A megfelelő videóhirdetés-formátum kiválasztása

Útmutató a megfelelő videóhirdetés-formátum kiválasztásához nemzetközi videóhirdetési kampány tervezésekor

A kihívás

Számos videóhirdetés-formátum áll rendelkezésre, amelyek különböző módokon ösztönzik cselekvésre a felhasználókat a YouTube-on és egyéb videós tartalmakkal rendelkező partnerek webhelyein. A kihívás abban rejlik, hogy megtalálja a legmegfelelőbbet saját videóhirdetési kampánya számára.

A cél

Megtalálni azt a formátumot, amely a legjobban képes megjeleníteni a videótartalmat a megcélzott exportpiacokon.

Áttekintés

A Google Ads szolgáltatásban többféle videóhirdetés-formátummal hozhat létre figyelemfelkeltő, nemzetközi videókampányokat, amelyek különböző módokon ösztönzik cselekvésre a különböző országokban élő ügyfeleket a YouTube-on és a videópartnerek webhelyein. Bár a videóhirdetések tartalmát a YouTube szolgáltatásban kell tárolni, a videóhirdetések egyaránt megjelenhetnek a YouTube-on, valamint a Google Display Hálózathoz tartozó videópartnerek webhelyein és alkalmazásaiban, táblagépeken és mobileszközökön is (a formátumtól és a beállításoktól függően).

Miután átgondolta a globális piacokra szánt videótartalom készítésével és lokalizálásával kapcsolatos kérdéseket, (további információkat kaphat erről), el kell döntenie, hogy melyik formátum jelenítené meg legjobban az üzenetet. Alábbi útmutatónk segít választani a videóba ágyazott TrueView hirdetések, a TrueView-felfedezési hirdetések és a rövid hirdetések között.

TrueView-hirdetések

TrueView-hirdetések választása esetén csak akkor terheljük meg számláját, amikor a megtekintők megtekintik a videó elemeit, vagy interakcióba lépnek azokkal.

A TrueView-val mindenki nyer

A megtekintők az érdekesnek tartott videókat látják, Ön pedig érdeklődő közönségtől kap megtekintéseket. Mivel Ön dönti el, hogy mennyit szeretne fizetni egy megtekintésért, a megfelelő közönséget kapja megfelelő áron. Az ezer megjelenítésenkénti költség (CPM) típusú díjszabástól eltérően nem kell fizetnie minden alkalomért, amikor hirdetése megjelenik.

A személyre szabás szabadsága

Maximum 30 másodperces videókat is futtathat, így különböző formátumokat próbálhat ki. Hosszabb termékbemutatókkal, vásárlói véleményekkel vagy útmutató videókkal is próbálkozhat.

Széles körű elérésből profitálhat

A TrueView-hirdetések egyaránt megjelenhetnek a YouTube-on, valamint más, a Display Hálózathoz tartozó, asztali számítógépekre és csúcskategóriás mobilkészülékekre optimalizált megjelenítői webhelyeken. Ne feledje, hogy a TrueView-hirdetéseket a YouTube-ra kell feltenni.

A TrueView-hirdetéseknek három típusa van:

Videóba ágyazott TrueView-hirdetés

 • Mikor érdemes használni? Akkor érdemes ezt a formátumot használni, ha a YouTube-on és a Google Display Hálózaton megjelenő másik videók elé szeretné sorolni a videót. A videóba ágyazott hirdetések úgy vannak megalkotva, hogy a hirdetés első öt másodpercében keltsék fel a felhasználó figyelmét a nagymértékű láthatóság és az üzenetre való összpontosítás céljából.

 • Hogyan működik? A videóhirdetés más videók előtt, közben és után jelenik meg. A megtekintők 5 másodperc után kihagyhatják a hirdetést.

 • Hol jelenhetnek meg a hirdetések? A videóba ágyazott TrueView-hirdetések a YouTube videóoldalain, a partnerwebhelyek videóiban és a Display Hálózat alkalmazásaiban jelenhetnek meg.

 • Hogyan történik a számlázás? Ön akkor fizet, amikor a megtekintő 30 másodpercet néz meg a videóból (vagy a videó teljes hosszát, ha az 30 másodpercnél rövidebb), vagy interakcióba lép a videóval (attól függően, hogy melyik következik be hamarabb).

TrueView-videófelfedezési hirdetések

 • Mikor érdemes használni? Ezt a formátumot akkor érdemes használni, ha felfedezési helyeken szeretné népszerűsíteni a videót, például a kapcsolódó YouTube-videók mellett, a YouTube keresési eredmények között vagy a Display Hálózat egyéb tartalmai között. A felfedezési hirdetések úgy vannak megalkotva, hogy illeszkedjenek a közönséghez, és elvezessék tagjait az Ön tartalmához, amikor valami jó nézni valót keresnek. A TrueView-felfedezési hirdetések használata esetén a közönség tagjai átlagosan több mint 5-ször annyi kattintást adnak le a hirdető által biztosított, cselekvésre ösztönző elemre. Emellett ezek a hirdetések kiválóan alkalmasak a hosszabb formátumú videótartalmak népszerűsítésére is.

 • Hogyan működik? A hirdetés egy, a videóból származó indexképből és egy rövid szövegből áll. Míg a hirdetés pontos mérete és megjelenése a megjelenítési helytől függően változhat, a videófelfedezési hirdetések mindig arra ösztönzik a látogatót, hogy kattintson a videóra, és tekintse meg. A videó ezek után lejátszásra kerül a YouTube videóoldalán vagy a csatornaoldalon.

 • Hol jelenhetnek meg a hirdetések?

  • A YouTube kezdőlapján
  • A YouTube keresési eredményeiben
  • Kapcsolódó YouTube-videók mellett
  • Átfedésként a YouTube videóoldalával
  • A videópartnerek webhelyein és a Display Hálózat alkalmazásaiban
 • Hogyan történik a számlázás? Csak akkor számítunk fel díjat, ha a megtekintő az indexképre kattintva úgy dönt, hogy megnézi a videót.

Rövid hirdetések

A rövid hirdetések olyan rövid videóhirdetések, amelyek a közönség széles körét érik el, és növelik a márka ismertségét.

 • Mikor érdemes használni? Akkor használja ezt a formátumot, ha rövid, emlékezetes üzenettel nézők széles táborát szeretné elérni.

 • Hogyan működik? A rövid hirdetések hat másodperces vagy annál rövidebb hirdetések, amelyek másik videó előtt, közben vagy után jelennek meg. A nézők nem ugorhatják át őket.

 • Hol jelenhetnek meg a hirdetések? A rövid hirdetések más videók előtt jelenhetnek meg a YouTube-on vagy a Display Hálózathoz tartozó partnerek webhelyein és alkalmazásaiban.

 • Hogyan történik a számlázás? Ön ennél a formátumnál megjelenítésenként fizet. A rövid hirdetések az ezer megjelenítésenkénti költség (CPM) szerinti ajánlattételt használják, tehát akkor kell fizetnie, ha a hirdetés 1000-szer megjelent.

További információt kaphat a nemzetközi videóhirdetésekről.