A Google Ads szolgáltatásnak köszönhetően megugrott a The Heat Company exportból származó bevétele

Ismerje meg, hogy az osztrák vállalat hogyan terjeszkedett sikeresen a globális piacokon

Célok

  • Az elérés globális bővítése
  • A nemzetközi értékesítés növelése

Megközelítés

  • Új piacok és közönségek elérése a Google Ads és a Google Analytics segítségével
  • Átalakított üzleti modell, amely a nagykereskedelmi ügyfelek helyett a végfelhasználókra összpontosít

Eredmények

  • A forgalom gyors növekedése
  • Mára a termékeket olyan piacokra exportálja, mint Ausztrália, Kanada és az USA
  • A bevétel 85%-a exportból származik

Az 1994-ben létrehozott osztrák The Heat Company vállalat kültéri használatra szánt hőtartó ruházatot gyárt és értékesít. A Google Ads és a Google Analytics segítségével szélesebb közönséget sikerült elérniük, és mára a nemzetközi értékesítés elérte azt a szintet, hogy a bevétel 85%-a exportból származik.

Az ausztriai Altenmarktban működő The Heat Company megalapítása óta a belföldi nagykereskedelmi értékesítésre összpontosított. 2007-ben azonban úgy döntöttek, hogy kiaknázzák az online áruház nyújtotta lehetőségeket, és globális piacra lépnek.

A nemzetközi piacok és közönségek megcélzásához a Google Ads és a Google Analytics eszközeit hívták segítségül. Arra helyezték a hangsúlyt, hogy termékeik – többek között kesztyűk, talpbetétek, kéz- és lábmelegítők, illetve nyakra és a test többi részére helyezhető melegítőtapaszok – természetes összetevőkből, vegyszerek felhasználása nélkül készülnek.

A nemzetközi hirdetések hatására az értékesítés gyorsan megugrott. „A Google Ads segítségével olyan ügyfeleket érhettünk el, akikről elsőre nem is álmodtunk” – mondta el Herwig Holzer, a The Heat Company igazgatója. „Valahol mindig tél van a bolygón, és valaki mindig fázik, mi pedig képesek vagyunk specifikusan megcélozni ezeket a piacokat.” Nemsokára már olyan távolságokba értékesítettek, mint Argentína, Ausztrália, Kanada, Mongólia és az USA, illetve szerte egész Európában. Ennek hatására a The Heat Company üzleti modellje átalakult, és most már a nagykereskedelmi ügyfelek helyett az egyéni fogyasztókra koncentrálnak.

Ezen új ügyfelek nemzetközi célzása jelentős hatással volt a bevételre, mára pedig már annak 85%-a származik a világ minden irányába irányuló exportból. Holzer szerint „a Google Ads zseniális termék, és igazán hatékony működést tesz lehetővé. Gyakran nehéz kezelni a hirdetési költségeket, főleg egy kis- vagy középvállalkozás számára, de ebben a rendszerben pontosan nyomon követhetem, hogy mennyit költök el, és a nap végén mennyi a bevétel.”

A vállalat már sokkal inkább a végfelhasználókra összpontosít, és igyekszik minél több kiaknázatlan piacot felkutatni világszerte.

„Mára sokkal inkább a végfelhasználókra összpontosítunk, emiatt a termékeink és a szolgáltatásaink tovább fognak fejlődni. A Google segítségével bővíthetjük az elérésünket, és világszerte megjelenhetünk a piacokon.” Herwig Holzer, igazgató, The Heat Company