A Yousician a Google segítségével éri el világszerte a feltörekvő zenészeket

Hogyan segített a YouTube és a TrueView a Yousician vállalkozásnak átadni a zene örömét a globális közönségnek?

Célok

  • Érje el egy adott hangszer iránt érdeklődő, angol nyelvű globális közönség tagjait
  • A Yousician működésének bemutatása videó segítségével, a márka ismertségének fokozása és a telepítések ösztönzése
  • A Yousician nemzetközi felhasználói bázisának növelése

Megközelítés

  • A YouTube-ot használta az angol nyelvű ügyfelek megcélzásához globálisan a TrueView-alkalmazáspromóciós kampányok segítségével
  • Együttműködött a Google-lal a legjobb célzási módszerek megtalálásában
  • Javított hirdetéscélzás gyakori teszteléssel és méréssel

Eredmények

  • Több mint 50 országban szerzett ügyfeleket a YouTube-hirdetés segítségével
  • Sikeresen méretezett kampányokat a globális közönség számára
  • Hat hónap alatt az alkalmazástelepítések száma 136%-kal nőtt, mindössze 55%-kal több befektetéssel
  • Két év alatt 40 millió letöltést sikerült elérni

A finn Yousician vállalkozás célja, hogy az egész világon olyan embereket találjon, akik szeretnének hangszeren játszani, és motiválni szeretné őket, hogy folytassák a gyakorlást a cég innovatív zenei oktatási platformja és a mobilalkalmazásai révén. A Yousician a hangszer megtanulását teljesen interaktív élménnyé teszi mobileszközök és videók segítségével. Ezért a vállalkozás a YouTube-ot és a Google TrueView for App Promotion rendszerét használva eddig több mint 50 országban szerzett ügyfeleket.

A Yousician elsőként 2014-ben indította el zászlóshajóját a Windows rendszeren, majd ezt követték az Android és az Apple rendszereken futó mobilalkalmazásai. A mobilmarketing-stratégiáját a Google-lal együttműködve kidolgozó Yousician mindössze két év alatt több mint 40 millió letöltést ért el mindkét alkalmazásboltban, és az első hat hónapban globálisan 136%-kal növelte a telepítések számát.

A TrueView alkalmazáspromóciós kampányok kulcsszerepet játszottak ennek a sikernek az elérésében. „Célunk az, hogy olyan embereket találjunk, akik motivációt éreznek egy hangszer megtanulására, és ügyelünk arra, hogy továbbra is motiváltak legyenek a gyakorlás folytatására, hogy jobb zenészekké váljanak” – mondta Miika Kenikamies felhasználószerzési vezető. „Az alkalmazáspromóciós kampányok nagyszerű módot kínálnak arra, hogy ezeket az embereket akkor találjuk meg, amikor a leginkább elkötelezettek – miközben mobilkészülékeiken böngésznek.”

A Yousiciant leginkább működés közben értékelik, ezért a vállalkozás széles körben használja a TrueView-alkalmazáspromóciós kampányokat a YouTube-on. „A Yousician működését sokkal nehezebb megmagyarázni egy statikus szalaghirdetésben, mint egy videóban” – mondta Miika. „A videó másodpercek alatt nagyszerűen elmagyarázza, hogyan működik a Yousician, a YouTube pedig remek hely erre.”

A Yousician ingyenes verziója Androidra és iOS-re is letölthető, a siker mérésére szolgáló kulcsfontosságú mutatója pedig a prémium előfizetések számának növekedése. A hirdetések célzását javítja a kampányok gyakori tesztelése és mérése, valamint a hirdetések különböző kreatív verzióinak állandó rotációja a különböző mobilmarketing-üzenetek tesztelése érdekében.

Természetesen a hirdetésekkel a megfelelő közönséget kell megcélozni. A TrueView használatával a Yousician nemcsak a nemzetközi angol nyelvű közönség számára leginkább releváns helyeken helyezheti el hirdetéseit, hanem biztosíthatja azt is, hogy ezeket a hirdetéseket csak azok lássák, akik valóban szeretnék látni őket.

A YouTube által szolgáltatott kampányadatok kulcsszerepet játszottak a Yousician nemzetközi terjeszkedésének előmozdításában, a marketingtaktikájuk validálásával és a felhasználói viselkedés megértésének javításával. Ez lehetővé tette a vállalat számára, hogy egy lényegében réspiaci terméket a globális piactérre is kiterjesszen. „Alapvető fontosságú, hogy az alkalmazásfejlesztők tudják, ki a közönségük” – mondta Miika. „Ez nemcsak a hirdetések megfelelő elhelyezéséről szól, hanem arról is, hogy a hirdetések a megfelelő embereknek jelenjenek meg.”

Az alkalmazástelepítések első hat hónapban mért 136%-os növekedésével és az ezzel szemben mindössze 55%-os költségnövekedéssel a Yousician megoldása minden bizonnyal megtérül. Jelenleg a vállalat világszerte több mint 50 országban rendelkezik ügyfelekkel. Chris Thur vezérigazgató tisztában van a YouTube-nak a Yousician növekedésében betöltött szerepével: „A YouTube nagyon jól bevált nálunk. Magával ragadó élményt nyújt a nézők számára, és nagyszerű lehetőséget kínál nekünk, hogy elmondjuk, amit szeretnénk azoknak, akik szenvedélyesen szeretnének megtanulni egy adott hangszeren játszani.”

„Alapvető fontosságú, hogy az alkalmazásfejlesztők tudják, ki a közönségük. Ez nemcsak a hirdetések megfelelő elhelyezéséről szól, hanem arról is, hogy a hirdetések a megfelelő embereknek jelenjenek meg.“ Miika Kenttämies, felhasználószerzési vezető, Yousician