaszában való figyelemfelkeltésben. Display-kampányt akkor használj, ha:

A terméked vagy szolgáltatásod nem rendelkezik nagy kulcsszókeresési mennyiséggel.

A keresési mennyiség megállapításához használd a Kulcsszótervezőt. Vess egy pillantást a piacod adataira. A Google Ads Display-kampány segítségedre lesz a márkaismertség és ebből adódóan a keresési mennyiség növelésében azáltal, hogy a kínálatodat tükröző kulcsszavakat keres a webhelyeken, így aktívan érheted el a kínálatod iránt érdeklődő ügyfeleket.

Szeretnéd, hogy a felhasználók kapcsolatba lépjenek a márkáddal

Ha szeretnéd növelni a márkával végzett tevékenységeket, a Google Ads Display Hálózat segít kapcsolatba lépni az ügyfelekkel a megfelelő időben és helyen a világ több ezer webhelyén keresztül. A Google Ads szolgáltatásban rendelkezésre álló elhelyezés szerinti célzás használatával elérheted a márkád számára releváns közönséget a rich media hirdetésformátumokkal és a CPM-ajánlattétellel.

Előtérben szeretnél maradni

Ha drága vagy luxusterméket kínálsz, például minőségi ékszert vagy karórát, a Display-hirdetésekkel tudod a legjobban megmutatni ezeket. További előnyük, hogy mivel a felhasználók alaposan átgondolják a döntést, és összehasonlítják az üzleteket a drágább vagy luxuscikkek vásárlása előtt, a Google Ads Display Hálózattal előtérben tarthatod a márkádat remarketingkampány használatával.

Az új piacra lokalizált videóba fektettél be

Ha már készítettél videóhirdetést, létrehozhatsz egy ingyenes YouTube felhasználói csatornát, és kialakíthatod úgy, hogy tükrözze a márkádat és az exportpiaci preferenciáidat. Ezáltal értékes márkaközpontod lehet az internet legnépszerűbb videómegosztó webhelyén.

További információ Display hirdetési kampány létrehozásáról

Tip

Mindkettőből a legjobbat: A Google Ads Keresési Hálózat és választott Display használatával anélkül bővítheted elérésedet a Display Hálózaton keresztül, hogy le kellene mondanod a keresési kampányok hatékonyságáról. Ez egy felhasználóbarát módszer arra, hogy keresési kampányodat kiterjeszd a Display Hálózatra, és további optimalizálási munka nélkül részesülj a megnövelt számú, jó minőségű kattintásokból és az erős ROI-ból. Működésének alapja annak pontos kiszámítása, hogy hirdetéseid várhatóan hol fognak a legjobban teljesíteni, így csak azokon a helyeken jelennek meg, amelyek relevánsak a számodra ideális felhasználó számára. További információ.

Erőforrások