A Destination Canada több millió embert szólított meg YouTube-kampányával

Hogyan sikerült Kanada nemzeti turisztikai ügynökségének az utazók gondolkodását Kanadával kapcsolatban „majd egyszer” desztinációról „most” szemléletre változtatnia?

Célok

  • A német utazók motiválása arra, hogy a következő útjuk Kanadába vezessen
  • Kanada mint úti cél érdekfeszítő bemutatása

Megközelítés

  • Hangulatos YouTube-kampány YouTube-alkotóktól, akik a kanadai szabadidős kalandjaikat osztják meg
  • A Display & Video 360 rendszerébe integrált YouTube-adatok alapján a Destination Canada a TrueView segítségével a megtekintőket célzó remarketingtevékenységet tudott folytatni

Eredmények

  • A YouTube-alkotók videói több mint 17 millió megtekintést értek el
  • 2015 azonos időszakához képest 2016 első felében 11%-kal több német utazó látogatott el Kanadába
  • A Destination Canada más piacokat is megcélzott ugyanezzel a kampánnyal
  • A kampány két M&M Global Awards díjat nyert el, egyet az Adatok intelligens felhasználásáért, a másikat pedig a Legjobb nemzetközi növekedési stratégiáért

A Destination Canada arra kérte az OMD International ügynökséget, hogy a német utazók gondolkodását Kanadával kapcsolatban „majd egyszer”-ről fordítsa át „most”-ra. A hangulatos YouTube-kampány több mint 17 millió megtekintést ért el, és 11%-kal több német utazó foglalt kanadai utazást 2016 első felében. A kampány alapját négy YouTube-alkotó kanadai kalandjai adták. A Display & Video 360 biztosította a több eszközre kiterjedő elérést.

A kívánságlista első helye

Kanada nemzeti turisztikai ügynöksége, a Destination Canada már régóta célozta a kalandvágyó német utazókat. Amikor az adatok szerint a kanadai foglalások száma visszaesett, pedig az ország előkelő helyen szerepelt a németek kívánságlistáján, az ügynökség úgy döntött, hogy megpróbálja motiválni a közönséget.

A YouTube-ot is elkapta a kalandvágy

„Ez egy drága médiapiacnak számít, ahova nehezen jutottunk be” – mondta el Gloria Loree, a Destination Canada globális marketingért felelős ügyvezető igazgatója. „Kanada nagyszerű lehetőségeket kínál, és tisztában voltunk vele, hogy ezeket újszerűen kell megfogalmaznunk.”

2015-ben a Destination Canada új típusú kampányba kezdett, amelynek az alapját négy jól ismert német YouTube-alkotó kanadai élményei adták, akiket meghívtak az országba, és akik megismerhették az ország magával ragadó szépségét és kultúráját, amiről később YouTube-videókban számoltak be.

Az alkotók feltették a YouTube-ra a videókat, a német nézők pedig színes vizuális benyomást kaptak arról, hogyan képzeljék el saját kanadai kalandjukat.

Nagy számú megtekintés, még több foglalás

A Destination Canada a Google Display & Video 360 segítségével célozta meg az érdeklődő, éppen a következő útjukat tervező utazókat.

Az OMD a forgalmi adatok alapján listákba foglalta, hogy kik nézték meg az alkotók YouTube-csatornáit. Ezeket az adatokat később integrálták a Display & Video 360 csomagba. Így a Destination Canada hatékony, a megtekintőket célzó remarketingtevékenységet tudott folytatni a TrueView segítségével

Ha valaki megnézett egy videót, amit a YouTube-alkotók Brit Columbiáról készítettek, a Destination Canada egy Brit Columbiához kapcsolódó utazási csomagot küldött neki online vizuális hirdetésként.

„A Google-termékek, például a Display & Video 360 adatainak használatával megfelelő üzenettel, jó időben és jó helyen tudtuk elérni a fogyasztókat” – mondta el Brooke Steinberg, az OMD International digitális ügyekért felelős igazgatója. „Mindenképpen meg akartuk osztani ezeket a fantasztikus tartalmakat, méghozzá a megfelelő sorrendben. A Google segítségével ez zökkenőmentesen sikerült.”

A YouTube-alkotók videóit több mint 17 millióan nézték meg, így a kampány minden várakozást felülmúlt, és még most is havonta több ezer megtekintést ér el, pedig a fizetett hirdetések már lejártak.

„A Google-termékek, például a Display & Video 360 adatainak használatával megfelelő üzenettel, jó időben és jó helyen tudtuk elérni a fogyasztókat.” Brooke Steinberg, az OMD International digitális ügyekért felelős igazgatója