A Tracktest.eu új, globális ügyfeleket nyer meg a Google Ads segítségével

Hogyan segítették a Google eszközei a céget az ügyfélszerzésben 50 országban

Célok

  • A Tracktest.eu exportálása nemzetközi piacokra
  • Márkaismertség kiépítése az üzleti és magánügyfelekből álló célközönség számára
  • A Tracktest.eu elfogadottságának növelése új globális közönségeknél

Megközelítés

  • A Market Finder a Google-tól szolgáltatás segítségével választották ki a célpiacokat
  • A Google Ads szolgáltatás használatával végezték a hirdetéscélzást a releváns közönségek számára
  • A Google Ads szolgáltatással követték nyomon és elemezték a kampányeredményeket

Eredmények

  • Betörtek a német, a brazil és az indonéz piacra
  • Már a világ 50 országában vannak jelen
  • A Google Ads szolgáltatásból származó lekérések 20%-ából új üzlet lesz

Az angol nyelvtudást felmérő online teszteket kínáló Tracktest.eu webhelyet vállalkozások és magánszemélyek használják nyelvi készségeik fejlesztésére. A Tracktest.eu a Google Ads szolgáltatást használta, hogy ki tudjon lépni a szlovák piacról, versenyre kelhessen a TOEFL-hez hasonló globális szereplőkkel, és új, nemzetközi piacokra törjön be.

A Tracktest.eu vállalkozást 2013-ban alapították. Az eleinte csupán négy alkalmazottal rendelkező vállalkozás elnyerte hazája, Szlovákia piacának nagy részét, ahol szájról szájra járt a híre. A Tracktest.eu vállalkozásnak a további terjeszkedéshez költséghatékony módra volt szüksége angol nyelvtudást tesztelő online eszközének népszerűsítéséhez az új globális ügyfeleknél.

A Tracktest.eu a Google Ads szolgáltatást választotta üzleti növekedéséhez. A cég a ma már a Market Finder részét képező Global Market Finder eszközt használta a célzáshoz megfelelő országok megtalálására. A releváns kulcsszókeresések alapján összehasonlították a lehetőségeket, majd a Google Ads szolgáltatást használták az ismertség növelésére a cég célközönségénél a kiválasztott országokban. „A külföldi terjeszkedéshez a Google Ads bizonyult ideális eszköznek,” – mondta a társtulajdonos és vezérigazgató, Braňo Pokrivčák. „A Market Finder segítségével pontosan felmérhetjük, melyik országot célozzuk meg. A Google Ads használatával globálisan terjeszkedhetünk, miközben mindent pontosan tudunk mérni.”

A Global Market Finder és a Google Ads segít a vállalkozásoknak új közönségek felkutatásában és megcélzásában, így a Tracktest.eu néhány hónapon belül a leggyakoribb keresési találat lett az üzleti szegmensében a hirdetések területén. Braňo örül az eredménynek: „A Google Ads szolgáltatásból származó lekérések 20%-ából értékesítés lesz. Ez remek eredmény.”

A Google Ads a Tracktest.eu marketingstratégiájának részévé vált, és kulcsszerepet játszott a cég nemzetközi terjeszkedésének pozitív befolyásolásában és alakításában. Segített a Tracktest.eu számára, hogy elérjék a német, a brazil és az indonéz piacokat, így mostanra már 50 országban vannak ügyfeleik.

Braňo szerint: „A Global Market Finder segített kiválasztani a célpiacokat, a Google Ads pedig megmutatta, hol érdeklődnek a leginkább szolgáltatásunk iránt. Több mint 50 országban vannak fizető ügyfeleink, és az a célunk, hogy a következő évben megduplázzuk ezt a számot.”

Braňót különösen lenyűgözi a Google Ads által elért ár/teljesítmény arány, valamint az a tény, hogy az eredmények azonnal megjelennek és mérhetők, és ezek együttesen elősegítik, hogy a Tracktest.eu továbbra is biztosan az élen járjon.

„A Google Ads szolgáltatásból származó lekérések 20%-ából értékesítés lesz. Ez remek eredmény.” Braňo Pokrivčák, társtulajdonos és vezérigazgató, Tracktest.eu