A Matchesfashion.com a világ minden pontjára eljuttatja a luxusvásárlást a Google Ads segítségével

Hogyan nyert meg 190 nemzetközi piacot a luxuscikk-kiskereskedő a Google eszközeivel?

Célok

  • A Matchesfashion.com online működésbe kezd
  • A Matchesfashion.com luxusvásárlási élmény eljuttatása a világ különböző pontjain élő ügyfeleknek
  • Terjeszkedés nemzetközi piacokra

Megközelítés

  • A Fogyasztói barométert használták a nemzetközi terjeszkedés megtervezéséhez
  • Testre szabták a Google Ads-kampányokat az egyes országokhoz és városokhoz
  • Termékinformáció-hirdetéseket használtak a luxusérzést nyújtó webhelyhasználati élményért
  • Kampányaikat a Google Analytics segítségével optimalizálták

Eredmények

  • Sikeres globális jelenlét kialakítása
  • Jelenleg a világ 190 piacán működik
  • Értékesítése 70%-a az Egyesült Királyságon kívülről származik

A designer ruhák és kiegészítők értékesítésével foglalkozó kiskereskedő, a Matchfashion.com a luxusvásárlás élményét kínálja a több mint 400 tervezőtől származó termékeivel, legyen szó akár Gucciról, akár Valentinóról. A 20 évig kizárólag offline vállalkozásként működő cég 190 piacra terjeszkedett világszinten a Google Ads és a Fogyasztói barométer szolgáltatás használatával.

A luxus divatruházat terén 25 év tapasztalattal rendelkező Matchesfashion.com online, londoni áruházaiban és privát vásárlási lehetőséget biztosító házában, valamint nemzetközi eseményeken folytatja tevékenységét. „A Matchesfashion.com luxusélményt kínál a divatban jártas ügyfelek számára,” – mondja Ruth Chapman, a Matchesfashion.com társalapítója és vezérigazgatója.

A sikeres wimbledoni boltjukban a Matchesfashion.com 20 évig folytatott fizikai értékesítést mielőtt úgy döntöttek, hogy globális elérést alakítanak ki saját webhelyük létrehozásával. Elengedhetetlen volt, hogy megtalálják a megfelelő közönséget a csúcskategóriás kínálatuk számára, ezért a Matchesfashion.com a Google-hoz fordult segítségért a megfelelő megcélzandó piacok kiválasztásához.

A cég eleinte a Google ingyenes eszközeit használta, például a Fogyasztói barométert a piacok rangsorolását segítő elemzések készítéséhez a személyre szabott Google Ads-kampányok futtatása érdekében. Miután megtalálták a célzáshoz megfelelő helyeket és közönségeket, a termékinformáció-hirdetésekkel a Matchesfashion.com hatékonyan tudta közvetíteni luxuscikkeinek minőségét a webhelyén keresztül.

A termékinformáció-hirdetések rendkívül sikeresnek bizonyultak: nagyfelbontású képeket helyeztek el a termékekről a Matchesfashion.com márkanév és az üzenet mellett, hogy a csupán „termékmegtekintő” típusú látogatókból fizető ügyfelek váljanak.

A kampányok országonkénti adaptálása szintén kulcsszerepet játszott a teljesítményben, és minden kampányt a Google Analytics segítségével optimalizáltak. Ulric Jerome, partner és ügyvezető igazgató elmondta: „A Google Analytics szolgáltatást napi szinten használjuk. Megnézzük ügyfeleink viselkedését, hogy milyen eszközzel, milyen országból keresik fel webhelyünket, tehát ez egy mindennapos mérési eszköz az üzleti működésünkért felelős munkatársaink számára.”

Hozzáteszi: „Minden országnak megvan a saját digitális viselkedése, és csak úgy lehet sikert elérni, ha a digitális stratégiát azokhoz az országokhoz igazítja a vállalkozás, amelyekre igazán összpontosítani szeretne. Először meg kellett ismerni a trendeket, majd az együttműködés következett a Google Ads platformjával, hogy a megfelelő országban, akár a megfelelő városokban érjünk el megfelelő láthatóságot.”

E stratégia sikere a bevezetést követő rövid időn belül szemmel látható volt a nemzetközi értékesítés gyorsan növekedett. A Matchesfashion.com most már 190 piacon szolgál ki ügyfeleket webhelyén keresztül, és a cég eladásai nagy részét külföldi vásárlóknak köszönheti. Ulric elmondta, hogy „Vállalkozásunk ma már kifejezetten nemzetközi. Értékesítésünk több mint 70%-a az Egyesült Királyságon kívül zajlik.”

Chapman tömören foglalta össze online sikertörténetüket: „Most már a világ majdnem össze országában jelen vagyunk: a Csendes-óceáni térség legkisebb szigeteire szállítunk; mindenhová szállítunk.”

„A Google Analytics szolgáltatást napi szinten használjuk. Megnézzük ügyfeleink viselkedését, hogy milyen eszközzel, milyen országból keresik fel webhelyünket. Vállalkozásunk ma már kifejezetten nemzetközi.“ Ulric Jerome, partner és ügyvezető-igazgató, Matchesfashion.com