A Vaya Life 30%-os növekedést ért el az uzsonnásdobozok globális értékesítésében

Hogyan tudta a prémium uzsonnásdobozokat gyártó cég a Google segítségével bővíteni nemzetközi elérését?

Célok

  • A márkaismertség növelése
  • Az értékesítés növelése

Megközelítés

  • Az aktuális helyzet felvázolása minden egyes új globális piacra vonatkozóan, a piacra való belépés érdekében
  • A megfelelő Google-termékek alkalmazása a célok elérésére

Eredmények

  • Az értékesítés 30%-os növekedése a globális piacon
  • A közvetlen értékesítés mára a Vaya Life teljes értékesítésének 45%-át teszi ki
  • Az átkattintási arány 4,5%-os javulása az olyan piacokon, mint Malajzia és Hongkong

Vashist Vasanthakumar alapította a Vaya Life vállalatot, amelynek az a célja, hogy a mindennapos termékeket – például az uzsonnásdobozokat – világszínvonalú tervezéssel és csúcstechnológiás megoldásokkal forradalmasítsa. Bár a vállalat Indiából indult, a prémium uzsonnásdoboz-design hamar olyan országokban is piacra lelt, mint Ausztrália, Dél-Korea, a Fülöp-szigetek, Hongkong, Indonézia, Malajzia, Szingapúr, Tajvan, Thaiföld és az USA. A Vaya Life célpiacát a 25–54 éves, dolgozó emberek jelentik. 2016 augusztusában a vállalat növelni szerette volna a nemzetközi elérését, ezért a Google segítségét kérte a márkaismertség és az értékesítés növelése céljából.

A Vaya Life célja az ismertség és a termékekkel kapcsolatos kulcsszavakra vonatkozó keresések növelése, illetve a Google célpiacokon való elérésének kiaknázása volt. A Google ügyfélszolgálata felrajzolta a Vaya Life számára az egyes országok helyzetét: iparági adatok, versenytársak, megfelelő Google-csatornák a márkaépítéshez és az értékesítéshez, a legjobb hozzáállás, illetve teljes tervek 3/6/9 hónapra vonatkozóan. A Vaya Life az intelligens Display-kampányok, a Shopping-hirdetések és a YouTube segítségével jelent meg ezeken a piacokon, és érte el a közönségeket.

A Vaya Life értékesítése 30%-kal emelkedett a globális piacon, a közvetlen értékesítés pedig a teljes értékesítés 45%-ára növekedett. Az olyan piacok, mint Malajzia, több mint 4,5%-os növekedést értek el az átkattintási arányra vonatkozóan. Manapság a Vaya Life költségvetésének 90%-át a digitális marketingre fordítják, amit egyenlően osztanak el India és a vállalat globális piacai között.

A Vaya Life folyamatosan kutatja az új piacokat. A vállalat a Google-költségeinek hatékonyságára összpontosít, hogy magasabb befektetésarányos megtérülést érjen el. A cég a Google segítségével az Egyesült Királyságban és más európai piacokon is terjeszkedni szeretne. Új termékek, például ivóedények fejlesztése is folyamatban van.

Az alkalmazott Google-termékek Google Keresés Google Shopping Google Display Hálózat YouTube

„A Google kiváló statisztikákat tud nyújtani az újabb piacok fogyasztói elköteleződésére vonatkozóan, ami hozzájárult ahhoz, hogy meg tudtunk jelenni a piacon. A Google kiváló partner a láthatóság megteremtéséhez, illetve az ezt követő ügyfélszerzéshez.” Vashist Vasanthakumar, alapító és vezérigazgató, Vaya Life