A Noom nemzetközi bevétele 80%-kal növekedett a Google segítségével

Hogyan támogatja a Google Playen való lokalizálás az életmód alkalmazás globális növekedését?

Célok

 • Új közönség elérése az alkalmazás lokalizálásával
 • A felhasználói bázis globális bővítése
 • A nemzetközi bevétel növelése

Megközelítés

 • Nemzetközi piacok elemzése az egyes piacokon működő pénzügyi modell meghatározására
 • Élelmiszer-adatbázisok lokalizálása és helyi trénerek bevezetése az egyes piacokon
 • Öt nyelvre lefordított alkalmazás és tizenegy nyelvre lefordított áruházi adatlap
 • Felhasználói elköteleződés kialakítására használt értesítések

Eredmények

 • 80%-os nemzetközi bevételnövekedés Androidon három év alatt
 • 480%-os bevételnövekedés Japánban ugyanezen időtartam alatt
 • Akár négyszeresére növekedett felhasználói elköteleződés
 • Jelenlét a japán, koreai, német és latin-amerikai piacokon

A Noom számos alkalmazást kínál, amelyek segítenek egészségesebb életmódot folytatni. A Noom Coach: Health & Weight alkalmazás Google Playen való bevezetését követően a New York-i székhelyű startup a Google lokalizációs eszközeit használva adaptálta az alkalmazást a különböző piacokra, és felhasználói bázisa nemzetközi bővítésével 80%-os bevételnövekedést ért el.

A Noom egészségügyi és wellness-technikai startup a súlycsökkenést és az edzéseket nyomon követő alkalmazásokat kínál, és világszerte több mint 45 millió felhasználót mondhat magáénak.

A Noom Coach: Health & Weight alkalmazás segíti a felhasználókat az életmódváltási programjaikban, jobb életvezetési szokások bevezetésére ösztönzi őket, és támogatást nyújt olyan egészségügyi problémák területén, mint például a cukorbetegség.

A Noom az Egyesült Államokban a Google Playen keresztül vezette be első Android-alkalmazását, és szerette volna a felhasználói bázisát Észak-Amerikán túlra is kiterjeszteni. A szolgáltatás hatókörét megvizsgálva a csapat számára világossá vált, hogy itt találják a nemzetközi terjeszkedési tervek elérésének a kulcsát is.

A Google Play segítségével az alkalmazásfejlesztők fordításokat és lokalizált grafikai elemeket adhatnak az alkalmazásuk áruházi adatlapjához, illetve fordításokat kínálhatnak az APK-fájlokhoz, az alkalmazáson belüli termékekhez és a Google Ads-kampányokhoz. Mivel a Noom be akart törni a koreai, a japán, a német és a latin-amerikai piacokra is, úgy határozott, a Google Playt használja az alkalmazás lokalizálására, mivel így számos területen jobb kapcsolatot alakíthatott ki a felhasználókkal.

A Noom kiterjedt elemzést végzett annak eldöntésére, hogy melyik megcélzott nemzetközi piac esetén mi lenne a legjobb pénzügyi modell. Ez a helyi egészségügyi és wellness-ráfordítási hajlandóság mellett magában foglalja az egyes piacokon működő versenytársak helyzetét is. A vállalat ezután lefordította az alkalmazását öt, a Google Play áruházi adatlapot pedig tizenegy nyelvre, majd árképzési kísérleteket végzett, hogy megtudja, melyik működne a legjobban az egyes piacokon: a feliratkozások, az alkalmazáson belüli vásárlások, vagy egy feláras alkalmazás.

A Noom-alkalmazás recepteket és étkezési terveket is tartalmaz, vagyis szükség volt az élelmiszer-adatbázis lokalizálására is az egyes piacoknak megfelelően. A helyi gasztronómiai szakértők, a meglévő élelmiszer-adatbázisok és a felhasználói javaslatok összevetésének eredményeképpen az alkalmazás most a helyi konyha receptjeit, illetve népszerű előre csomagolt élelmiszermárkák ételeit tartalmazza.

A támogatás a Noom alkalmazásának másik fontos eleme, ahol a felhasználókhoz saját személyi trénert rendelnek. A nemzetközi piacra való belépéséhez a Noom helyi trénereket keresett minden régióban. ami ledöntötte az összes nyelvi korlátot, egyszersmind csökkentette a válaszidőket az alkalmazás felhasználói számára, akik így ugyanabban az időzónában tartózkodnak, mint a trénerek. A Noom számos értesítési típust is bevezetett. A helyi trénerekkel együtt ez három-négyszeresére emelte a felhasználói elköteleződés mértékét.

A megnövekedett felhasználói elköteleződés mellett a Noom Android-alkalmazásból származó nemzetközi bevétele 80%-kal növekedett az elmúlt három évben, a Google Play-lokalizálás után.

Ugyanazon idő alatt csak Japánban 480%-os volt a bevételnövekedés. „Az Android globális megközelítésével és kiváló lokalizációs eszköztárával sokkal egyszerűbb volt a globális jelenlét mellett dönteni” – jelentette ki Artem Petakov, a Noom társalapítója és elnöke. „Az új piacokra történő lokalizálás folyamatosan táplálta a Noom növekedését.”

A terjeszkedés pedig még nem ért véget. A jövőben rejlő lehetőségek meghatározására a csapat most más, magas Android-penetrációjú országokat keres, és folytatni kívánja ezeket a lokalizációs módszereket, hogy még nagyobb nemzetközi növekedést érjen el.

„Az Android globális megközelítése és kiváló lokalizációs eszköztára még egyszerűbbé tette a globális jelenlét melletti döntést. Az új piacokra történő lokalizálás folyamatosan táplálta a Noom növekedését.” Artem Petakov, a Noom társalapítója és elnöke