A ManoMano új európai piacokra terjeszti ki értékesítését

Hozzáférhető barkácsolás az ügyfelek számára világszerte a Google segítségével

Célok

 • Szezonális trendek követése
 • Az ügyfelek által végzett webhelylátogatások idejének és okainak megismerése
 • Új vásárlási lehetőségek létrehozása
 • Terjeszkedés Németországba, Olaszországba, Spanyolországba és az Egyesült Királyságba

Megközelítés

 • Megfigyelték és előrejelezték a nemzetközi piacok fogyasztóinak vásárlási szokásait
 • Az egyes piacokra jellemző sajátos fogyasztói trendek és tulajdonságok
 • Figyelembe vették a barkácsolási termékek vásárlási mintájára ható kulturális tényezőket
 • Optimalizált Google Ads-kampányok
 • A szezonális időszakokban és a fontos életesemények alkalmával bevonták az ügyfeleket
 • Lokalizált kampányok minden, új országban

Eredmények

 • Az értékesítés 2015 és 2016 között megduplázódott
 • A ManoMano 2016 októberében 11 millió webhelylátogatást ért
 • A cég 2 millió ügyféllel rendelkezik
 • 90 millió eurós éves bevételre tettek szert

A párizsi központú ManoMano.com webhelyet 2013-ban alapították azzal a küldetéssel, hogy közelebb hozzák a barkácsolást az emberekhez. A cég 2015 óta teljesítette a küldetést. A Google szolgáltatásainak segítségével sikeresen törtek be a spanyol, az olasz, a német és az Egyesült Királyság piacaira, és 2016-ban 90 millió eurós bevételt produkáltak.

Több mint 1200 beszállítótól származó több mint 1,6 millió termékével a ManoMano elsődleges célja, hogy közelebb hozza a barkácsolást az emberekhez.

A cég felismerte, hogy a barkácsolási piac szezonális jellegű és folyamatos változásban van. Ezért volt fontos kideríteniük, hogy a fogyasztói trendek alapján mikor keresik fel ügyfeleik a webhelyüket a leggyakrabban. Tudták a cégnél, hogy csak akkor fognak tudni növekedni, ha további alkalmakat azonosítanak, amikor szívesen vásárolnak az emberek, és ilyenkor szólítják meg potenciális ügyfeleiket.

A ManoMano a tanulási folyamatot követően 2015-ben úgy döntött, hogy kiterjeszti a barkácsoláshoz használható alapanyagokból, elektronikai termékekből, szerszámokból és bútorokból álló kínálatát Spanyolországra és Olaszországra, és felkérte a Google-t, hogy segítsen kiterjeszteni az üzletet a nemzetközi piacokra. A cég a Google segítségét kérte a legfontosabb fogyasztói vásárlási szokások meghatározásában, miközben megőrizte az online értékesítéshez használt rugalmas, adatközpontú hozzáállását.

Mivel adatközpontú vállalkozásról van szó, a Google Analytics jelentette a megoldást a ManoMano növekedéséhez. Az Analytics lehetővé teszi a fogyasztók vásárlási mintáinak megfigyelését és előrejelzését a nemzetközi piacokon.

A Google biztosította a spanyolországi és olaszországi terjeszkedéshez legfontosabb statisztikákat és adatokat. A statisztikai adatok megmutatták, hogyan lehet bevonni a fogyasztókat a szezonális vásárlási szokásokon kívüli fontos mérföldkövek alkalmával is, például az első ház megvásárlásakor.

A ManoMano arra is felkérte a Google-t, hogy optimalizálja Google Ads-kampányait, és az összes új exportpiac esetében segítsen webhelye és digitális kampányai lokalizálásában.

A sikeres spanyolországi és olaszországi terjeszkedés után 2016-ban a ManoMano arra kérte a Google-t, hogy támogassa a vállalkozás terjeszkedését a brit és a német piacra.

Maxime de Baillon, növekedésért és adatkezelésért felelős alelnök megfigyelése szerint „a Google-tól kapott rendkívül értékes adatoknak köszönhetően egyre könnyebbé válik a marketingcélok elérése, ahogy új országokban kezdjük meg üzleti tevékenységünket.”

A ManoMano továbbá a #ManoMakersDay szervezésében is együttműködött a Google-lal, amely alkalommal európai YouTube-alkotók találkoztak élőben, és megosztották egymással barkácsolási szenvedélyüket. A Google Ads-kampányok segítették a márkaismertség növelését, és jelentős növekedést értek el a webhely forgalmában.

2015 és 2016 között több mint megkétszereződött az értékesítés, és továbbra is ilyen tempóban zajlik a növekedés. Jelenleg a ManoMano 2 millió ügyféllel rendelkezik az európai piacokon, és lokalizált webhelyet üzemeltet Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, és az Egyesült Királyságban. 2016 októberében 11 millió webhelylátogatást értek el, és további növekedést várnak.

„A Google nagyon sokat segített. Statisztikákat és könnyen értelmezhető adatokat bocsátottak rendelkezésünkre az egyes piacokról, és ez rendkívül nagy segítség volt a lokalizációhoz.” Maxime de Baillon, növekedésért és adatkezelésért felelős alelnök