A Synerion munkaerő-kezelési megoldásai új piacokat hódítanak meg a Google Ads segítségével

Hogyan sikerült a Synerion vállalatnak a Google segítségével felkeltenie az új piacok érdeklődését?

Célok

 • A célpiacok megismerése és a kampány relevanciájának fejlesztése
 • Márkaismeret építése a hazai piacon kívül
 • Terjeszkedés Észak-Amerikára
 • A vállalat nemzetközi növekedése

Megközelítés

 • A célpiacok viselkedésének kutatása
 • Közönséginformációk és közvetlen kampányok a Google Ads segítségével
 • A webhelyek módosított nemzetközi verziói az új közönségeknek való megfelelés céljából
 • Együttműködés a Google-partner Search Engine People vállalattal a gyorsabb nemzetközi növekedés érdekében

Eredmények

 • Sikeres bevezetés az USA-ban
 • 30%-kal több értékesítés egyetlen év alatt
 • 3–5 éven belül várhatóan megduplázódik az észak-amerikai bevétel
 • Kanadán kívüli legnagyobb értékesítés Ausztráliában, Dél-Afrikában, Izraelben és az USA-ban

A vállalatvezetési szakértőkből álló kanadai vállalat, a Synerion két legfőbb termékét – az Agile Workforce és az Enterprise Workforce alkalmazást – több mint 7000 példányban telepítették világszerte. A Synerion legnagyobb kihívása az új piacok figyelmének felkeltése volt. A vállalat a Google Ads segítségével sikeresen szembenézett ezzel a kihívással, és sikerült Észak-Amerikában terjeszkednie.

A központi irodáját a kanadai Mississauga városában működtető, távolról dolgozó észak-amerikai értékesítőkkel működő Synerion munkaerő-kezelési szoftvert és technológiai megoldásokat értékesít különféle méretű vállalkozásoknak az alkalmazottak munkaidejének nyomon követése, a HR-folyamatok automatizálása és a távollétkezelés céljából.

A Synerion tisztában volt azzal, hogy a két legfőbb termékét (ezek az Agile Workforce és az Enterprise Workforce) nemzetközileg is lenne lehetősége értékesíteni, hiszen a vállalatoknak világszerte szüksége van a munkaerőt kezelő megoldásokra. A legkomolyabb kihívás ugyanakkor az volt, hogy a hazai piacon kívül új piacok is felfedezzék a vállalatot. „Biztosak vagyunk termékeink minőségében és jelentőségében” – mondta el Paolo Gilfillan, a Synerion észak-amerikai értékesítési és marketingigazgatója. „Számunkra a legnagyobb kihívás az volt, hogy észrevegyenek minket.”

A Synerion már kialakított egy olyan robusztus kanadai online marketingstratégiát, amely keresőoptimalizálást, blogokat, közösségi média csatornákat és Google Ads-kampányokat is tartalmazott. De amikor a vállalat 2011-ben nemzetközi értékesítésbe akart fogni, Gilfillan rájött, hogy úgy kell módosítani a stratégiát, hogy az a nemzetközi piacokon is működőképes legyen. A Synerion főleg a befelé irányuló marketingre összpontosított, de fontos volt, hogy miután megtalálták a céget, az új közönségek felé biztosított információk relevánsak legyenek az adott piacra vonatkozóan.

Éppen ezért az amerikai piacra történő belépés előtt a vállalat megtekintette a különböző régiók online keresési mintáit. „A kulcsszóegyezés fontos fokmérője a helyi piaci érdeklődésnek” – mondta el Gilfillan. „A különböző piacokon teljesen eltérő szavakat kereshetnek.” Az egyes piacok viselkedésének kutatása után a Synerion külön Google Ads-kampányokba kezdett Kanadában és Észak-Amerika különböző régióiban. Az egyes kampányok értékes adatokkal szolgáltak arra vonatkozóan, hogy a különböző közönségek esetén mi működhet jól, így a Synerion szükség szerint módosítani tudta a kampányait.

A vállalat a Google Ads rendszerből kapott adatok alapján a webhelye nemzetközi verzióit is módosította. „Az online marketing mindig is prioritás volt a számunka, a nemzetközi piacokon való megjelenés során pedig a legfontosabb prioritássá lépett elő” – mondta el Gilfillan.

A gyorsabb nemzetközi növekedés érdekében Gilfillan a Google egyik partnerétől, a Search Engine People vállalattól kért segítséget a kutatásban és az online kampányok fejlesztésében. „Hibás lépésnek gondolom azt, amikor egy vállalkozás «akárkit» felvesz a digitális marketing kezelésére, csak azért, mert «jól ért az ilyen dolgokhoz». Számos professzionális digitális ügynökség működik, amelyet a kisvállalkozások is igénybe vehetnek” – mondta el Gilfillan. „Olyan ügynökséget érdemes keresni, amely a célokra és a ROI-ra, nem pedig a médiaköltségre összpontosít.”

A stratégia a Synerion számára bevált, a vállalat Kanadán kívül Ausztráliában, Dél-Afrikában, Izraelben és az USA-ban érte el a legtöbb értékesítést, amelynek mértéke egyetlen év alatt 30%-kal nőtt. „A ROI mértéke fantasztikus” – mondta el Gilfillan. „Továbbra is a digitális eszközökbe szeretnénk pénzt fektetni.” A sikerre alapozva a vállalat elkezdte meghatározni a jövőbeni céljait, például hogy a következő három-öt év során meg szeretné duplázni az észak-amerikai bevételt.

Gilfillan a vállalat a nemzetközi piacokon nemrég elért sikereit a digitális marketinghez köti. „A digitális marketing biztosítja a szükséges adatokat, méghozzá olyan költséghatékony módon, amelynek segítségével a vállalat sikeresen igazodhat a piachoz, és gyorsan bevételhez juthat” – mondta el. „Számomra a marketing az első, az értékesítés csak utána következik.”

„A digitális marketing biztosítja a szükséges adatokat, méghozzá olyan költséghatékony módon, amelynek segítségével a vállalat sikeresen igazodhat a piachoz, és gyorsan bevételhez juthat” Paolo Gilfillan, értékesítési és marketingigazgató, Synerion, Észak-Amerika