Az FC-Moto a dinamikus keresési hirdetésekkel ötszörösére növelte a nemzetközi elérést

Az 5 piacról 25 piacra sikeresen terjeszkedő, motorkerékpár-alkatrészekkel kereskedő német vállalat sikertörténete

Célok

  • A nemzetközi elérés növelése
  • Értékesítés olyan országokban, amelyeknek az FC-Moto nem beszélte a nyelvét
  • A tevékenységek lehető legnagyobb mértékű automatizálása jelentős növekedés elérésére

Megközelítés

  • Dinamikus keresési hirdetések alkalmazása
  • Automatikus célzás bevezetése
  • Automatikus ajánlattétel alkalmazása
  • Konverzióoptimalizáló használata

Eredmények

  • Terjeszkedés öt piacról 25 piacra
  • 20%-kal több konverzió
  • Új piacok, például: Cseh Köztársaság, Görögország, Japán, Kína, Lengyelország, Malajzia és Törökország

A motorkerékpár-alkatrészekkel kereskedő német FC-Moto 1999-ben kezdte meg online tevékenységét. A vállalat számára azóta is a nemzetközi terjeszkedés az egyik legfontosabb terület. A cél elérésére a vállalat dinamikus keresési hirdetéseket alkalmazott. A cég kezdetben 5 országban kereskedett, most már viszont 25 piacon van jelen.

Annak érdekében, hogy a vállalat fokozatosan megközelítse a kívánt nemzetközi elérést, költséghatékony terméknépszerűsítésre volt szükség a különböző nyelveket beszélő országokban.

„Nincs kifejezetten a marketinggel foglalkozó csapatunk vagy ügynökségünk” – mondta el Farshid Chalatbari, az FC-Moto vezérigazgatója. „Ezért egy olyan okos megoldást kerestünk, amely segít az online marketing területén tett erőfeszítéseink kibővítésében, ugyanakkor a lehető legtöbbet hozza ki az automatizálásból.”

Miután az FC-Moto meghatározta azokat a piacokat, amelyeken terjeszkedni szeretne, a dinamikus keresési hirdetések segítettek a cél elérésében. „Először is a szállítási költségek meghatározása céljából olyan paraméterek alapján választottuk ki a legmegfelelőbb exportpiacokat, mint a népességszám, a társadalmi fejlődés, a valutakockázat, a motorkerékpárok népszerűsége és a távolság” – mondta Farshid. „Mivel semmilyen belső nyelvi támogatás nem állt rendelkezésre ezekre az országokra vonatkozóan, a dinamikus keresési hirdetések tökéletes megoldásnak bizonyultak a számunkra. Fiókkezelői csapatunk segítségével további 20 országra vonatkozóan sikerült dinamikus keresési hirdetéseket beállítani. Az automatikus ajánlattétel, a Konverzióoptimalizáló, a dinamikus hirdetésformátumok és az automatikus célzás segítségével nagy mértékben sikerült növelni az exportforgalmunkat.”

Az FC-Moto már 25 országban kereskedik, beleértve a következőket: Cseh Köztársaság, Dél-Korea, Észtország, Görögország, Indonézia, Izrael, Japán, Kína, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Malajzia, Románia, Szlovákia, Szlovénia és Törökország.

A kereskedő a marketinges költségkeretének hozzávetőlegesen 15%-át költi dinamikus keresési hirdetésekre, és bizonyos hónapokban akár 20%-os növekedést ért el a havi konverziók számának tekintetében.

Farshid szerint keveset kell foglalkozni az eszközökkel. Az általuk biztosított piaci statisztikák kifejezetten hasznosak.

„A dinamikus keresési hirdetések sokat segítettek abban, hogy olyan piacokon jelenjünk meg, ahol korábban nem hirdettünk. Még csak most vágtunk bele a termékek exportálásába, és alig várjuk, hogy még nagyobb növekedést érjünk el a Google segítségével.” Farshid Chalatbari, vezérigazgató, FC-Moto