A Favret Mosaici 45%-kal növelte a webhelylátogatások számát a globális keresőoptimalizálás és a közösségimédia-stratégia segítségével

Bemutatjuk, hogyan segített a Google egy olasz mozaikkészítőnek fokozni márkája ismertségét

Célok

  • A márkaismertség fokozása Olaszországban és globális szinten
  • Webhelylátogatások számának növelése
  • Online hirdetési kampányok létrehozása

Megközelítés

  • A Google Eccellenze in Digitale kezdeményezését használták
  • Újratervezték és új tartalommal töltötték meg webhelyüket
  • Továbbfejlesztették a keresőoptimalizálást és a közösségimédia-marketinget

Eredmények

  • 45%-os növekedés a webhelylátogatások számában
  • 20%-os növekedés a nemzetközi kapcsolatok számában

A hagyományos olasz mozaikokat tervező és készítő Favret Mosaici nagy múltra visszatekintő vállalkozás volt szülőföldjén, azonban mind nemzeti, mind nemzetközi szinten fokozni akarták a márka ismertségét. Kihasználva a Google Eccellenze in Digitale kezdeményezés nyújtotta lehetőségeket, a cég átalakította webhelyét, és továbbfejlesztette globális keresőoptimalizálását és közösségimédiamarketing-stratégiáját, hogy nagyobb figyelemre tegyen szert. Ennek eredményeként nőtt a webhelylátogatások száma, és 20%-kal több nemzetközi kapcsolatuk lett.

Az 1933-ban, az olaszországi Pietrasantában alapított Favret Mosaici ma is hagyományos módon készít mozaikokat természetes márvány és velencei zománc felhasználásával.

A hosszú éveken át sikeres fizikai cégként működő Favret Mosaici 2007-ben jelentette meg első webhelyét. A közelmúltban a cég egyre inkább alkalmazni kezdte a digitális technológiát mozaikjai ismertségének növelésére mind Olaszországban, mind a szélesebb, nemzetközi színtéren.

Ennek elérése érdekében a Favret Mosaici a Google Eccellenze in Digitale kezdeményezéséhez fordult, amely egy személyes igényekre igazítható, ingyenes online tanfolyam. A rendelkezésre álló 23 oktatási témával a digitális program számos videóanyagot kínált a cég számára, amelyekben a hatékony és könnyen használható webhely kialakításától kezdve a keresőoptimalizálás használatán és a közösségimédia-stratégia kidolgozásán keresztül a nemzetközi terjeszkedésig minden területet érintenek.

„A digitális eszközök a viszonylag alacsony költségek és a nagy közönség elérésének lehetősége miatt különösen jók egy olyan rétegigényeket kielégítő termék reklámozásában, mint a mozaik” – mondta el Paolo Favret, a cég tulajdonosa.

A Favret Mosaici a digitális identitás megerősítése érdekében először is átalakította a webhelyét, és javított az elérhető tartalmak minőségén. Az útmutatók segítségével a cég online hirdetési kampányokat állított össze, valamint továbbfejlesztette a globális keresőoptimalizálását és a közösségi médiában végzett marketingtevékenységét, hogy könnyebben tudja megcélozni a mozaikok iránt érdeklődő új közönségeket.

A befektetett munka megtérült. A tartalomfejlesztés eredményeként – elsősorban a cég közösségi médiában való megújult jelenlétének köszönhetően – 45%-kal növekedett a webhelylátogatások száma, és a nemzetközi kontaktlista is jelentősen bővült.

„Az Eccellenze in Digitale kezdeményezésnek köszönhetően széles körben fejlesztettük a keresőoptimalizálást és közösségimédia-marketingünket, valamint 20%-kal bővítettük nemzetközi kapcsolataink számát.” Paolo Favret, tulajdonos, Mosaici Favret