A Zervant egy év alatt 200%-kal növelte felhasználói bázisát a Google segítségével

Bemutatjuk, hogyan segítették elő a Google eszközei a Zervant sikerét

Célok

  • Nemzetközi növekedés
  • A globális felhasználói bázis gyors bővítése

Megközelítés

  • A Google Ads használata kereséshez, megjelenítéshez, remarketinghez, dinamikus keresési hirdetésekhez és szponzorált Gmail-promóciókhoz
  • A Google Analytics, a Fogyasztói barométer és a Google Trends használata különböző piacokat bemutató statisztikák készítéséhez és a hangsúly pontosításához

Eredmények

  • Gyors terjeszkedés egyről hét piacra
  • Megháromszorozott felhasználói bázis 12 hónapon belül
  • A webhely teljes forgalmának 70%-a a keresésből származik

A számlázóprogramot értékesítő Zervant a kisvállalkozásoknak segít online számlák elkészítésében és bármilyen formátumban való kiküldésében. A finnországi központú cég nemzetközi felhasználói bázisának növelésére összpontosít. Bemutatjuk, hogyan segít a Google a Zervantnak nemzetközi terjeszkedési céljai elérésében.

A csupán 5,5 millió fős lakossággal rendelkező országban alapított Zervant fő célja a kezdetek óta a nemzetközi terjeszkedés és egy globális vállalkozás kiépítése. A cég nagyon gyorsan betört hat új piacra, és nemzetközi felhasználók megszerzésére összpontosított.

„Finnország kicsi. Aki szűk piacon kezdi meg üzleti tevékenységét, annak globálisan kell terjeszkednie” – magyarázza a vezérigazgató, Mattias Hansson. „Kiszemeltünk magunknak néhány piacot. Eredetileg Svédországgal kezdtük, majd Közép-Európa felé haladtunk, ahol ugyanazzal a termékkel több piacot is ki lehet szolgálni.”

A Google Ads szolgáltatás rendkívül értékesnek bizonyult a globális terjeszkedés gyors megvalósításában. A Zervant kereséshez, megjelenítéshez, remarketinghez, dinamikus keresési hirdetésekhez és szponzorált Gmail-promóciókhoz használja a Google Ads szolgáltatást. Matias Vahtola, a marketingcsapat vezetője szerint önmagukért beszélnek az eredmények. „Felhasználói bázisunk egy év alatt 30 000 főről több mint 100 000 főre nőtt, vagyis sikerült megháromszoroznunk, és ebből sokat köszönhetünk a Google Keresésnek. Felismertük, hogy ez az út vezet a számunkra szükséges növekedéshez. Azonnal látjuk az eredményeket, és mindent azonnal tudunk mérni.”

A Google Ads a leghatékonyabb csatorna a Zervant marketingtevékenységének növeléséhez, ezért a cég a marketing-költségkeretének körülbelül 70%-át a Google Ads szolgáltatásra fordítja, amely kb. 80%-ban a nemzetközi piacokra összpontosít. „A piaci helyzet miatt fontos a gyors terjeszkedés és azoknak a piacoknak a megduplázása vagy megtriplázása, amelyeken jelen vagyunk” – mondta Hansson. „Sok különböző csatornát kipróbáltunk már, de az online az egyetlen, amely megfelelő a szegmensünk esetében.”

Mindazonáltal a különböző piacok különböző megközelítést igényelnek, így a Zervant a Google Analytics használatával az egyes piacokra szabja hirdetési tevékenységét. A Google Analytics értékes statisztikákkal látja el a Zervantot arról, hogy mit csinálnak az emberek a webhelyükön, a Fogyasztói barométer és a Google Trends lehetővé teszi a fogyasztói viselkedés és érdeklődés elemzését, az A/B Testing pedig segít meghatározni a legjobb megközelítéseket a forgalom növelésére. „Tudjuk, hogy mely források növelik a jó minőségű forgalmat, és mely források nem” – magyarázza Vahtola. „Az adatok alapján képesek vagyunk a jó forrásokra összpontosítani.”

A Zervant ambiciózus növekedési céljai nem lettek volna elérhetők az eredmények alapos megfigyelése és a Google által biztosított láthatóság nélkül. „A hirdetéskattintásoktól kezdve a konverziókon át az élettartamra vetített ügyfélértékig mindent mérünk” – mondja Vahtola. „Nagyon jó a láthatóságunk a Google-on. Összességében a forgalom 70%-a a keresésből származik, az organikus és a fizetett keresésből együttesen, és egyszerűen megtudható, hogy ez mennyi bevételt hoz.”

„Akár szolgáltatásokat, akár termékeket kínál valaki, a Google Ads platformját érdemes használni” – tette hozzá Vahtola. „A vállalkozásoknak mindenképpen el kellene kezdeniük tesztelni azt, hogy milyen eredményeket érhetnének el.”

„Felhasználói bázisunk egy év alatt 30 000 főről több mint 100 000 főre nőtt, vagyis sikerült megháromszoroznunk, és ebből sokat köszönhetünk a Google Keresésnek.” Matias Vahtola, a Zervant marketingcsapatának vezetője