Az Icelandic Skyr Egyesült Királyságbeli értékesítései 200%-kal haladták meg az előrejelzést

Tudja meg, hogy a TrueView és a Google digitális hirdetései miként segítettek az MS Iceland Dairies vállalkozásnak az értékesítések növelésében

Célok

  • Az Icelandic Skyr exportálása az Egyesült Királyságba
  • Az Icelandic Skyr márkaismertségének növelése az egyesült királyságbeli fogyasztók körében
  • Értékesítés növelése az Egyesült Királyságban

Megközelítés

  • Izlandi televíziós hirdetés új célra való felhasználása a YouTube-on TrueView-kampányként az Egyesült Királyságban
  • Google Display- és keresési hirdetéseket futtatott
  • Hirdetésüzeneteket jelenített meg meghatározott érdeklődési csoportok és földrajzi célok számára

Eredmények

  • Az előrejelzéseket 200%-kal meghaladó értékesítést ért el
  • 34%-kal növelte a márkaismertséget
  • 51% növekedés a márka iránti érdeklődés terén
  • 43% növekedés a hirdetések felidézésében

Az MS Iceland Dairies, a 600 gazdálkodóból és családjaikból álló szövetkezet azt tervezte, hogy Icelandic Skyr termékét az Egyesült Királyságba exportálja. A siker érdekében a szövetkezet az eredeti izlandi TV-hirdetéseit az Egyesült Királyságra szabott YouTube és Google vizuális és szöveges hirdetésekre alakította át. Ennek eredményeként a kiskereskedelmi értékesítés 200%-kal meghaladta az előrejelzést.

Az MS Iceland Dairies vállalkozásnak a korlátozott marketing-költségkeret miatt ügyesen kellett eljárnia az Icelandic Skyr márka Egyesült Királyságban történő bevezetésekor. A túlnyomórészt online stratégia kiválasztása és a népszerű TV-hirdetések áttervezése a TrueView és a YouTube szolgáltatások számára lehetővé tette a vállalkozás számára a lehető legszélesebb közönség elérését a költséghatékonyság megőrzése mellett.

„Az Egyesült Királyságban való indulásnál nem rendelkeztünk megfelelő finanszírozással az Icelandic Skyr TV-ben történő hirdetéséhez” – fejtette ki Erna Erlendsdóttir, az MS Iceland Dairies internetes és projektvezetője. „Véleményünk szerint tehát a brit fogyasztók hatékony és eredményes elérésének legjobb módja a YouTube és a Google vizuális és szöveges hirdetéseinek kombinációja volt."

Az emblémának és a terméknek a digitális hirdetés elejére történő áthelyezése volt az egyik módosítás, amit a márka elvégzett a már meglévő TV-hirdetésén. Ezek a módosítások biztosították, hogy a vállalkozás teljes mértékben kihasználhassa a TrueView YouTube-formátumok előnyeit, és megjelenítse a nézőknek az Icelandic Skyr márkát, még akkor is, ha nem nézték végig a hirdetést.

A márka ismertségének fokozása és az Egyesült Királyságban való elérhetőségének ismertté tétele érdekében az Icelandic Skyr márkához a Google keresési és vizuális hirdetéseit használták, amelyek a márka webhelyére mutattak. A csapat indulásként releváns érdeklődési csoportokat, például sportrajongókat és ínyenceket célzott meg potenciális vásárlóként. Földrajzi célzást is használtak ahhoz, hogy elérjék a felhasználókat annak a közel 200 Waitrose áruháznak 2 km-es körzetén belül, amelyek már árulták az Icelandic Skyrt az Egyesült Királyságban.

„A Google hirdetései viszonylag olcsók, és hatékony módszert jelentenek a megcélzott fogyasztók elérésére” – fejtette ki Erna. „Végtelen lehetőségeket kínálnak a célzásnál és a földrajzi célzásnál. Megfelelő felügyelettel a statisztikák elolvashatók, és a költségkeret a lehető legjobb módon felhasználható. Azonnal látható, hogy mi működik, és mi nem.”

Az Icelandic Skyr a hirdetést az első 10 napon jelenítette meg a költségkeret kb. 70%-ának felhasználásával. A következő néhány hét során a korábbi nézőket ismét megcélozták a Display-szalaghirdetések segítségével. A kampány hátralévő részében a márka optimalizálta az érdeklődési csoportokat, elsősorban a magasabb megtekintési arányú csoportokra összpontosítva a megtekintésenkénti költség csökkentése érdekében.

„Ezenfelül általános szalaghirdetési kampányokat futtattunk mindenkinek, aki nem látta a videóhirdetést” – tette hozzá Erna. „Ezeket a szalaghirdetéseket elsősorban az egészséggel és az ételekkel kapcsolatos webhelyeken jelenítették meg kontextus, elhelyezés, téma és kulcsszó szerinti célzással.”

A márkanövekedés nagyobb exportértékesítéseket eredményez

Az MS Iceland Dairies az online tevékenysége hatékonyságának felmérése érdekében készített egy márkanövekedési tanulmányt a kampány mellett. Azokat kérdezték meg, akik látták a kampányt, és a kampány hatásának felmérése céljából összehasonlították azokat, akik látták a kampányt, azokkal, akik nem. A tanulmány a Google-tól és a YouTube-tól származó keresési adatokat is tartalmazott, hogy összehasonlíthassa a márkakeresések számát azt követően, hogy a fogyasztók látták a hirdetést.

A márkanövekedési tanulmány szerint a hirdetések felidézése 43%-kal, míg a márka ismertsége 34%-kal nőtt. A Skyr márkával kapcsolatos keresések 51%-kal növekedtek a hirdetést látó személyek körében, a teljes videóhirdetést megtekintők körében pedig 443%-kal nőttek.

Ráadásul az értékesítés óriási növekedést tapasztalt az előrejelzési adatokban. A kampány végére az Icelandic Skyr Waitrose-beli eladásainak előrejelzett száma megháromszorozódott, ami ahhoz vezetett, hogy a szupermarket a termék értékesítését kiterjesztette további áruházakra, az árut forgalmazó áruházak számát 350-re növelve, és egyúttal bővítette a termékválasztékot három ízről ötre.

Az Icelandic Sky jövőbeli nemzetközi terjeszkedési tervek részeként történő újbóli marketingjével kapcsolatban Erna elmondta: „Sokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk a Google-ra és a YouTube-ra, mint korábban, a statisztikákhoz való hozzáférés és a kampány figyelemmel kísérése miatt. Emellett a fogyasztók nagy célcsoportját is elérhetjük anélkül, hogy drága TV-szpotokban kellene hirdetni. Ez jó módszer a márka ismertségének növelésére, ha korlátozott költségkerettel rendelkezünk.”

A Google-hirdetések hatékony módját jelentik a fogyasztók elérésének. Végtelen lehetőségeket kínálnak a célzás és a földrajzi célzás szempontjából. Azonnal látható, hogy mi működik, és mi nem.“ Erna Erlendsdóttir, internetes és projektvezető, MS Iceland Dairies