Hogyan érhető el a megfelelő közönség a Display-hirdetésekkel?

Megfelelő közönség elérése Display-hirdetésekre építő stratégiával

1 Áttekintés

A kihívás

A Display-hirdetések sikere — a világ bármely pontján — a megfelelő közönség megfelelő üzenettel való megcélzásában rejlik.

A cél

Kideríteni, miben kell módosítania a Display-hirdetésekre építő stratégiát, hogy megtalálja a megfelelő közönséget és üzenetet a terjeszkedésre kiválasztott új országokban, majd beépíteni a megoldást a marketingmunkába.

Az alapok

A Google Ads két fő hálózatot használ: a Keresési és a Display Hálózatot. A Keresési Hálózat akkor éri el az embereket, amikor éppen bizonyos termékeket vagy szolgáltatásokat keresnek, amelyeket meg szándékoznak venni. A Display Hálózat a digitális univerzum egészében alkalmazható hirdetésformátumokkal segít a vásárlási ciklus korábbi szakaszában megragadni az emberek figyelmét. Ez a hálózat kétmilliónál is több webhellyel rendelkezik, és a világ internethasználóinak több mint 90%-a érhető el rajta keresztül. Úgy lett kialakítva, hogy a megfelelő közönséget találja meg a világ több millió webhelyén. Pontos stratégiát dolgozhatsz ki, és a megfelelő helyen, a megfelelő időben jelenítheted meg az üzenetet a potenciális ügyfelek számára.

Útmutatónkban azokat a dolgokat emeljük ki, amelyeket új ország új közönségének elérését célzó Display-kampány tervezésekor érdemes végiggondolni.

2 Kutatás és tervezés

Érdemes időt szakítani a vevők minél alaposabb megismerésére az egyes országokban. A célzástól kezdve a hirdetés megalkotásáig minden más ezen a tudáson alapul majd.

Nézzen utána!

Olyan országot keressen, amelynek a közönsége nemcsak hasonlít már meglévő ügyfeleire, hanem úgy is cselekszik, mint ők. Ne feledje, hogy a saját országában népszerű termékek nem biztos, hogy máshol is ugyanolyan népszerűséget fognak elérni. Vegye figyelembe a kulturális és földrajzi – a szocioökonómiai, éghajlati, szezonális, politikai és történelmi eltérésekből adódó – különbségeket. Tegyük fel például, hogy olyan országokat keres, amelyekben sokan tartanak kutyát, mert bármilyen időjárási viszony esetén használható kutyasétáltatási kiegészítőket (pórázokat, nyakörveket, hámokat, kabátokat, védőruhákat stb.) szeretne árusítani. A kutyatartók nagy aránya önmagában azonban még nem jelenti az, hogy egy adott országban divat a kutyasétáltatás. Lehet, hogy divatkiegészítőként tekintenek a kutyákra, és kézitáskában hordják őket, de akár az is előfordulhat, hogy nem házi kedvencként, hanem munkavégzésre tartják őket. Egyik esetben sem tudna sokat eladni a termékeiből.

Kampány megtervezése

Jó előre kezdje el megtervezni Display-hirdetésekre épülő nemzetközi kampányát. Ne feledje, hogy azt is ki kell találnia, hogyan oldja meg a logisztikát, és szükség lesz-e időt szánni professzionális fordítások elkészítésére is.

Mit érdemes átgondolni?

 • Mit szeretne elérni?
  • Több terméket vagy szolgáltatást értékesítene?
  • Szeretne ügyfélhűséget kialakítani?
  • Szeretné bevonni ügyfeleidet?
  • Szeretné növelni a márka ismertségét?
 • Mi az üzenet?
 • Kedvezményes ajánlata van, vagy kedvezményt kínál?
 • Hogyan nézzen ki a hirdetés? Gondolni kell a nyelvi különbségekre is. Egy magyar mondat más nyelven hosszabb vagy rövidebb is lehet.

 • Mely fizetési módokat részesítik előnyben a célpiacon?

 • Milyen műszaki követelmények vannak? Különböző országokban más-más berendezéseket, infrastruktúrát, fájlméretet, videóminőséget és szalaghirdetés-méretet részesítenek előnyben.

 • Mennyi a gyártás átfutási ideje? Ez országonként eltérő, ezért fontos tudni.

