Az Intercom gyors terjeszkedése az új piacokon a Google fordítási szolgáltatásaival

Hogyan sikerült a vállalatnak a nem angol nyelvű piacokon terjeszkednie?

Célok

  • Gyors terjeszkedés a nem angol nyelvű, kiaknázatlan piacokon
  • Az Intercom termékeire vonatkozó igények gyors felmérése külföldön a gyors terjeszkedés érdekében

Megközelítés

  • A Google által jóváhagyott fordítási szolgáltatás használata a webhelyek hatékony fordításához és lokalizációjához
  • A Google által jóváhagyott fordítási szolgáltatások – öt új nyelvre lokalizált hirdetések és céloldalak az igények felmérésére

Eredmények

  • A teljes fizetett forgalom 25%-os növekedése és az új lokalizált forgalom konvertálása az Intercom angol nyelvű kampányaihoz hasonló arányban
  • Átlagosan 20%-kal alacsonyabb ügyfélszerzésenkénti költség (CPA) a külföldi piacokon az angol nyelvű összehasonlító adatokhoz képest
  • Az Intercom képes volt gyorsan olyan, új piacokra belépni, amelyek a szokott ütemben, de alacsonyabb költség mellett konvertáltak
  • Az elmúlt három évben az éves rendszeres jövedelem 1 millió amerikai dollárról 50 millió amerikai dollárra emelkedett

A Szilícium-völgyben működő, üzenetküldési szoftvert fejlesztő Intercom vállalat 2011-es megalakulása óta sikeresen formálja át a cégek és ügyfeleik közötti kommunikációt. A bevételét 2015-ben megnégyszerező Intercom úgy döntött, hogy terjeszkedni kezd a nem angol nyelvű piacok felé. A vállalat a Google által jóváhagyott fordítási szolgáltatások segítségével hatékonyan fel tudta mérni a termékei iránti igényt az új külföldi piacokon. Mára az Intercom több mint 20 000 fizető ügyféllel rendelkezik, és több mint 1 milliárd végfelhasználót képes elérni.

Az Intercom a helyi piacokon már nagy sikereket ért el, amikor úgy döntött, hogy nem angol nyelvű piacokon is gyors terjeszkedésbe kezd. A vállalat gyorsan fel szerette volna mérni az alkalmazásokhoz, webhelyekhez, e-mailekhez és közösségi médiához kifejlesztett online üzenetküldő szoftverére vonatkozó külföldi igényeket. Az Intercom a fizetett hirdetések optimalizálása érdekében ekkor már együttműködött a számukra kijelölt Google-fiókkezelővel. A Google által jóváhagyott fordítási szolgáltatás1 használata tűnt a legkézenfekvőbb következő lépésnek.

Tom Newton, az Intercom marketingigazgatója elmondta: „Azt reméltük, hogy jó minőségű fordításokat kapunk majd, amelyek egyébként nem készültek volna el ilyen gyorsan. A Google fordítási szolgáltatásainak használatával időt takarítottunk meg, mivel így nem kellett különböző ügynökségeket megkeresnünk, és a szolgáltatásuk minőségét tesztelnünk.”

Az Intercom minőségi webhelyfordítási és -lokalizálási szolgáltatásokat igényelt a Google-tól annak érdekében, hogy gyorsan meg tudjon jelenni a külföldi piacokon, és ne kelljen különböző beszállítókat keresnie és tesztelnie.

Arra is kíváncsi volt a cég, hogy hasonló szinten konvertál-e a forgalom, mint az angol nyelvű csatornák esetén, és össze akarta hasonlítani az ügyfélszerzésenkénti költségeket (CPA) az új potenciális piacok között.

A Google fordítási és lokalizációs szolgáltatásai segítségével az Intercom hatékonyan lokalizálta a hirdetéseket és a céloldalakat öt új nyelvre, így sikerült felmérni a vállalat termékeire vonatkozó igényeket.

Az eredmények bámulatosak voltak. A teljes fizetett forgalom 25%-kal nőtt, az új lokalizált forgalom pedig a vállalat angol nyelvű kampányaihoz hasonló arányban konvertált. Sőt, váratlan meglepetésként a CPA átlagosan 20%-kal olcsóbbnak bizonyult az angol nyelvű kampányok összehasonlító adataihoz képest.

Az Intercom a Google lokalizációs szolgáltatásainak segítségével hatékonyan tudott olyan új piacokra belépni, amelyek a szokott ütemben, de alacsonyabb költség mellett konvertáltak.

A Google által jóváhagyott fordítási szolgáltatással kapcsolatban Tom elmondta: „A legmeglepőbb az volt, hogy már a legelejétől kiváló minőségű fordításokat kaptunk. Az Intercom adott nyelvet beszélő munkatársai átnézték a fordításokat, és csak keveset, vagy egyáltalán nem kellett javítaniuk, ami igen ritka.”

A jövőben az Intercom a webhely további elemeit is lokalizálni szeretné a már futó, idegen nyelvű kampányok részeként, illetve már el is kezdte felkutatni, hogy legközelebb melyik régiókban érdemes terjeszkedni.

„Kellemes meglepetésként ért minket, amikor megkaptuk az eredményeket... a lokalizált tartalmat nagyon gyorsan élesíteni tudtuk.” Tom Newton, marketingigazgató, Intercom


  1. A szolgáltatást csak az ügyfelek korlátozott köre veheti igénybe. Ezzel kapcsolatban az értékesítési képviselő tud bővebb információval szolgálni.