A NordVPN új magasságokba tör

Bemutatjuk, hogyan segített a Google által nyújtott lokalizációs támogatás a cégnek a céljai elérésében

Célok

  • Gyors és hatékony terjeszkedés új piacokra jó minőségű, megbízható lokalizációs szolgáltatással

Megközelítés

  • Szinkronizált megvalósítási struktúrát hoztak létre
  • Kis, néhány nyelvű cégként indultak
  • Először a legjobban teljesítő céloldalakat lokalizálták
  • Előtérbe helyezték a legnagyobb bevételt hozó országokat, és ezután terjeszkedtek a kisebb piacokra

Eredmények

  • Gyors, 8-ról 17 nyelvre való bővítés a webhelyeken
  • 20%-os átlagos növekedés a konverziós arányban az összes piacon
  • 35%-os átlagos csökkenés az ügyfélszerzésenkénti költségben

A NordVPN 2012-ben indult négy gyerekkori barát összefogásával, ma pedig több mint egy millió ember számára nyújt szolgáltatást világszerte. Ez a világ egyik legmegbízhatóbb internetes biztonsági és VPN-szolgáltatója. Fő piacai: Ausztrália, az USA, az Egyesült Királyság, Kanada, Németország, Franciaország, Olaszország, Portugália és a skandináv országok. Célpiaca elsősorban a B2C internetes biztonsági szolgáltatások felhasználói – az e-kereskedelem, a Wi-Fi, a streamelési szolgáltatások felhasználói és az utazók.

A NordVPN számára a legnagyobb kihívás az üzleti tevékenység új piacokon való folytatásával kapcsolatban az volt, hogy gyorsan és gondosan lokalizált fordítást készítsen. A cég többnyire a megcélzott ország anyanyelvű szabadúszóival dolgozott együtt. Azonban ez a megoldás lassúnak bizonyult, és csak korlátozott számban sikerült a céloldalakat kezelni.

Ezért 2017 novemberében a NordVPN a Google lokalizációs szolgáltatásait vette igénybe.

Miután a NordVPN a Google lokalizációs szolgáltatásaival kezdett el dolgozni, – a korábbinál háromszor gyorsabban – az addigi nyolc helyett tizenhét nyelvre bővítette a webhelyeit, mindezt úgy, hogy nem kellett egyetlen belsős munkatársat sem bevonnia az új feladatokba. A csak angol nyelven rendelkezésre álló alkalmazását három további nyelvre lokalizálhatta: kínaira, németre és spanyolra.

A Google abban is a segítségére volt, hogy egy új stratégia kidolgozásával jobban tudja rangsorolni a tartalmakat. A Google Analytics mutatóit felhasználva a NordVPN piaconként tekintette át az angol nyelvű tartalom teljesítményét, és a helyi piacok legjobban teljesítő céloldalai lettek az elsődlegesek a tartalom lokalizálásában. A Google lokalizációs szakemberei rávilágítottak arra, hogy a NordVPN felhasználói az informálisabb tartalomstílust részesítik előnyben, ezáltal lehetővé tették a NordVPN számára, hogy a tartalma a helyi felhasználók nyelvétől vagy kultúrájától függetlenül természetes hangzású és releváns legyen.

A Google lokalizációs szolgáltatásainak használatával a NordVPN 20%-os átlagos növekedést mért a konverziós arányban az összes piacon. Bizonyos régiók és nyelvek, mint például az arab és a török nyelv esetében a konverziós arány 50%-kal emelkedett.

A projekt a vállalkozás egészére is pozitív hatással volt, hiszen a NordVPN nagyon jó eredményeket ért el a Google Ads-kampányok által támogatott céloldalakon. A projekt előtti és utáni állapotot összevetve a NordVPN javulást tapasztalt a Google Ads eredményeiben mind a Keresési, mind a Display Hálózat kampányait illetően. Növekedést ért el továbbá a Google Ads konverziós arányában, és átlagosan 35%-os csökkenést az ügyfélszerzésenkénti költségben, ami a hirdetésekre fordított költség lenyűgöző megtérülését jelenti.

„A Google lokalizációs szolgáltatása azért megbízható, mert a fordításokat lektorálják, hogy jó minőséget biztosítsanak. A szolgáltatás olajozott gépezetként működik!” Marty P. Kamden, marketingosztály-vezető