A megfelelő közönség elérése

A Google Ads földrajzi célzása lehetővé teszi, hogy a hirdetései az Ön által kiválasztott földrajzi helyeken (országokban, országon belüli adott területeken, egy hely körüli sugárban vagy akár helycsoportokban) jelenjenek meg. Azokra a helyekre összpontosíthat, ahol a megfelelő felhasználók találhatók, azokon a helyeken pedig letilthatja a hirdetésmegjelenítést, ahol nincsenek ilyen felhasználók. Miután megtalálta a tökéletes közönséget, a következő feladat annak meghatározása, hogyan érheti el őket.

Kulcsszavak

Mindig lokalizálja kampányait, és ügyeljen rá, hogy természetesen hangozzanak a kulcsszavak az adott piacon. A dialektusok (például az európai és a latin-amerikai spanyol) közötti különbségeket is vegye figyelembe. Tehát ha például kutyasétáltatáshoz való kiegészítőket értékesít, érdemes a témához tartozó (a helyi piac nyelvén lévő) kulcsszavakat hozzáadnia a kampányhoz. Így a Google Ads ezek alapján a kulcsszavait tartalmazó webhelyeket vagy a kulcsszavai iránt érdeklődő releváns közönségeket fogja keresni.

Idővel fontolóra veheti, hogy professzionális fordításszolgáltatóhoz fordulj, akár egy jó helyi ügynökséghez, hogy pontosabb képet kapjon, és több jól teljesítő kulcsszóval rendelkezzen.

Érdemes lehet olyan kulcsszavakat választani, amelyek a teljes hirdetéscsoport, és nem csak egyetlen hirdetés szempontjából relevánsak. A Google Ads a vállalkozás iránt érdeklődő és valószínűleg vásárlást fontolgató közönség megtalálásához kontextus szerinti célzást használ. Érdemes megfontolni az angol nyelv hozzáadását további célnyelvként, hogy növelje az elérhetőségét a kiválasztott országban.

Elhelyezések

A Display Hálózaton belül megjelölheti a hirdetéseihez használt oldalak típusát, de konkrét webhelyeket és közönségeket is kiválaszthat hirdetései számára. A kézi elhelyezéssel az Ön által meghatározott weboldalakon, online videókban, játékokban, RSS-hírcsatornákban, valamint mobilwebhelyeken és alkalmazásokban jelenítheti meg hirdetéseit. Arra is lehetősége van, hogy letiltss a hirdetéseit azokról a webhelyekről, amelyeket nem tart relevánsnak.

Közönség alapján

Az alábbi módszerekkel célozhatja meg hirdetéseit úgy, hogy emberek egy meghatározott csoportját érje el velük:

Közönségek:

Hirdetési céljai alapján válassza ki azt a közönséget, amely a leginkább megfelel az ügyfélkörének.

 • Ha márkája ismertségét szeretné növelni, a televízióshoz hasonlóan széles körű közönség eléréséhez használjon érdeklődési szegmenseket.
 • A lehető legtöbb olyan potenciális ügyfél eléréséhez, akik meghatározott termékterület iránt érdeklődnek, használjon egyéni érdeklődési szegmenseket.
 • Meghatározott termékeket vagy szolgáltatásokat aktívan kereső közönségek eléréséhez használjon piacon belüli szegmenseket.

A sajátjához hasonló termékeket vagy szolgáltatásokat kereső közönségek eléréséhez kulcsszavakat is használhat. A közönség kulcsszavai révén olyan személyekhez juthatnak el a hirdetések, akiket jelenlegi és múltbeli böngészési szokásaik alapján valószínűleg érdekelnek bizonyos kifejezések.

Remarketing:

A remarketinggel azokat az éppen más, Google Display Hálózaton belüli webhelyeket böngésző felhasználókat érheti el, akik korábban már meglátogatták webhelyét. A remarketing opciót az érdeklődési kategóriák mellett találja a hirdetési fiókban.

Demográfia:

A demográfiai célzással az Ön által általad megadott korcsoportba tartozó, nemű és/vagy szülői állapotú felhasználókat érheti el. Közönségek használata esetén a hirdetések megjelenésének helye nem adható meg manuálisan. Ebben az esetben azok a webhelyek vagy alkalmazások, amelyekben ezen módszer alapján jelennek meg hirdetései, az Elhelyezések lap statisztikai táblázatában „automatikus elhelyezések” jelöléssel lesznek ellátva.

A versenyhelyzet felmérése

Térképezze fel, kik a versenytársai az új piacon, és mit csinálnak pontosan. Így eldöntheti, hogyan rendezze el vizuális hirdetéseit, valamint döntést hozhat az eléréssel, a gyakorisággal és a CPM-költségekkel kapcsolatban. Jó, ha valós képpel rendelkezik arról, mire számíthat az új piacon, amelyre belép.