A Gelato globális közönséghez juttatja el a digitális nyomtatást a Google Ads szolgáltatással

Bemutatjuk, hogyan segítette a Google a felhőnyomtatási vállalkozás globális piacokra történő terjeszkedését

Célok

  • Ügyfelek millióinak elérése világszerte
  • A 800 milliárd dolláros nyomtatási szektor hatékonyságának és fenntarthatóságának növelése
  • Globális, intelligens nyomtatási felhő

Megközelítés

  • A Google Ads segítségével értek el új piacokat
  • A Google Marketing Platform segítségével egyszerűbbé tették a növekvő mobilüzlet kezelését

Eredmények

  • Új piacokra terjeszkedtek oslói központjukból
  • Több mint 50 ország piacára törtek be
  • Már a forgalom 50%-a mobileszközökről érkezik

A Gelato egy oslói központtal működő, díjnyertes felhőnyomtatási vállalkozás, amely nyomtatási felhőszolgáltatást kínál különböző méretű vállalkozások számára. A cégnek több mint 50 ország piacára sikerült betörnie a Google Ads használatával.

A 2007-ben alapított norvég Gelato háromfős onlinemarketing-csapattal alapozta meg globális jelenlétét.

A 800 milliárd dolláros, rendkívül kompetitív ágazatban működő Gelato a Google Ads használatával és a vállalkozás nyomtatási felhőn keresztüli (saját nyomtatók nélküli) működtetésével ért el nemzetközi lefedettséget.

A Gelato volt az egyik első olyan vállalat Európában, amely teljes üzleti tevékenységét a felhőbe vitte. A cég egy szoftverplatformot használ arra, hogy ügyfeleit a közelben lévő nyomtatókhoz és forgalmazókhoz csatlakoztassa, így megfizethetővé teszi a szolgáltatását a globális közönség számára. A mobil felhasználói élménybe történő nagy mértékű beruházásnak köszönhetően a Gelato ügyfelei telefon vagy táblagép segítségével kezelhetik és figyelemmel kísérhetik a teljes nyomtatási feladatot.

A Gelato a digitális marketingre támaszkodva éri el globális közönségét, és folytatja terjeszkedését. Stratégiájának középpontjában a Google Ads áll. A Google Ads globális elérése, részletes adatai és pontos célzása lehetővé teszi a Gelato számára, hogy maximalizálja a láthatóságát a nyomtatási szolgáltatások piacán, és eközben pozitív befektetésarányos megtérülést (ROI-t) tartson fenn.

A Gelato saját technológiájának rugalmassága és agilitása mellett ez a megközelítés tette lehetővé a márka számára, hogy lenyűgöző előrelépést tegyen. Úgy sikerült elindítani és megerősíteni a vállalkozást Ausztráliában – egy teljesen új piacon –, hogy egyáltalán nem vettek fel és nem küldtek oda alkalmazottakat.

Mivel a Gelato nyereségorientált marketingszakemberei a lehető legnagyobb értéket szeretnék kihozni a hirdetési költségkeretből, teljes globális marketingtevékenységüket az Oslóban dolgozó háromszemélyes csapat kezeli. A kis csapat kihasználta, hogy a Google Marketing Platform több kampányt képes kezelni több száz személyre szabott üzenettel több tucat eszközön, amivel konzisztens, piacvezető konverziós arányokat és irigylésre méltó ROI-t ért el.

A Gelato 2017-ben ünnepelte működésének tizedik évfordulóját. A cég addig minden évben kétszámjegyű növekedést ért el. A vezérigazgató és alapító, Henrik Müller-Hansen úgy véli, hogy a Google termékei és szolgáltatásai kulcsfontosságúak lesznek a jelenlegi teljesítmény fenntartásában, mivel ezekkel exportálják további új piacokra digitális nyomtatási felhőiket. „A Google Ads az értékesítőnk, aki új piacok elérésében és a növekedésben segíti a Gelatót” – mondta Müller-Hansen.

„A Google Ads az értékesítőnk, aki új piacok elérésében és a növekedésben segíti a Gelatót.” Henrik Müller-Hansen, vezérigazgató, Gelato