A Sefamerve globálisan terjeszkedik a Google-lal

A Törökországból induló Sefamerve fejlődése és terjeszkedése öt régió több mint ötven országába

Célok

  • Értse meg jobban az ügyfelek igényeit, és kínáljon még több megfelelő terméket
  • Kínáljon személyre szabottabb ügyfélélményt
  • Javítsa a működési hatékonyságot

Megközelítés

  • Kutatta és elemezte a felhasználói igényeket és viselkedéseket az egyes piacokon
  • Népszerűbb, megbízhatóbb és helyi fizetési módszereket vezetett be
  • Végrehajtotta a Google nemzetközi növekedési ajánlásait

Eredmények

  • 40%-kal több konverzió
  • 20%-kal több bevétel
  • 26%-kal kevesebb elhagyott bevásárlókosár
  • 140%-os éves bevételnövekedés

A török online divatkereskedő, a Sefamerve muszlim nők számára tervezett ruhákat és kiegészítőket árusít. A 2012-ben Törökországban indult vállalkozás most öt olyan régióban működik, amelyek 52 országot fednek le Észak-Afrikában, Európában, a Közel-Keleten, az Egyesült Királyságban és Amerikában.

A kihívás

A Sefamerve tisztábban szeretett volna látni azokkal a terméktípusokkal kapcsolatban, amelyeket az emberek a cég legfontosabb piacán kerestek. Ezekkel az információkkal azután létrehozhatott egy jól szegmentált termékpalettát, és személyre szabottabb vásárlási élményt kínálhatott az ügyfelek számára.

Ennek eléréséhez a vállalkozásnak minden egyes piacon jól strukturált támogatásra, például helyi ügyfélszolgálatra és fizetési módokra is szüksége volt.

Hosszabb távon a Sefamerve azt is célul tűzte ki, hogy feltárja a nagyobb működési hatékonyság lehetőségeit.

A megközelítés

A csapat fogyasztói kutatásokat végzett, és az eredményeket felhasználta annak biztosítására, hogy a megfelelő termékeket tudják kínálni a megfelelő embereknek. Ez a folyamat elősegítette a szegmentáltabb és személyre szabottabb felhasználói élmény kialakítását, illetve a jól tájékozott lokalizációs stratégiák kidolgozását.

Az ügyfélszolgálat terén a Sefamerve együttműködött a Google-lal a legújabb telekommunikációs és telefonos ügyfélszolgálati technológiák kiaknázása, és a költséghatékonyabb szolgáltatás nyújtása érdekében. A csoport továbbfejlesztett és elindított egy részletesebb GYIK-részt a webhelyen az ügyfélszolgálati szolgáltatások minőségének javítása érdekében.

A fizetés volt az egyik legfontosabb fókusz a vállalkozás számára. A vállalat itt együttműködött a Google-lal a biztonságosabb és megbízhatóbb fizetési módszerek bevezetése érdekében. Ezek hozzájárultak egy személyre szabottabb és megnyugtatóbb fizetési élmény létrehozásához.

Az eredmények

Összességében a Google segített a Sefamerve-nek megvalósítani nemzetközi piaci stratégiáját, több vásárlót elérni, és az eredetileg tervezettnél sokkal gyorsabban bejutni a piacokra.

Az új fizetési módok bevezetésétől számított két hónapon belül a Sefamerve az online tranzakciók 20%-os növekedését tapasztalta, amiből 40% új ügyfelektől származott. A fizetési elutasítások száma szintén visszaesett 18%-kal, és a vállalkozás (éves) árbevétele 140%-kal növekedett.

A Google-lal való együttműködés eredményeképpen a Sefamerve alig 12 hét alatt 28%-ról 64%-ra javította működési hatékonysági mutatóját.

A jövőre nézve a vállalkozás szívesen kínál majd chatbotot webhelyén, jelenleg ennek lehetőségeit méri fel.

„A Google szolgáltatásai határozottan hozzájárultak a jövőképünk tisztázásához” – fejtette ki fa Sefamerve társalapítója és elnöke, Mehmet Metin Okur. „Sikeresen kidolgoztunk új stratégiákat az összes nemzetközi piacra, és nagyon örülünk, hogy ezeket a Google-lal valósíthatjuk meg.”

„Most sokkal világosabb képpel rendelkezünk arról, hogy a különböző piacokon lévő ügyfeleink milyen egyedi igényekkel rendelkeznek. A Google segített megszüntetni számos olyan akadályt, amellyel egy ideje küzdöttünk.” Mehmet Metin Okur, a Sefamerve társalapítója és elnöke